تحولات منطقه

سرپرست حوزه ناظر گمرکات استان کرمانشاه گفت: گمرکات این استان پارسال در مجموع سهم ۴۱ درصدی از مجموع صادرات کشورمان به عراق را از حیث ارز به خود اختصاص داده است.

سهم ۴۱ درصدی گمرکات استان کرمانشاه از صادرات ایران به کشور عراق
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، «علی‌اصغر عباس‌زاده» افزود: در سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود، ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزارو ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزارو ۵۹۷ تن به کشور عراق صادرات داشته است.

وی سهم استان کرمانشاه از مجموع صادرات کشورمان به عراق را ۲ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و هفت هزار و ۹۸۸ دلار کالا با وزن ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۷ تن بوده که از لحاظ ارزش سهم ۴۱ درصدی و از حیث وزن سهم ۴۰ درصدی از صادرات زمینی کشور به عراق را به خود اختصاص داده است.

سرپرست حوزه ناظر گمرکات استان کرمانشاه گفت: در بین گمرکات استان کرمانشاه گمرک پرویزخان با صادرات ۹۷۱ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۴۳۸ دلار کالا به وزن ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۸۶۵ تن بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار کرد: گمرک خسروی نیز با صادرات ۷۹۳ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۸۹۰ دلار کالا به وزن یک میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۶۹ تن در جایگاه بعدی قرار دارد.

عباس‌زاده سهم صادرات گمرک سومار را ۴۹۱ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۹۹۲ دلار کالا به وزن یک میلیون و ۲۴۱ هزار و ۳۹۰ تن عنوان کرد.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه سهم صادرات گمرکات شیخ صله و شوشمی به کشور عراق را به ترتیب ۳۷۰ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۴۳۶ دلار به وزن ۷۲۸ هزار و ۹۵۳ تن و ۴۵ میلیون و ۴۷۲ هزار و ۲۳۲ دلار به وزن ۳۳۴ هزار و ۹۰۰ تن عنوان کرد.

وی عمده کالاهای صادراتی از طریق گمرکات استان را میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره بار، سنگهای ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف نام برد.

سهم گمرکات استان کرمانشاه از صادرات ایران به کشور عراق ۴۱ درصد است

کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

این مرز در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.