تحولات منطقه

قائم مقام رئیس نمایشگاه کتاب تهران ، طی یک نشست خبری درباره میزان فروش، تخلفات ناشران و عرضه کتاب مطابق سیاست های کلان نظام پاسخ داد.

خروج یک ناشر متخلف از بستر نمایشگاه کتاب/توضیح درباره عرضه کتابهای ممنوعه
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نشست خبری علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه کتاب در پنجمین روز از نمایشگاه با حضور اهالی رسانه برگزار شد.

رمضانی با اشاره به دیگر آمار بخش مجازی گفت: دورترین مرسوله از شهر زاهدان در استان سیستان و بلوچستان به شهر خوی در استان آذربایجان غربی ارسال شده است، این مرسوله در حدود دو هزار و ۱۷۱ کیلومتر و ۲۵ ساعت و ۵۰ دقیقه به دست سفارش‌دهنده رسیده است.

وی گفت: همچنین کهنسال‌ترین خریدار بخش مجازی نمایشگاه، آقایی ۸۹‌ساله از تهران و جوانترین خریدار، خانمی ۱۲ ساله از زیرآب بود.

** بیانات رهبر انقلاب درباره حوزه کاغذ و کتاب کودک

رمضانی در ابتدای صحبت های خود به میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب اشاره کرد و اظهار داشت که صبح امروز مقام معظم رهبری در مصلی حضور یافتند و از تفقد ایشان نسبت به مجموعه صنعت نشر و برگزارکنندگان نمایشگاه سپاسگزاری کردند.

وی پیرامون تأکیدات مقام معظم رهبری نسبت به صنعت نشر، مسئله کاغذ و کتاب های کودک اشاره کرد و از منویات ایشان به عنوان افق های راهبردی کارگشا یاد کرد.

رمضانی تولید کاغذ را در بیانات معظم له مورد تأکید قرار داد و گفت: امیدواریم دستگاه های مختلف که باید کارهایی انجام دهند به کمک ارشاد و صنعت نشر بیایند تا دغدغه چند ساله ایشان را تحقق ببخشیم.

وی به بخش بین الملل نمایشگاه کتاب نیز اشاره و با بیان اینکه مترجمی از کشور ترکیه که آثار ایرانی را ترجمه می کرد، بیان کرد که ما در نمایشگاه کتاب می توانیم ریل گزینی و به چینی از آثار نخبه ایرانی داشته باشیم، گفت: به دلیل حجم گسترده تولیدات ناشران و فعالان خارجی می توانند بهترین بهره برداری را از نمایشگاه کتاب تهران داشته باشند.

** تعهد کتبی از ۵ ناشر بخاطر پوشش

وی درباره ارائه کمیته تخلفات گفت: ۵ ناشر به واسطه عدم رعایت ضوابط نمایشگاهی که مندرج در آیین نامه بخش پوشش نمایشگاه است به اخذ تعهد کتبی و درج در پرونده محکوم شدند.

رمضانی به تخلفی دیگر اشاره کرد و متذکر شد: یک انتشارات به دلیل فروش کتاب بدون مجوز و مغایر ضوابط نشر محکوم به رفع تخلف، درج در پرونده و تعطیلی غرفه و پنل مجازی تا پایان نمایشگاه شد.

به گفته قائم مقام نمایشگاه ناشر دیگری که عرضه و فروش پازل در نمایشگاه را عهده دار بود، به اخذ تعهد کتبی ، رفع تخلف، عدم تکرار محکوم شد. ناشری دیگر به دلیل عرضه کتب مغایر با ضوابط نشر به تعطیلی یک روزه و پنل مجازی محکوم شد.

** ناشری که از نمایشگاه کتاب رفت

رمضانی در ادامه این نشست به سه ناشر دیگر اشاره کرد و گفت: این ناشران به دلیل عرضه کتاب های سایرین به اخذ تعهد و تعهد مبنی بر رعایت مقررات و درج در پرونده محکوم شدند. یکی از ناشران که کتاب بدون مجوز عرضه می کرد، به اخذ تعهد کتبی و عدم تکرار تخلف و رفع تخلف و درج در پرونده محکوم شد. بنابراین در هیئت رسیدگی به تخلفات هفت پرونده مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: یک پرونده به دلیل تعطیلی غرفه از دستور کار خارج و برای شش پرونده رای صادر شد.

