بر اساس برآوردهای این نهاد بینالمللی هدررفت گاز از میادین نفت و گاز در این سال پنج میلیارد مترمکعب کاهش یافته و به ۱۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده که کمترین رقم از سال ۲۰۱۰ به این سو است.
بانک جهانی در گزارش خود نوشته است: پس از یک دهه عدم پیشرفت، در سال ۲۰۲۲ شاهد بودهایم که میزان پرت گاز از میادین نفت و گاز جهان سه درصد کاهش یافته که به ویژه با توجه به نگرانیها از امنیت انرژی در بسیاری از کشورها، رقم قابل ملاحظهای است. ما همه کشورهای نفتی را ترغیب میکنیم که از فرصتها برای کاهش این نوع آلایندگی و اتلاف منابع استفاده کنند.
سه کشور نیجریه، مکزیک و آمریکا بیشترین سهم در کاهش پرت گاز در سال ۲۰۲۲ را داشتهاند. دو کشور قزاقستان و کلمبیا نیز طی هفت سال گذشته به طور مستمر در این زمینه پیشرفت داشتهاند.
با وجود پیشرفتها در کاهش پرت گاز هنوز ضربه بزرگی به محیط زیست جهان از این ناحیه وارد میشود. بررسیها نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۵۷ میلیون تن گاز دیاکسید کربن و متان در نتیجه هدررفت گاز در میادین نفت و گاز در هوا انتشار یافته است.
در میان کشورهای جهان، روسیه بیش از بقیه پرت گاز دارد به طوری که در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۵.۵ میلیارد مترمکعب گاز در میادین این کشور به هدر رفته است.
عراق با پرت ۱۷.۹ میلیارد مترمکعبی در رتبه دوم از این نظر قرار گرفته و ایران جایگاه سوم را از این نظر به خود اختصاص داده است.
بر اساس برآوردهای بانک جهانی پرت گاز در ایران طی سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش یافته است. ایران در سال ۲۰۲۱ با پرت ۱۷.۴ میلیارد مترمکعبی گاز در میادین نفت و گاز خود مواجه بود که این رقم در سال ۲۰۲۲ و با وجود محدودیتهای دسترسی ایران به تکنولوژیهای روز دنیا به دلیل تحریمهای غیرقانونی آمریکا به ۱۷.۳۵ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.
اخیراً دولت سیزدهم اقداماتی را برای کاهش هدررفت گاز در میادین نفتی انجام داده است که با اجرایی شدن پروژههای مربوط انتظار میرود شاهد پیشرفت قابل توجهی در این زمینه طی سالهای آینده باشیم.
کشورهای الجزایر، ونزوئلا، آمریکا، مکزیک، لیبی، نیجریه و چین نیز در رتبههای چهارم تا دهم جهان از نظر پرت گاز در سال ۲۰۲۲ قرار گرفتهاند.
آمریکا با وجود برخورداری از تکنولوژی پیشرفته، ششمین کشور جهان از نظر هدررفت گاز در میادین نفت و گاز خود شناخته شده است. در سال ۲۰۲۲ بالغ بر هشت میلیارد مترمکعب گاز در این کشور پرت شده است. چین نیز با پرت ۲.۵ میلیارد مترمکعبی در رتبه دهم از این نظر قرار گرفته است.
نظر شما