تحولات منطقه

رییس شبکه شتاب‌نگاری با اعلام اینکه هم‌اکنون ۱۵۰۰ دستگاه شتاب‌نگار فعال در سراسر کشور وجود دارد از خرید ۸۰۰ دستگاه جدید در سال ۹۷ و نصب ۶۰۰ دستگاه تاکنون خبر داد.

تجهیز ساختمان‌ها و تاسیسات حیاتی به نصب دستگاه‌های شتاب‌نگار
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، اسماعیل فرزانگان، رئیس بخش شتاب‌نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در حال حاضر حدود یک هزار و ۵۰۰ ایستگاه شتاب نگاری فعال در سطح کشور وجود دارد که این دستگاه‌ها وظیفه ثبت و رفتارهای رخداد زلزله را برعهده دارند.

رئیس بخش شتاب نگار مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته و لرزه خیز تمامی ساختمان‌های بلند و مهم همچنین تأسیسات حیاتی همچون پل‌ها، نیروگاه‌ها، سدها، مجهز به دستگاه شتاب‌نگاری هستند گفت: هم اکنون در کشور ما بی‌شماری از پل‌ها، ساختمان‌ها تأسیسات زیربنایی و مهم پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها مجهز به دستگاه شتاب‌نگار نیستند.

راه‌اندازی ۱۵۰ دستگاه شتاب‌نگار جدید در کشور طی دولت سیزدهم

فرزانگان توضیح داد: در دولت سیزدهم حدود ۱۵۰ ایستگاه شتاب نگاری جدید در سراسر کشور راه اندازی شد.
وی با یادآوری این مطلب که خرید دستگاه‌های شتاب‌نگار جدید از سال ۹۷ در کشور آغاز شد گفت: از ۹۷ تا کنون ۸۰۰ دستگاه شتاب‌نگار جدید خریداری شد از همان سال تاکنون ۶۰۰ دستگاه نصب شده است. در برنامه است تا در صورت امکان خرید دستگاه‌های جدید یک هزار دستگاه جدید و مدرن برسد.

رئیس شبکه شتاب نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی افزود: پیشنهاد خرید دستگاه‌های جدید شتاب‌نگار همه ساله در سرفصل بودجه‌های مرتبط با شبکه شتاب نگاری تعریف می‌شود و یکی از احکام برنامه ششم توسعه، توسعه شبکه شتاب‌نگاری است. همچنین بر اساس بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران سامانه سریع زمین لرزه در کلان شهرها باید با خرید و نصب دستگاه‌های شتاب نگار به روز شود که این موضوع در دستور کار مرکز دارد. در همین خصوص مرکز تحقیقات توانسته هر ساله بودجه مناسب برای خرید دستگاه‌های شتاب‌نگار را از سازمان برنامه و بودجه بگیرد.

وی ادامه داد: یادمان باشد موضوعاتی همچون تغییرات نرخ ارز، تحریم و حتی پاندومی کرونا در خرید دستگاه‌های شتاب نگار تأثیر گذاشت.

فرزانگان در خصوص امکان ساخت دستگاه‌های شتاب‌نگار در داخل کشور گفت: در حال حاضر کمپانی‌ها و کشورهای محدودی در دنیا این دستگاه‌ها را با دقت و عملکرد بالا تولید می‌کنند و هنوز ایران زمان زیادی برای دستیابی به تکنولوژی یک دنیا برای ساخت دستگاه‌های شتاب‌نگار نیاز دارد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.