نوذر شفیعی درباره آینده روابط ایران و چین با توجه به تحولات اخیری که به وجود آمده و نقشی که چینی ها در توافق ایران و عربستان داشتند، گفت: ایران، چین را یک قدرت بزرگ و با حسن نیت قلمداد می کند که دارای ظرفیت های عظیمی است و می تواند یک شریک خوب برای ایران باشد.
وی تصریح کرد: برداشت ایران نسبت به چین در چارچوب توافق ۲۵ ساله نهادینه شده بنابراین عملا تکلیف ایران و چین برای ۲۵ سال روشن است، یعنی دو کشور ظرفیت هایی را شناسایی و تقسیم کاری را انجام داده اند که برای مدت ۲۵ سال باید آن را انجام دهند. بنابراین بر روی کاغذ آینده روابط دو کشور روشن است.
این استاد دانشگاه با بیان این که ایران و چین برداشت مثبتی از یکدیگر دارند و احساس می کنند، می توانند مکمل هم باشند، افزود: از دید چینی ها و ما یک عامل مهمی هم وجود دارد که سرنوشت ایران و چین را به هم پیوند می زند و آن مخالفت با نظم آمریکایی است. ممکن است بین دیدگاه های ما و چینی ها تفاوت هایی باشد اما این نگاه به نظم سیاسی بین المللی یکی از حلقه های وصل ایران و چین است.
شفیعی همچنین بیان کرد: به نظر می رسد همکاری های ایران و چین در کنار هم و سایر کشورهایی که دیدگاه مشترکی دارند می تواند تا حد زیادی این اهداف را محقق کنند و عملا هر چه جلوتر می رویم چین جایگاه بیشتری در عرصه روابط بین الملل باز می کند.
این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: جایگاه بیشتر چین در عرصه بین الملل می تواند حامیان بیشتری را برای آن ها به همراه داشته باشد و نوعی مشروعیت بین المللی کسب کنند ضمن این که ممکن است این روند مثبت به همراه سایر مسائلی که اتفاق می افتد به جا به جایی قدرت در عرصه بین الملل بین چین و آمریکا منجر شوند.
۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
کد خبر: 858611
یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان این که مخالفت با نظم آمریکایی از موضوعاتی است که سرنوشت ایران و چین را به هم پیوند می زند، گفت: جایگاه بیشتر چین در عرصه بین الملل می تواند به جا به جایی قدرت میان چین و آمریکا منجر شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظر شما