تحولات منطقه

۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۸۶۴۸۳۸

موافقت اصولی مجتمع آبادگران که در سال ۸۸ به خاطر انحراف این شرکت از هدف اولیه که گردشگری و اقامت برای زائران بود، باطل شده بود، پس از ۱۴ سال با اقدامات اصلاحی یک سال اخیر، مجدد صادر شد و این مجتمع ذیل نظارت میراث فرهنگی قرار گرفت. 

موافقت اصولی مجتمع «آبادگران» صادر شد 
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 به گزارش قدس خراسان، «آبادگران» پروژه ای با ۴۷ هکتار وسعت در دل کوه، در حالی در سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرد که قرار بود به عنوان یک پروژه اقامتی و گردشگری در خدمت زائران و مجاوران باشد اما در عمل تبدیل به منطقه‌ای لاکچری‌ نشین برای عده ای سرمایه دارشد؛ اگرچه با این انحراف فاحش در کاربری، سند و پایانکاری برای این مجموعه پرتخلف صادر نشد اما تعیین تکلیفی هم صورت نگرفت و کلاه گشادی که به اسم گردشگری و اقامت بر سر این شهر رفته بود، در جای خود ثابت ماند و هر روز از فراز کوه برای مردم شهر دست تکان داد و ریشخند زد. 

تغییراتی که طی یک سال اخیر در هیئت مدیره شرکت آبادگران مشهد ایجاد شد، این مطالبه را که این مجموعه تغییر کاربری داده شود و در اختیار زائران قرار گیرد، قوت بخشید. 

مدیرعامل شرکت آبادگران مشهد ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ در نشست با اصحاب رسانه، گفت:« در سال ۸۸ سازمان میراث فرهنگی به دلیل انحراف در بهره‌برداری این موافقت اصولی را  لغو می‌کند سند آبادگران تا زمانی که شرکت آبادگران به تعهدات خود عمل کند در اختیار سازمان مسکن و شهر سازی قرار دارد و شرکت آبادگران برای تحویل سند خود باید تاییدیه سازمان میراث و فرهنگی را داشته باشد که این موضوع برای سرمایه‌گذاران و سهام‌داران خیلی مهم است». 

به سراغ وی میرویم تا ببینیم پیگیری هایش برای موافقت اصولی این پروژه  که نقطه عطف بازگشت آبادگران به هدف اقامتی و گردشگری، در چه مرحله ای است و چند خان دیگر تا شکستن شاخ غول سرمایه داری باقی مانده است. 

مصطفی شریف در این باره به خبرنگار ما میگوید: خوشبختانه پیگیری‌ها و اقداماتی که انجام شد به نتیجه رسید و موافقت اصولی مجتمع آبادگران که از سال ۸۸ توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به خاطر تامین نشدن سرانه گردشگری در این مجتمع ابطال شده بود، مجدد صادر شد، با این موضوع آبادگران ذیل سازمان میراث قراربرگشت. 

مدیرعامل شرکت آبادگران مشهد با بیان اینکه ابطال موافقت اصولی قطع نظارت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری بر این مجتمع شد، یادآور میشود: مسکن و شهرسازی به خاطر اینکه زمین مجتمع را به بهای بسیار کمی دراختیار این شرکت قرار داده تا اقدام به ساخت یک مجموعه اقامتی و گردشکری کند اما در عمل این اتفاق نیفتاده، در دادگاه شکایت کرد اما موضوع ثابت نشد. 

تلاش باند سرمایه داران داخل آبادگران برای جلوگیری از صدور موافقت اصولی 

وی ادامه میدهد: باند سرمایه داران داخل آبادگران تلاش زیادی کردند و فشارهای بسیاری بر میراث فرهنگی در مشهد و تهران آوردند که این موافقت اصولی صادر نشود تا بعد بتوانند به مسکن و شهرسازی بگویند حالا که این مجتمع موافقت اصولی گردشگری ندارد مابه التفاوت قیمت زمین را بگیر و سند را برای آزاد کن تا رسما آنجا را تبدیل به یک مجتمع مسکونی کنند اما موفق به این کار نشدند و صدور موافقت اصولی نقشه های آنها را نقش بر آب کرد و بخش مهمی از این تلاش سرمایه سالارانه که میخواست قانون را دور بزنند، خنثی شد. 

شریف متذکر میشود: وقتی برای ساخت یک مجتمع کوه تخریب شده، تبدیل آن به محلی مسکونی و خوش منظر برای عده ای سرمایه دار، خطایی بزرگ و نابخشودنی است پس لااقل باید در اختیار گردشگری و اقامت زائران قرار بگیرد. 
 
خبرنگار: معصومه مومنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.