محمود حاجیلویی درباره رویکرد فرهنگ عمومی نسبت به مسجدمحوری، اظهار کرد: توجه به ظرفیت نهادها و تشکل های دینی که ریشه در فرهنگ و تاریخ ما دارد راهبردی اصلی است لذا با همه تغییرات در فضای فرهنگی کشور، همچنان مساجد و حسینیه ها و امثال آنها از تاثیرگذارترین نهادها به شمار می روند.
وی تصریح کرد: دلیل این تاثیرگذاری در کنار ریشهدار بودن در فرهنگ و تاریخ ما، به دلیل انس و الفتی است که نسل های گذشته با مسجد دارند اگرچه امروزه قدری اقبال نسل جوان ما به مسجد کمتر شده اما همچنان آن جایگاه ارزشی و احترام و قداست خود را دارد و همه مسجد را جایی برای اقامه ارزش های دینی اخلاقی می دانند.
قائم مقام و دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اما در کنار تغییراتی که در فضای فرهنگی کشور ایجاد شده، بهروزرسانی لازم در قالب نهادهای دینی رخ نداده و این باعث شده همپا با تغییر ذائقه جوان ایرانی تغییرات قالبی اتفاق نیفتد لذا بعضاً اقبال گذشته را از دست داده ایم.
حاجیلویی درباره رویکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مسجدمحوری فرهنگ، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی چون خود را متکفل هدایت کلان فرهنگی کشور می داند نسبت به تغییرات فرهنگی حساس است و این تغییرات را رصد می کند و نسبت به نقاط اهرمی و اصلی که می توانند تغییرات تحولی را در فضای فرهنگی همجهت با نگاه های ارزشی رقم بزنند، توجه دارد.
وی ابراز کرد: در این توجه به مسجدمحوری و درانداختن طرح نو، باید دستگاه های مکلف در حوزه مسجد را نیز همراه کرد؛ همجهت با این سه مسئله شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ملی مسجد را همسو با نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دست تدوین دارد.
قائم مقام و دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تقریباً نزدیک به دو سال است که سند ملی مسجد را از طریق دستگاه های اصلی فرهنگی کشور و با تولیت سازمان تبلیغات اسلامی در دست تدوین داریم. این سند نهایی شده و در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسیر نهایی سازی است و با تامین نگاه های استاندارد یک سند ملی مسیر تحولی را دنبال می کند.
وی تأکید کرد: نگاه شورا در تدوین اسناد ملی با توجه به نگاه های معیار در نقشه مهندسی کشور است لذا در سند ملی مسجد ابتدائا مسجد تراز ترسیم شده و سپس مبتنی بر ظرفیت ها و مسائل مبتلابه امروز مساجد، مسیر تحقق مسجد تراز بواسطه راهبردها، اقدامات و فعالیت ها تصویر شده است.
حاجیلویی با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری درباره تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی و برکات فرهنگی اجتماعی این مهم، ابراز کرد: فعالیت های قرآنی در ایران همیشه توسط مردم انجام شده است، با مراجعه به سنین کودکی می بینیم بسیاری از خاطرات مسجدیمان مربوط به جلسات قرآنی است که عموماً محلهمحور در مساجد و بعضا در منازل برگزار می شد.
وی خاطرنشان کرد: امروز هم اگر بخواهیم فعالیت های قرآنی را با همان اثرگذاری دهه ۶۰ برگزار کنیم و سهم محصولات و فعالیت های قرآنی را در سبد فرهنگی نسل نو پربارتر کنیم لازم است همان نگاه را داشته باشیم و فعالیت های قرآنی را در مساجد و محلات پررنگ کنیم و فناوری های روز را متناسب با ذائقه این نسل به کار بگیریم و روحشان را لبریز از تربیت قرآنی کنیم مسئله ای که امروز خانواده و جامعه بیش از هر چیز به آن نیاز دارد.
منبع: شبستان
نظر شما