به گزارش قدس آنلاین، سید محسن حمزه لو مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: باتوجه به اینکه مجموعه راه و شهرسازی بزرگترین مجموعه عمرانی و توسعهای است اقدامات موثری طی سال گذشته در بحث احداث راههای اصلی و بزرگراهی انجام داده و در حدود ۱۲۲ کیلومتر در حوزه بزرگراهی و راه اصلی زیر بار ترافیکی رفته است.
حمزه لو با بیان اینکه استان آذربایجانغربی به کارگاه راهسازی کشور تبدیل شده است گفت: سال گذشته ۴۵٠٠ میلیارد تومان برای احداث راه عقد قرارداد شده که بزرگترین پروژه در تکاب بوده است و در همین راستا سال گذشته ١٢٢ کیلومتر راه مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی بیان کرد: در حال حاضر ٣۶ پروژه راهسازی از شمال تا جنوب استان در حال اجراست و ۱۴۳.۷ کیلومتر در هفته دولت و ۴۹۰۵ کیلومتر در دهه فجر زیربار ترافیکی میرود که ارزش ریالی آن ۲ میلیارد تومان است .
وی عنوان کرد: در نهضت ملی مسکن نیز ١٧۵ هزار نفر ثبت نام کردند که برای هشت هزار نفر زمین تخصیص یافت .
حمزه لو با بیان اینکه انتظار میرود طی امسال شاهد رشد ساخت و ساز باشیم عنوان کرد: انتظار میرود طی امسال میزان تسهیلات از ۳۵۰۰ به ۵۵۰۰ میلیون افزایش و سود بانکی کاهش یابد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر ۴۳۷ هزار و ۷۶۵ نفر در سکونتگاههای غیررسمی ساکن هستند و یک هزار و ۷۶۱ هکتار در قالب هشت سکونتگاه غیررسمی در شهرهای ارومیه، سلماس، پیرانشهر، بوکان، مهاباد، نقده، خوی و میاندوآب شناسایی شد.
وی اضافه کرد: ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی مرتبط با فعالیتهای بازآفرینی شهری بوده و این امر با جدیت دنبال میشود.
حمزهلو ادامه داد: این اداره کل در راستای اجرایی شدن سیاستهای محرومیت زدایی از چهره محلات حاشیه شهرهای استان علاوه بر تخصیص قیر رایگان به شهرداریها، ۳۰ پروژه مختلف بازآفرینی شهری را در حاشیه شهرهای استان اجرا و در حدود ۴۰ میلیارد تومان قیر رایگان در اختیار شهرداری ها قرار داده شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اضافه کرد: در همین راستا در شهرهای مورد هدف طرحهای بازآفرینی و در سکونتگاههای غیر رسمی اقدامات مختلفی همچون اجرای زیرسازی، بهسازی و آسفالت معابر، ساخت و تکمیل فضاهای آموزشی، بهسازی مسیلهای مناطق هدف و ساخت خانه محله در اولویت کاری این اداره کل قرار گرفته است.
حمزهلو در زمینه تقلیل افق طرح جامع شهر بوکان نیز یادآور شد: افق طرح جامع این شهر تا سال ۱۴۰۵ بوده و در راستای مطالعه مجدد و بررسی بیشتر با تقلیل افق مدنظر است و برای ساماندهی اراضی و سکونتگاههای شهر بوکان الحالق یک محدوده ۴۰ هکتاری به محدوده شهر بوکان در حال بررسی است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: در راستای حمایت از طرحهای مسکن در استان در یک سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات ساخت در آذربایجان غربی پرداخت شده است و اعطای تسهیلات ساخت برای پروژه های نهضت ملی مسکن شش هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده است.
وی بیان کرد: اعطای تسهیلات ساخت برای پروژه های خودمالکی نهضت ملی مسکن به میزان چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: در نهضت ملی مسکن سهمیه استان ساخت ۱۷۸ هزار و ۹۶۲ واحد است که تاکنون ۳۵ هزار و ۶۷۹ نفر از متقاضیان ثبت نامی در استان حائز شرایط هستند.
وی در خصوص شهر جدید گلمان عنوان کرد: استقبال در گلمان از واگذاری گروهی چندان خوب نبود بنابراین به سمت واگذاری یک طبقه و دو طبقه میرویم.
حمزه لو با بیان اینکه بحث تورم یکی از اصلیترین موضوعات دخیل در شهر گلمان است گفت: در این راستا با شهرداری و نظام مهندسی جهت تخفیف ۵۰ درصدی در صدور پروانهها انجام گرفته است.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: آذربایجانغربی از یک عقب ماندگی تاریخی در حوزه راه رنج میبرد و مجموعه راه استان تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات موردنظر بکار گرفته است.
حمزلو عنوان کرد: ارومیه تنها شهرستان در آذربایجانغربی است که کمربندی ندارد و ترافیک سنگین داخل شهر بر بزرگراه خاتمالانبیا (ص) تحمیل شده و روزانه ۵۵۰ تریلی از این بزرگراه تردد دارند.
مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: ۸۵ کیلومتر طول کنارگذر شرقی ارومیه در دست احداث است که علاوه بر روانسازی ترافیک شمال تا جنوب استان در ترافیک داخل شهر هم موثر خواهد بود.
وی در خصوص اراضی خارج از محدوده گفت: اراضی خارج از محدوده قابل خرید و فروش نیست و خرید فروش تفکیک این اراضی غیر قانونی بوده که با متخلفان به طور جدی برخورد خواهد شد .
حمزلو از واگذاری آزاد راه ارومیه_تبریز به پیکانکار جدید خبر داد و گفت: برای انجام این پروژه ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه میشود که ۲ تونل در این طرح بایستی احداث شود که امیدواریم عملیات اجرایی این طرح تسریع یابد.
وی با اشاره به نگهداری پل میانگذر دریاچه ارومیه اظهارداشت: سال گذشته ۳.۵میلیارد تومان برای این پل هزینه شده که امسال نیز ۷.۵میلیارد تومان اعتبار برای نگهداری پل میانگذر در نظر گرفته شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجانغربی با بیان اینکه این استان با چند کشور هم مرز است و بایستی اهتمام جدی در توسعه راهها به وجود آید گفت: برای حمل و نقل و ترانزیت کالا راههای استان متناسب با تردد و نیازهای موجود نیست بنابراین استفاده از ظرفیت باری راه آهن فرصت مناسبی است حجم حمل و نقل بار را در جادهها را کاهش دهد.
وی ادامه داد: با تخصیص اعتبار برای تکمیل ایستگاههای راه آهن ارومیه،نقده،میاندوآب و مهاباد، در حال حاضر ایستگاه ارومیه و نقده برای حمل باری آماده است و می توان از این ظرفیت باری استفاده کرد.
پایان پیام/
نظر شما