به گزارش قدس خراسان، حسین موسوی نژاد درباره وضعیت قیمتگذاری تخم مرغ گفت: از سال گذشته هم هزینههای تولید ما افزایش پیدا کرده است و هم رسما وزارت جهاد کشاورزی نرخ دو نهاده دانی ذرت و کنجاله سویا را افزایش داده است. در کنار این موضوع، هزینه دستمزد ۱۴۰۲ و قیمت آببهای مرغداریها ۲ تا ۳ برابر افزایش یافته است.
به گفته رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۲ ارز به داروها، مکملها و ویتامینهای مرغداریها تخصیص داده نشده و واردکنندهها باید با ارز آزاد وارد کنند. همین موضوع باعث شده حدود ۴۰درصد هم هزینههای مکملها و ویتامینهای ما افزایش پیدا کند. همه این موارد دستبهدست هم دادهاند تا هزینه تولید افزایش پیدا کند. امروز بهای تمامشده تخم مرغ برای مرغدار بیش از ۴۷ هزار تومان است.
وی تأکید کرد: قیمت مصوبی هم که قبلا برای تخم مرغ تعیین شده، کاملا دستوری بوده است و در زمان خودش هم هیچگونه همخوانی با هزینههای مرغداریها نداشت. آن زمان هم اعلام کردیم این یک قیمت دستوری و سیاسی است و باعث ضربهزدن به تولید میشود و مرغدار انگیزه تولید را از دست خواهد داد.
موسوی نژاد یادآور شد: فصل زمستان سال گذشته ما شاهد کاهش شدید جوجهریزی بودیم و آن هم به این خاطر بود که برای مرغدار صرفه تولید نداشت. ما باید ماهانه در استان خراسان رضوی ۵۰۰ هزار جوجهریزی در حوزه تخمگذار داشته باشیم. این عدد در فصل زمستان ۱۴۰۱ به حدود ۲۵۰ هزار رسیده، یعنی ۵۰درصد کاهش تولید رخ داده است که این سیر کاهشی ماههای آینده خودش را نشان میدهد و مسلما در قیمتها و هزینههای تولید هم تأثیرگذار است و قاعدتا در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با حمایتنکردن دولت به بحران خواهیم رسید.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی تأکید کرد: مرغ تخمگذار ۵ ماه زمان نیاز دارد به تخمریزی برسد؛ این یعنی نیمه دوم سال که مصرف افزایش پیدا میکند، اگر مشکلات مرغدار حل نشود، قاعدتا برای تأمین تخم مرغ به مشکل برمیخوریم.
وی اضافه کرد: همانطور که گفته شد، بهای تمامشده تولید تخم مرغ بیش از ۴۷ هزار تومان در مرغداری است. مسلما نرخ مصوب هم باید متناسب با این هزینه تولید محاسبه شود. اکنون نرخ مصوب تخم مرغ ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان است و این درحالی است که تخم مرغ را در هفته گذشته کیلویی ۳۰ هزار تومان میفروختیم و دولت که این هزینه را تعیین کرده، حمایتی نکرده است.
نظر شما