تیمور آقامحمدی دبیر اجرایی دوره «باغ رمان ایرانی» گفت: اگر یک دهه قبل از ما میپرسیدند که امکان چاپ ۴۴ رمان در یک پروژه وجود دارد یا نه درباره پاسخگویی مردد میشدیم، اما امروز با توجه به اینکه رماننویسی به امری جدی بین نویسندگان تبدیل شده و بسیاری از نویسندگان دغدغه این حوزه را دارند، زمینههای نگارشی رمان بیش از پیش ایجاد شده و به جایی رسیدهایم که تولید ۴۴ رمان بزرگ در یک پروژه را آغاز کردهایم.
آقامحمدی تصریح کرد: برای رویداد «باغ رمان ایرانی» ۲۵ استاد داستاننویس انتخاب شدهاند تا برای خلق رمانها به شرکتکنندگان کمک و آنها را راهنمایی کنند. موضوعهای این دوره نیز آداب و رسوم محلی، تاریخ و اعتقادات ملّی، هویت و خانواده ایرانی است.
وی افزود: علاقهمندانی که قصد دارند در رویداد «باغ رمان ایرانی» شرکت کنند باید در سن و سالی باشند که بتوانند رمان بنویسند، چون رماننویسی سن مخصوص به خود را دارد؛ نویسنده هم باید تجربه نوشتن داشته باشد و هم از سن تجربه نگذشته باشد. بهترین زمان برای افراد نویسنده، بازه سنی بین ۲۰ تا ۵۰ سال است که زمان خوبی برای خلق رمان تلقی میشود. به علاوه شرکتکنندگان باید طرح داستان مبتنی بر موضوعات ارائه شده را داشته باشند.
دبیر اجرایی این پروژه بیان کرد: فراخوان دادیم تا برای نویسندهای که دورههای داستاننویسی را گذرانده و تاحدودی رمان نوشته ولی فرصت نوشتن یک رمان خوب و ارزشمند را زیر نظر استاد داستاننویس نداشته، فرصتی باشد تا هم از نظر تئوری و هم تجربه عملیاتی دانش خود را در زمینه رماننویسی افزایش دهد.
آقامحمدی اظهار کرد: پس از انتخاب شرکتکنندگان از بین افرادی که برای ما سابقه ادبی و طرح رمان ارسال کردهاند، طرحها در اختیار اساتید گذاشته میشود و هر استاد متناسب با زمان خود بین دو یا سه طرح را انتخاب میکند. هر نویسنده با استفاده از راهنماییهای استاد خود طی ۹ ماه رمان را مینویسد و بعد از تمام شدن، هر فصل توسط استاد بررسی میشود. در این مدت ۲ یا ۳ همایش یک تا دو روزه در یکی از استانها برگزار میشود که مباحث مورد نیاز شرکتکنندگان در نشستهای تخصصی و کارگاهی مطرح و بحثهای نظری و تجارب شخصی اساتید مورد بحث و تدریس قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در پایان دوره ۹ ماهه رمانها توسط سه داور بررسی نهایی میشود و به چهار اثر برگزیده جوایز نفیسی اختصاص مییابد. به علاوه همه ۴۴ اثر به شکلهای مختلف منتشر و در پایان این پروژه، در دهه فجر ۱۴۰۲ این آثار رونمایی میشود.
دبیر اجرایی «باغ رمان ایرانی» ویژگی مهم این دوره را توجه به ظرفیتهای داستاننویسی در سراسر کشور عنوان کرد و افزود: اکثریت دورههای داستاننویسی که برگزار میشود در تهران است، اما ۸۰ درصد سرآمدان و اساتید رماننویس در استانها هستند به همین دلیل دوره «باغ رمان ایرانی» برای متقاضیان از استانهای مختلف برنامهریزی شده و اساتید استانی برای تولید آثار به نویسندگان استان خودشان راهنمایی میدهند. سعی شده توزیع مناسبی صورت گرفته و به عدالت آموزشی و ظرفیتهای کل کشور توجه شود.
وی بیان کرد: اساتید از استانهای تهران، قم، مشهد، اردبیل، تبریز، سمنان، اصفهان، شیراز، یزد و البرز در این دوره حضور دارند و هنرجویان شهرهای همجوار نیز به این اساتید دسترسی خواهند داشت.
آقامحمدی گفت: شعار دوره «باغ رمان ایرانی» این است که در اختتامیه دهه فجر سال آینده شاهد رویش ۴۴ نهال رمان ایرانی باشیم.
علاقهمندان برای شرکت در این دوره، میتوانند طرح رمان خود را با موضوعات آداب و رسوم محلی، تاریخ و اعتقادات ملّی، هویت و خانواده ایرانی به همراه سوابق ادبی تا پایان اسفند ۱۴۰۱ به نشانی اینترنتی bagheroman۴۴@gmail. com بفرستند یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۹۱۰۸۸۴۷۷ تماس بگیرند.
نظر شما