تحولات لبنان و فلسطین

۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۹
کد خبر: 849275

بدترین نوع درد، درد مزمن است چون حتی زمانی که شدید نیست، با پس زمینه طولانی مدت وجود دارد و قرار نیست محو شود.

چطور می‌توان با دردهای مزمن مقابله کرد؟

به گزارش قدس آنلاین در حالی که استفاده از داروهای مخدر و مسکن یکی از گزینه‌ها برای جلوگیری از دردهای مزمن و پیشرفت آنها است، متخصصان بهداشت بر روی روش‌های دیگر کمک به مدیریت دردهای مزمن بدون وابستگی به داروها تاکید می‌کنند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، موثرترین این روش‌ها برای مقابله با دردهای مزمن شامل موارد زیر است:
مدیریت استرس: درد مزمن یک فشار عاطفی سنگین را با خود به همراه دارد و به عقیده کارشناسان، مدیریت استرس می‌تواند یک بخش بزرگ از کاهش میزان دردهای مزمن فیزیکی باشد. یک راه برای مدیریت استرس و در نتیجه مقابله با درد مزمن، انجام فعالیت‌های بدنی منظم برای شل کردن مفاصل است. البته در کنار این روش، بهبود وضعیت رژیم غذایی و دریافت میزان کافی خواب، می‌تواند به میزان چشمگیری از میزان استرس و در نتیجه درد مزمن ناشی از آن بکاهد.
نوشیدن مقادیر زیاد آب: یکی از دلایل تشدید دردهای مزمن دهیدراتاسیون یا کم آبی بدن است. در حالی که نوشیدن قهوه یا سایر نوشیدنی‌های شیرین برای رفع کم آبی بدن می‌تواند آسان باشد، اما توصیه متخصصان بر نوشیدن آب است. نوشیدنی‌های مذکور دیورتیک بوده و منجر به دفع آب از بدن می‌شوند و در نهایت فرد را مستعد ابتلا به کم آبی می‌کنند.
مصرف ادویه: یک راه برای کاهش التهاب و در نتیجه از بین بردن درد، اضافه کردن ادویه‌جات خاص به وعده های غذایی است و این کار بخصوص به کسانی که از آرتریت و درد مفاصل رنج می‌برند، توصیه می‌شود. در این میان زردچوبه می‌تواند بهترین گزینه باشد چون کورکومین موجود در آن اثر آنتی اکسیدانی برای کاهش دردهای مزمن بخصوص در مبتلایان به آرتریت دارد. علاوه بر این، خواص ضد سرطانی کورکومین شناخته شده است.
تمرکز بر شیوه‌های تنفس: تنفس عمیق و شل و سفت کردن عضلات دارای تاثیرات خوبی در بهبود دردهای مزمن به خصوص سردردهای میگرنی است. با تمدد اعصاب، می‌توانید از شروع سردرد میگرنی و استرس جلوگیری کنید.
ترک سیگار: برخی از افراد ممکن است با سیگار کشیدن احساس کنند موقتا درد و استرس‌شان کاهش می‌یابد. در واقع خود سیگار در بلند مدت در ایجاد درد مزمن در شما نقش داشته است. سیگار کشیدن فرایند التیام در بدن را تشدید و گردش خون را دچار مشکل می‌کند. اگر برای ترک سیگار نیاز به انگیزه دارید، کاهش درد می‌تواند یکی از انگیزه‌های شما باشد. از پزشک درباره برنامه‌ها و داروهای کمک به ترک سیگار جویا شوید.
تغذیه صحیح: رژیم غذایی متعادل به حفظ سطح قند خون و وزن کمک کرده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و به گوارش یاری می‌رساند. برای رژیم غذایی سالم غذاهای سرشار از غلات کامل، محصولات غذایی تازه و پروتئین‌های کم چرب مصرف کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.