تحولات منطقه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: مردم از مصرف قارچ‌های خودرو پرهیز کنند چون این گونه قارچ‌ها سمی و مرگ‌آور هستند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: قارچ‌های خودرو سمی و مرگ‌آور است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دکتر «ابراهیم شکیبا»  افزود: در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ‌ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ‌های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت‌های قارچی می‌شوند.

وی تاکید کرد: قارچ های خودرو هیچ‌گونه برتری نسبت به قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشیم با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو سمی روبرو می‌شویم.

به گفته وی، علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است‌ که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

وی با بیان اینکه تشخیص این نوع قارچ‌ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است، گفت: بنابراین تکیه بر روش‌های غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر برای تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی‌شود.

دکتر شکیبا گفت: افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده‌اند باید به سرعت برای خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.

 سال گذشته حدود ۵۰ نفر از مردم استان به علت مصرف قارچ های خودرو در مراکز درمانی استان بستری شدند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۴ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی و با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل شده است.

هر سال با وجود هشدارهای کارشناسان بهداشت و درمان عده ای از مردم استان کرمانشاه بخصوص روستاییان به علت مصرف قارچ کوهی، مسموم و راهی بیمارستان می شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.