تحولات منطقه

یک مقام بخش بهداشت و درمان چین از استانداری های کشورش خواست که برای کاهش هزینه های فرزندآوری و پرورش کودکان، به اقدام های جسورانه برای کاستن از بار هزینه های زندگی بر خانوارها و بالابردن نرخ فرزندآوری، دست بزنند.

یک مقام چینی خواستار اقدام های جسورانه برای افزایش نرخ فرزندآوری شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری رویترز؛ یانگ ونژوانگ مدیر اداره نظارت بر جمعیت و توسعه خانواده وابسته به کمیسیون ملی بهداشت چین (ان اچ سی)، در تازه ترین شماره مجله جمعیت و بهداشت که زیر نظر این نهاد منتشر می شود، بر اهمیت حمایت از خانوارها برای بهبود نرخ فرزند آوری تاکید کرده است.

دادهای انتشار یافته در ماه گذشته (ژانویه ۲۰۲۳) نشان می دهد که جمعیت چین در سال گذشته (۲۰۲۲)، برای نخستین بار در ۶۰ سال گذشته روند کاهشی گرفت که چرخشی تاریخی و بی سابقه به شمار می رود که پیش بینی می شود نشانه آغاز دوره بلندمدت کاهشی باشد.

یانگ با اشاره به نگرانی های بانوان در باره پول و پیشرفت شغلی، به عنوان عوامل اصلی تصمیم برای خودداری از فرزنددار شدن، افزوده که سیاست های دقیقی برای بهبود سطح زاد و ولد لازم است. باید از استانداری ها خواسته شود که به صورت فعالانه، در پی نوآوری های جسورانه و اجرای آنها برای کاهش هزینه زایمان، مراقبت از کودک و آموزش فرزندان برای بهبود توسعه متوازن بلندمدت جمعیت باشند.

وی افزود: چین باید با جدیت از دوره مهم پنجره افزایش جمعیت در برنامه پنج ساله چهاردهم که تا ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت، برای تسریع ترویج حمایت از فرزندآوری، بهره می گرفت.

چین از ده ها سال پیش تاکنون در پی نگرانی از دورنمای رشد مهارگسیخته جمعیت، از ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ سیاست سرسختانه هر خانوار یک فرزند را برای مهار روند افزایش شمار شهروندان؛ اجرا می کرده است. اما اکنون جمعیت چین روبه کاهش گذاشته و هند در حال قرار گرفتن در جایگاه پرجمعیت ترین کشور جهان است.

بر اساس داده های انتشار یافته توسط اداره ملی آمار چین، از جمعیت یک میلیارد و ۴۱۱ میلیون نفری چین در ۲۰۲۲ نزدیک به ۸۵۰ هزار تن کاسته شده که نخستین کاهش از ۱۹۶۱ به این سو به شمار می رود که اخرین سال دوره قحطی بزرگ در این کشور بود. نرخ فرزند اوری سال گذشته چین برای هر یک هزار شهروند تنها ۶.۷۷ بوده که نسبت به نرخ تولد ۷.۵۲ درصدی در ۲۰۲۱ کاهش یافته و پائین ترین نرخ زادوولد از هنگام ثبت آمار جمعیتی در این کشور بوده است.

بیشتر این روند کاهشی در نقشه جمعیتی چین، نتیجه اجرای سیاست تک فرزندی و هزینه های بالا آموزش است که بسیاری از مردم را از داشتن بیش از یک فرزند و یا حتی یک فرزند، باز می دارد.

بر اساس پیش بینی کارشناسان سازمان ملل متحد، شمار جمعیت چین تا ۲۰۵۰ به میزان ۱۰۹ میلیون تن کاهش خواهد یافت که این میزان کاهش نسبت به پیش بینی شده قبلی اینان در ۲۰۱۹، افزایش سه برابری نشان می دهد.

برخی استان های چین مانندشانچی به تازگی اعلان کرده اند که برای تقویت بانک های اسپرم تا بیش از ۷۳۵ دلار به اهداکنندگان اسپرم، پرداخت خواهند کرد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.