تحولات لبنان و فلسطین

مدرس حوزه علمیه بیان داشت: در ماهی که تولد امام حسین(ع) است ما هیچ غم و شهادتی نداریم از سویی دیگر یکی از اعمال مهم شب نیمه شعبان، زیارت امام حسین(ع) است، که جزو زیارات خاص الخاص محسوب می‌شود.

فضیلتی که منحصر به ماه شعبان است/فضیلت نیمه شعبان همانند شب‌های قدر است

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین محمود ریاضت از خطبای مشهور تهران در گفت‌وگو با آنا با تأکید بر اینکه ماه معظم شعبان به عنوان مقدمه اصلی برای ورود هر چه مطلوب‌تر و آماده‌تر بندگان خدا، به ضیافت الهی ماه مبارک رمضان است، بیان داشت: اما صرف نظر از اینکه ماه شعبان به عنوان مقدمه آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت الهی است، خود ماه شعبان مستقلاً دارای موضوعیت است، از این باب که این ماه، ماه پیغمبر (ص) نامیده شده است.

وی افزود: پیغمبر اکرم (ص) فرمودند: خوشا به سعادت کسی که در این ماه من را کمک کند، فرمودند: با روزه، عبادت، صلوات بر پیغمبر و صدقه‌دادن می‌شود پیغمبر را کمک کرد. البته اینجا کمک ما سودی به حال پیغمبر (ص) ندارد، بلکه نتیجه‌اش به خودمان بر می‌گردد، مانند کمکی است که قرآن می‌فرماید: «اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم»، اگر شما خدا را کمک کنید، خدا کمکتان می‌کند.

** اوج ماه معظم شعبان، نیمه شعبان است
حجت‌الاسلام ریاضت با اشاره به اینکه خدا و پیامبر (ص) به کمک ما نیاز ندارند، اما این اعمالی که ما به عنوان کمک به خدا، پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) در آیات داریم، سودش به جیب خودمان می‌رود، ابراز داشت: به قول قدیمی‌ها هر گلی بزنیم به سر خودمان زدیم.

وی با بیان اینکه اوج ماه معظم شعبان، نیمه شعبان است که تولد امام زمان (عج) هم در این نیمه ماه محقق شده است، ادامه داد: اما قبل از ولادت حضرت مهدی (عج) در نیمه شعبان، خود نیمه شعبان دارای موضوعیت ویژه‌ای از لحاظ فضیلت در روایات است. امام باقر (ع) فرمودند: به ازای آنچه که در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان خداوند به جد ما پیغمبر (ص) عطا کرد، در نیمه شعبان به ما اهل بیت (ع) عطا کرد؛ یعنی به نوعی این شب، شب قدر است و احیای شب قدر وارد است، بنابراین می‌بینیم که در روایات ما احیای شب نیمه شعبان هم وارد است، آن هم به خاطر اینکه یکی از شب‌هایی است که در خارج از ماه رمضان احتمال شب قدر وجود دارد.

** فضیلت نیمه شعبان همانند شب‌های قدر است
این خطیب تهرانی اظهار داشت: نقل شده است که امیرالمؤمنین علی (ع) در طول سال و در طول عمر شریف و مبارکشان، هر شب یک بخشی را می‌خوابیدند، اما یک بخشی را برای تهجد و عبادت بیدار می شدند، اما سه شب از سال را اصلاً پلک نمی‌زدند، یعنی اصلاً نمی‌خوابیدند، یکی نیمه شعبان بوده است، یکی شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان و دیگری هم شب عید فطر بوده است.

وی گفت:‌ این نشان می‌دهد اهل بیت (ع) با شب نیمه شعبان همانند شب قدر بیست و سوم ماه مبارک رمضان برخورد می‌کردند، یعنی همان اعمالی را که در آن شب انجام می‌دادند، در شب نیمه شعبان هم انجام می‌دادند، شبی که حتی کم‌تر از شب عید فطر هم نیست. بنابراین فرمودند تا می‌توانید شب نیمه شعبان را به عبادت و بندگی بپردازید.

** امام حسین (ع) محور شادی و غم عالم است
حجت‌الاسلام ریاضت با اشاره به جایگاه ماه شعبان نسبت به دیگر ماه‌های قمری خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نکته‌ای که در ارتباط با ماه شعبان وجود دارد این است که میلاد امام حسین (ع) در ابتدای این ماه است، به قول مرحوم آیت‌الله آشیخ جعفر شوشتری، ماه محرم تنها ماهی است که در آن ولادت وجود ندارد و ماه شعبان هم تنها ماهی است که در آن شهادت و وفات وجود ندارد. این نشان می‌دهد که امام حسین (ع) محور شادی و غم است.

وی افزود: یعنی در ماهی که تولد امام حسین (ع) است ما هیچ غم و شهادتی نداریم و در ماه محرم که ماه عزای سیدالشهدا (ع) است، ما هیچ ولادت، عید و شادی نداریم. از سویی دیگر ماه شعبان چون ولادت امام حسین (ع) در آن واقع است، امام حسین (ع) در این ماه محوریت دارد، به گونه‌ای که یکی از اعمال مهم شب نیمه شعبان زیارت امام حسین (ع) است، که جزو زیارات خاص الخاص امام حسین (ع) محسوب می‌شود.

** روزهایی که زیارت امام حسین در آن ویژه است
این مدرس حوزه علمیه بیان داشت: در روایت داریم که در طول سال هر شب و هر روز زیارت امام حسین(ع) وارد است، اما بعضی شب‌ها زیارت مخصوص است، مانند شب‌های جمعه و شب‌های قدر، اما چهار شب است که در طول سال خاص‌الخاص است؛ نیمه ماه رجب، نیمه شعبان، روز عرفه و روز اربعین؛ یعنی زیارت امام حسین(ع) در شب نیمه شعبان و روز نیمه شعبان برابر با زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین و چه بسا به روایت حضرت رضا(ع) بالاتر است.

وی ادامه داد: در روایت دارد که اگر کسی حتی از راه دور امام حسین (ع) را در شب نیمه شعبان زیارت کند، روح ۱۲۴ هزار پیغمبر با او مصاحفه می‌کند و آن کسی که با روح ۱۲۴ هزار پیغمبر در ماه شعبان و در نیمه شعبان که اوج و قله این ماه است، مصاحفه کند، طبیعتاً جایش در مهمانی الهی و ضیافت الهی ماه مبارک رمضان بالای سفره کنار خود امام زمان (عج) خواهد بود؛ یعنی خداوند تبارک و تعالی در ماه شعبان، همه شرایط را فراهم کرده است تا ما خودمان را آماده کنیم و از سفره ضیافت الهی ماه مبارک رمضان نهایت بهره‌برداری به برکت ولایت اهل بیت (ع) خصوصاً با توسل به امام حسین(ع) ببریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.