پیش از این نیز وی و برخی دیگر از مسئولان این حوزه بر عزم دولت برای توسعه اقتصاد دیجیتال و حمایت از کسبوکارهای مجازی تأکید کرده بودند.
اینکه برای به هدف رسیدن این موضوع تا امروز چه تدابیری اندیشیده شده پرسشی است که در ضمن گفتوگویی اختصاصی، پاسخ آن را از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جویا شدهایم.
گویا مجلس از شما خواسته بود تا ۲۴ بهمن رضایت نمایندگان را بهویژه در مورد کیفیت اینترنت جلب کنید، در غیر این صورت این موضوع دوباره به صحن مجلس ارجاع میشود؛ این اتفاق افتاد؟
اصلاً چنین چیزی مطرح نبوده است. ۲۴آبان سؤالی از طرف آقای رضاخواه، نماینده مردم تهران درباره پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و مشکلات کسبوکارهای اینترنتی در صحن مجلس مطرح شد و ایشان در مورد کسبوکارهای اینترنتی عنوان کرد سه ماه وقت میدهیم وضعیت کسبوکارهای مبتنی بر بستر اینترنت و فضای مجازی بهتر شود.
اما باید یادآور شوم موضوع کسبوکارهای اینترنتی ارتباط مستقیم با من و حوزه مسئولیت من ندارد. من متولی کسبوکارهای اینترنتی در کشور نیستم.
اما آییننامه حمایت از کسبوکارهای اینترنتی با حمایت ما در دولت تصویب شده و از آبان هم اجرا میشود تا بتوانیم زمینه کسبوکارهای مردم را در سکوهای داخلی به شکل بهتری نسبت به گذشته فراهم کنیم. مفاد این آییننامه بهتدریج و یک به یک وارد چرخه اجرا میشود.
اما در بحث کسبوکارهای اینترنتی یکی از عوامل بسیار مهم و اثرگذار، کیفیت و سرعت اینترنت است که در ماههای اخیر دچار افت و اختلال زیادی بوده؛ موضوعی که سبب شد رئیسجمهور به شما مأموریت ویژه دهد تا برای دسترسی مردم به فضای مجازی اقدام ویژه انجام دهید. در این مدت شما چه کردید؟
ما مأموریتهای متعددی داریم، اما کار روزمره و لحظهای ما این است که کیفیت و سرعت شبکه خدمات اینترنت را پایش و رصد کرده و امکانات و زیرساختهای تازه برای بهبود خدمات به مردم ایجاد کنیم.
در این زمینه پس از دستور رئیسجمهور هم برنامههای کوتاهمدتی در دست انجام است و هم برنامههای میانمدت و بلندمدت.
برنامه بلندمدت ما گسترش شبکه فیبرنوری و راهاندازی نسل پنجم شبکه تلفن همراه است که انشاءالله تا پایان دولت سیزدهم فراگیر خواهد شد. هم اکنون ۲.۵میلیون خانوار به فیبر نوری متصل هستند و برنامه ما این است تا پایان این دولت ۲۰میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل شوند و البته با تصمیمهایی که در دولت برای تسهیل سرمایهگذاری در این بخش گرفته شده در سال ۱۴۰۲ هم شاهد اتفاقهای خوبی در زمینه کسبوکارهای اینترنتی خواهیم بود.
در بخش کوتاهمدت هم در حال رفع برخی مشکلات اپراتورهای مختلف مثل لینکهای اشباع شده و دچار ازدحام هستیم که بهتدریج رفع میشوند. همچنین فرکانسهایی را که قبلاً واگذار کردیم فعال میکنیم، مثل فرکانس ۲۳۰۰ که پارسال واگذار شده است. مجموعهای از اقدامات در فرایند اجراست که در این هفتههای پایانی سال، حال و احوال اینترنت و بالطبع کسبوکارهای اینترنتی هم بهتر شود.
راهاندازی شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت ملی جزو اصلیترین برنامههای دولت سیزدهم اعلام شد؛ این طرح از سال ۸۴ کلید خورده اما در این بیش از ۱.۵ دهه، دولتهای مختلف در زمینه اجرای آن ناکام ماندهاند، برای به ثمر رساندن این شبکه چقدر زمان داریم و قول میدهید این پروژه بالاخره به ثمر بنشیند؟
میدانید که مجری شبکه ملی اطلاعات، ما هستیم و ناظر اجرا مرکز ملی فضای مجازی است. آخرین گزارشی که از پیشرفت این شبکه ارائه دادیم این بود که بر اساس برخی شاخصهای کمی و دقیق که حاصل صدها ساعت کار کارشناسی بوده و مرکز ملی فضای مجازی آن را بررسی کرده تأیید شد این شبکه در ابتدای دولت سیزدهم با ۱۳درصد پیشرفت تحویل شده و اکنون به ۵۷درصد رسیده است. به بیان دیگر، آنگونه که شما هم اشاره کردید از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم که ۱۷ماه از عمر آن میگذرد بیش از ۱.۵ برابر تمام دولتهای قبل و ۱۶ سالی که از آغاز این برنامه میگذرد در توسعه شبکه ملی اطلاعات کار شده است. این موضوع نشان میدهد دولت اراده جدی دارد که این پروژه را تکمیل کند.
موضوع ادغام پیامرسانهای داخلی به کجا رسید؟
ما چیزی به نام ادغام پیامرسانها نداریم و این موضوع بد منتقل شده است. قرار است این پیامرسانها به هم متصل شوند. همانطور که شما میتوانید از سیمکارت ایرانسل با همراه اول تماس بگیرید، این پیامرسانها هم قرار است با هم اتصال داخلی پیدا کنند.
خبرنگار: آرش خلیل خانه
۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۳:۲۴
کد خبر: ۸۵۱۸۲۷
اواخر دی امسال بود که رئیسجمهور با اشاره به فراگیر شدن استفاده از فضای مجازی در زندگی و کسبوکار مردم، از وزیر ارتباطات خواست دغدغههای مردم را در زمینه کُندی سرعت اینترنت و دیگر مشکلات موجود در این خصوص را با فوریت پیگیری و رفع کند.
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
نظر شما