تحولات لبنان و فلسطین

شبکه الجزیره در گزارشی اعلام کرد آقای رئیسی در شرایطی پست ریاست‌جمهوری ایران را تحویل گرفت که این کشور از اوج تحریم‌های آمریکا رنج می‌برد اما او با این وجود توانست نفت ایران را به میدان برگرداند و تولید آن را به ۶۰ درصد افزایش دهد.

الجزیره: رئیسی در اوج تحریم‌ نفت ایران را به میدان برگرداند

شبکه الجزیره قطر که همانند دیگر رسانه‌های منطقه و جهان بعد از انتشار خبر شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و دکتر حسین امیرعبداللهیان و همراهان بزرگوار آنها گزارش‌های متعددی درباره دستاوردهای ایران در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی تهیه کرده است در گزارش جدید خود به این منظور به دستاورد بزرگی که رئیس جمهور شهید ایران در عرصه نفت و بازگرداندن کشورمان به این عرصه در سطح جهانی داشت اشاره کرد.

الجزیره در گزارش خود با این عنوان «با وجود تحریم‌ها، ابراهیم رئیسی چگونه نفت ایران را به میدان آورد؟» نوشت: آقای ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید ایران در 4 آگوست 2021 در شرایطی پست ریاست جمهوری ایران را تحویل گرفت که این کشور از اوج تحریم‌های آمریکا رنج می‌برد. ایالات متحده تحریم‌ها علیه ایران را بعد از رسیدن به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران در سال 2015 لغو کرده بود اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا از این توافق عقب نشینی و تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران اعمال کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: در سال 2021 میانگین تولید نفت ایران بین 2 میلیون تا 2.2 میلیون بشکه در روز از ظرفیت کامل تولید 3.85 میلیون بشکه در روز بود که قبل از اعمال تحریم‌های ایالات متحده تولید می‌شد. اما مشکلات مربوط به نگهداری و دشواری عرضه نفت به بازارهای جهانی در سایه تحریم‌ها میزان تولید نفت ایران را در سطحی کمتر از ظرفیت واقعی این کشور نگه داشت و به این ترتیب موجب کاهش درآمدهای مالی ایران شد.

الجزیره ادامه داد: طبق داده‌های سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) تا جولای 2021 یعنی قبل از اینکه آقای ابراهیم رئیسی روی کار بیاید تولید نفت ایران به 2.02 میلیون بشکه در روز می‌رسید و تا پایان همین سال میانگین تولید نفت ایران به حدود 2.4 میلیون بشکه در روز رسید که هنوز 1.45 میلیون بشکه در روز از ظرفیت کامل این کشور کمتر بود. در اوایل سال 2022 آمریکا، ایران را به تلاش برای دور زدن تحریم‌ها در صنعت نفت و صادرات آن متهم کرد و رسانه‌های غربی از جمله واشنگتن پست و نیویورک تایمز درباره «ناوگان سایه» برای حمل و نقل نفت صحبت می‌کردند.

نویسنده این گزارش ادامه داد: طبق ادعای رسانه‌های مذکور غربی ناوگان سایه مسئولیت بازاریابی نفت ایران را بر عهده داشت و بعد از اعمال تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین در فوریه 2022 ناوگان سایه کار بازاریابی نفت روسیه را نیز بر عهده گرفت. در این زمینه خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ مدعی شد که ناوگان سایه متعلق به کشورهایی مانند ایران و روسیه و ونزوئلا حداقل 40 کشتی ظرفیت دارد که ماموریت آنها جابجایی نفت تحت تحریم است. داده‌های اوپک نشان می‌دهد که در نیمه اول سال 2022 تولید نفت ایران به 2.6 میلیون بشکه در روز رسید و این در شرایطی بود که آمریکا با تحریم‌های خود سعی داشت تولید نفت ایران را به صفر برساند.

الجزیره در ادامه تاکید کرد: طبق گزارش بلومبرگ با گسترده شدن دایره مشتریان نفت ایران تولید نفت این کشور تا نیمه اول سال 2023 به حدود 2.8 میلیون بشکه در روز افزایش یافت. به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، نظام جمهوری اسلامی ایران توانست روزانه یک میلیون بشکه نفت را به مشتریانی مانند چین تحویل دهد. به همین دلیل در ژوئیه 2023 مقامات دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا اعلام کردند که تحریم‌ها علیه ایران کارساز نبوده است و منتقدان دولت بایدن از جمله «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه می‌گفتند که دولت بایدن نمی‌تواند تحریم‌ها را در عمل علیه ایران اجرا کند و ابراهیم رئیسی موفق شد با استفاده از روش‌هایی که موجب می‌شود نفت خام ایران به طور طبیعی به بازارهای آسیایی وارد شود تاثیر تحریم‌های آمریکا بر نفت ایران را از بین ببرد.

در ادامه این گزارش الجزیره آمده است: سال گذشته آقای «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد ایران اعلام کرد که ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود از سال 2018 رسیده است. بر اساس داده‌های اوپک میانگین تولید نفت ایران تا سال 2023 به حدود3.1 میلیون بشکه در روز رسید و این میزان در آوریل گذشته به 3.2 میلیون بشکه در روز رسید.

در پایان این گزارش تاکید شده است: بنابراین تولید نفت ایران در دوره ریاست جمهوری آقای ابراهیم رئیسی و در حالی که تحریم‌های غرب علیه نفت ایران همچنان ادامه داشت، بین آگوست 2021 تا آوریل 2024 به رشد 60 درصدی رسید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.