به گزارش قدس آنلاین، همزمان با ارائه گزارش دولت آمریکا درباره نحوه خروج نظامیان این کشور از خاک افغانستان در تابستان 2021 بار دیگر به طور مستقیم و غیرمستقیم درباره اشرف غنی نیز سخنانی به میان آمده است.
«مرکز مطالعات صلح و دموکراسی» در قطر نیز به بهانه انتشار گزارش دولت آمریکا درباره خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، گزارشی را منتشر کرده است. در این گزارش آمده است بیبرنامگی دولت اشرف غنی برای مدیریت افغانستان بدون حضور آمریکا و خودخواهی اشرف غنی برای حفظ قدرت انحصاری سبب شد تا روند صلح در افغانستان به نتیجه نرسد.
عظیمالله ورسجی، کاردار پیشین سفارت افغانستان در قطر که در زمان برگزاری گفتگوهای صلح در دوحه، این سمت را به عهده داشت، در این گزارش میگوید که اشرف غنی تا آخرین روزهای نزدیک به سقوط نیز فکر نمیکرد که آمریکا از افغانستان خارج شود.
به گفته او، دولت اشرف غنی تنها دو ماه پیش از اوت 2021 به نمایندگیهای سیاسیاش در کشورهای خارجی دستور داد تلاش کنند روابطشان را با کشورهای منطقه تقویت کنند تا در صورت خروج آمریکا، گزینه جایگزین داشته باشند، اما از آنجایی که دولت اشرف غنی خیلی دیر جنبیده بود، کشورهای منطقه بهویژه روسیه، ایران و چین، که اشرف غنی تلاش کرده بوده دست به دامنشان شود، از همکاری با دولت اشرف غنی خودداری کردند.
در این گزارش آمده است: «ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در امور افغانستان، حتی اعلام کرد که کشورش فکر میکند طالبان بیشتر از دولت اشرف غنی با داعش مبارزه خواهند کرد.» که به این معنا است که کشورهای منطقه پیش از روی کار آمدن مجدد گروه طالبان در افغانستان، از همکاری با دولت اشرف غنی منصرف شده بودند. عظیمالله ورسجی در مصاحبه با ایندیپندنت فارسی هم گفت که اشرف غنی تا آخرین روزهای حضورش در افغانستان، برنامهای برای صلح با طالبان یا حتی مقاومت در برابر آنان نداشت.
اکنون، حدود 20 ماه پس از این سقوط که همزمان با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان رخ داد و در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، دولت بایدن گزارشی درباره خروج آمریکا از افغانستان منتشر کرد و در آن، دونالد ترامپ را مسئول بخش زیادی از این فروپاشی دانسته است.
انتهای پیام/.
نظر شما