تحولات لبنان و فلسطین

رئیس دانشکده مهندسی عمران شریف بابیان اینکه برآوردها نشان می دهد،آتش سوزی آزمایشگاه عمران ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت داشته است، گفت: زیرساخت ایمنی در سطح کل دانشگاه به عنوان دغدغه اصلی مطرح نیست.

خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی در آتش سوزی آزمایشگاه عمران شریف

علی بخشی، عضو هیئت‌علمی و رئیس دانشکده مهندسی عمران شریف درباره جزییات حادثه آتش سوزی آزمایشگاه دانشکده توضیح داد و گفت: این آزمایشگاه با تلاش فراوان و پیوسته استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه ژئوتکنیک، در سالیان متمادی تجهیز شده و حتی برخی از تجهیزات آن بسیار نادر و حتی ابداعی استادان و محققان دانشکده بودند و نمونه‌های مشابه زیادی در سایر آزمایشگاه‌ها نداشتیم. برآورد اولیه ما از خسارت، چیزی بالغ بر ۱۰ میلیون دلار (۵۰۰ میلیارد تومان) است.

رئیس دانشکده مهندسی عمران شریف افزود: با وقوع این حادثه بسیار تلخ و تاسف بار، جلسه‌ای مفصل قبل از ظهر دیروز با استادان و کارشناسان فنی و مدیران آزمایشگاه‌ها و کمیته تجهیزات دانشکده ترتیب دادیم و بعد هم حوالی ساعت ۱۴:۳۰ با کارشناسان آتش‌نشانی و مدیر ساختمان و تاسیسات دانشگاه گفت و گو کردیم و بعد از بررسی دوربین‌ها شرح حادثه مشخص شد.

بخشی ادامه داد: حوالی ساعت ۳ بامداد ، به احتمال زیاد جریان برق روشنایی سقف آزمایشگاه دچار اتصالی می شود و آتش سوزی آغاز می شود و دقایقی بعد برق روشنایی سقف قطع می‌شود و پس از حدود ۱۵ دقیقه حرارت کم‌کم گسترده شده و دوربین‌های آزمایشگاه هم از کار می‌افتند و حدود ۳۰ دقیقه آزمایشگاه در آتش می‌سوزد و گویا کاملاً اتفاقی دانشجویان دیگر دانشکده‌ها متوجه آتش‌سوزی شده و آن را به اطلاع حراست دانشگاه می‌رسانند و ظاهراً کمتر از ۱۰ دقیقه بعد، با حضور آتش‌نشانی و مسئولان حراست، درِ ورودی آزمایشگاه از بیرون شکسته و حریق مهار می‌شود.

وی بیان کرد: این نکته هم قابل ذکر است که آخرین دانشجوی دانشکده مهندسی عمران قبل از ساعت ۱۲ شب از ساختمان خارج شده و به همین دلیل حین وقوع حادثه، کسی در دانشکده نبوده و خوشبختانه آسیب جانی وارد نشده است.

رئیس دانشکده عمران دانشگاه شریف در پاسخ به این که وقتی مسئولیت تامین ایمنی و نگه‌داری از ساختمان هر دانشکده به عهده مسئولان آنجاست، شما و همکاران‌تان در این مدت چه اقداماتی برای ایمنی انجام دادید که حالا شاهد این اتفاق هستیم؟، گفت: ایمنی چند بعدی‌ و چند جانبه به حساب می‌آید؛ در حوزه آتش‌سوزی، زلزله، گاز و غیره مطرح است و هر کدام نکات خاص خود را دارد.

وی اضافه کرد: ما معتقدیم که باید بستر و زیرساخت اولیه ایمنی‌ وجود داشته باشد که حداقل آن سیستم هشدار است اما متاسفانه در سطح کل دانشگاه به عنوان دغدغه اصلی مطرح نبوده است. دغدغه اول استادان و محققان دانشگاه، تحقیقات و پژوهش است و سعی می‌کنند آن را به نحو احسن انجام دهند و گاهی مشکلات عدیده مانع از توجه جدی به رعایت ایمنی می شود.

بخشی خاطرنشان کرد: با مسئول فنی دانشکده در تلاش هستیم تا نکات مختلف ایمنی و عوامل حادثه دیشب و دیگر عوامل حادثه‌ساز را ارزیابی کرده و به فرم دستورالعمل مکتوب کنیم تا دیگر شاهد وقوع این‌گونه حوادث ناگوار نباشیم.

همچنین هادی نوبهاری مدیر حوزه ریاست دانشگاه شریف در ایمیلی که برای استادان دانشگاه فرستاده، این‌طور گفته که باید علاج فوری وضعیت آزمایشگاه‌های فرسوده، پرتراکم و غیر استاندارد دانشکده‌ها را در اولویت قرار دهیم و از جلسه امروز شورای سرپرستان (روسای مراکز، گروه‌ها و دانشکده‌ها) برای بررسی موضوع خبر داده است.

او در این ایمیل نوشته است: «رخداد این حادثه تلخ و خسارت‌های جبران‌ناپذیر ناشی از آن در یکی از آزمایشگاه‌های نسبتاً کم‌ریسک دانشگاه و از نقطه‌ای که کمتر کسی گمان آن را می‌برد، نشان داد که باید همه همکاران خیلی بیشتر از قبل خود را نسبت به نقاط ضعف ایمنی مسئول بدانیم و پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی تلخ‌تر بعدی بخصوص در آزمایشگاه‌های دانشگاه که گاه فرسوده، پرتراکم و غیراستاندارد هستند، باید در اولویت امور اجرایی همه ارکان صف و ستاد دانشگاه باشد. جزییات بیشتر این حادثه و اقدامات اصلاحی که باید انجام داد، در جلسه شورای سرپرستان که امروز برگزار می‌شود، بررسی خواهد شد.»

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.