به گزارش قدس آنلاین، به نقل از سازمان پزشکی قانونی کشور، در این ماه ۳۶ هزار و ۴۹۱ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷.۳ درصد کاهش یافته؛ این در حالی است که در دیگر ماههای سال آمار مراجعین نزاع بیش از ۴۰ هزار نفر و در مرداد ماه با بالاترین تعداد، ۵۹ هزار و ۹۸۶ نفر بوده است.
ارجاع بیش از ۵۰۵ هزار مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی
بر اساس این گزارش در ده ماهه سال جاری (۱۴۰۱)، ۵۰۵ هزار و ۴۶۶ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شدند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تغییر چندانی نداشته و پنج دهم درصد کمتر شده است.
در این مدت از کل ارجاعات نزاع به مراکز پزشکی قانونی ۳۴۰ هزار و ۳۰۰ نفر مرد و ۱۶۵ هزار و ۱۶۶ نفر زن بودند.
همچنین در ده ماهه امسال استانهای تهران با ۸۷ هزار و ۳۰۶، خراسان رضوی با ۴۴ هزار و ۸۲۴ و اصفهان با ۳۵ هزار و ۵۵۰ مصدوم بیشترین و استانهای ایلام با دو هزار و ۸۵۱، بوشهر با سه هزار و ۲۸۵ و خراسان جنوبی با سه هزار و ۳۶۸ مصدوم کمترین تعداد مراجعین نزاع را داشته اند.
خویشتن داری تا حد زیادی از نزاعها و عوارض ناشی از آن می کاهد
بر اساس این گزارش نزاع و درگیریهای خیابانی یا خانوادگی با وجود کاهش جزئی همچنان بخش قابل توجهی از ارجاعات واحدهای معاینات بالینی مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور را به خود اختصاص میدهد و طبق پروندههای ارجاعی به سازمان بیش از ۴۵ درصد از کل ارجاعات این بخش مربوط به آسیب دیدگان نزاع است.
از سویی بررسی مراجعین نزاع در واحدهای معاینات پزشکی قانونی نشان میدهد که بسیاری از این افراد از روی خشم و عصبانیت آنی دست به عملی میزنند که عوارض ناشی از آن نه تنها زندگی فرد آسیب دیده بلکه زندگی فرد ضارب را نیز مختل و دچار بحران میکند؛ حال آنکه در تعداد قابل توجهی از این نوع ارجاعات مسئله به وجود آمده بدون زد و خورد و تنها با صحبت کردن قابل حل و فصل کردن است و مهارت فرد در خویشتن داری و پرهیز از رفتار خشن مس تواند میزان نزاع و خسارات ناشی از آن را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
همچنین هرچند در بسیاری از پروندههای نزاع آسیبها سطحی و محدود است اما در مواردی به طور ناخواسته و شاید اتفاقی ضربات وارده به طرف مقابل، تبعاتی را به بار میآورد که جبران خسارات آن تقریباً غیرممکن خواهد بود. شکستگی بینی، آسیب دندان، فک و صورت و یا آسیبهای تنه و اندامها و در کنار این موارد آسیبهای روحی و روانی قابل توجه از بیشترین صدماتی است که افراد در منازعات با آن مواجه میشوند ضمن آنکه صدمات ناشی از نزاعهای دسته جمعی یا موضوعات ناموسی بیشترین میزان آسیب و تبعات جسمی و روانی را به همراه دارد.
سازمان پزشکی قانونی کشور به مردم توصیه میکند در صورت بروز اختلاف سعی کنند تا حد امکان مشکل را با گفت و گو حل کرده و به اختلاف خاتمه دهند چرا که در واحد معاینات بالینی سازمان مواردی مشاهده میشود که به دلیلی بسیار پیش پا افتاده فرد یک عضو بدن و یا حتی جان خود را از دست داده و یا موجب نقص عضو و یا مرگ فرد دیگری شده است.
نظر شما