قائم مقام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سخنانی با اشاره به آمار فروش کتاب تا ساعت ۲۰ روز گذشته، گفت: طبق گزارش دستگاه های رسمی مستقر مجموعا ۵۰ میلیارد تومان فروش کارت خوان‌ها و با برآورد کارت به‌کارت و دستگاه‌های دیگر در مجموع حدود ۶۵ میلیارد تومان خرید حضوری تا پایان ساعت ۲۰ روز گذشته ثبت شده است.

به گفته رمضانی در بخش مجازی نیز مجموعا ۳۷ میلیارد تومان فروش ثبت شده که ۲۶ میلیارد سهم ناشران و ۱۱ میلیارد سهم کتابفروشان است.مجموعا ۱۰۲ میلیارد تومان تا پایان روز چهارم کتاب به  فروش رفته است. تعداد ۳۱۰‌ هزار نسخه کتاب نیز در بخش مجازی فروش رفته است.

** چرا کتابهای سوریه و حشدالشعبی در نمایشگاه نیست؟

رمضانی در ادامه به سوالات اهالی رسانه پاسخ داد و در پاسخ به سوال خبرنگار آنا پیرامون تعلل در ترخیص کتاب های کشور سوریه و حشدالشعبی از گمرک نمایشگاه و اعتراض ناشران و غرفه داران سوری توضیح داد: ترخیص کتاب ها از گمرک باید مورد بررسی قرار گیرد آنچه گزارش من است طبق آیین نامه ۱۰ روز پیش از آغاز نمایشگاه باید کتاب ها وارد کشور شده باشند تا قابلیت ارزیابی داشته باشند. همه ناشرانی که این قاعده را رعایت کرده باشند یا حتی به فاصله دو تا سه روز کتاب ها را وارد کرده باشند از مرحله ارزیابی گذر کردند. حتما نمایشگاه کتاب تهران نسبت به رضایتمندی میهمانان خارجی حساس است و در قالب ضوابط نمایشگاه موارد را پیگیری می کند.

** عرضه کتاب ضد فرزندآوری در نمایشگاه

رمضانی در پاسخ به سوال دوم خبرگزاری آنا درباره عرضه کتاب هایی که مخالف با ضوابط نشر وسیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی در حال حاضر در محیط نمایشگاه عرضه می شود هم توضیح داد: کتاب هایی که با مضامین مغیر سیاست های کلان نظام ممکن است عرضه شده باشد ، پیرامون آنها این دقت مضاعف تر باید در بخش گمرک صورت گیرد. ما پیش از عید فطر فعالیت گمرک را آغاز کردیم.

** فروش کتابهای ممنوعه در نمایشگاه مجازی

وی در پاسخ به سوال سوم خبرگزاری آنا درباره فروش کتاب های ممنوعه در بخش مجازی نمایشگاه که مصادیقی از آنها موجود است، توضیح داد: باید مصادیق این کتاب های ممنوعه ارائه شود هرچند کتابی که از ارشاد مجوز گرفته باشد، و این مجوز همچنان پابرجا باشد، امکان عرضه در نمایشگاه عمومی و مجازی را خواهد داشت. اگر شما به مصادیقی برخوردید ما حاضریم بررسی کنیم.

وی درباره کتابی که با مصداق ضدفرزندآوری در شبستان مصلی عرضه می شود، گفت: اگر مشمول قاعده مجوز شده باشد درباره نحوه تعامل و عرضه باید تأمل کرد. موضع نمایشگاه دربرابر موضوعات کلان نظام مشخص و شفاف است.

** چرا هزینه های نمایشگاه کتاب سال پیش منتشر نشد؟

رمضانی درباره سوال دیگر خبرگزاری آنا درباره عدم انتشار هزینه های نمایشگاه در دوره گذشته و اینکه عنوان می شود در این دوره صد و بیست میلیارد هزینه جاری نمایشگاه داشته است، گفت: خیلی زود گمانه زنی ها به شکل غیرواقعی مطرح می شود ما مبلغی مانند صدو بیست میلیارد نداریم که بخواهیم هزینه نمایشگاه کنیم، البته در حال اجرا هم نمی توان برآورد دقیقی داشت. تأکید میکنم که منابع ارشاد اجازه هزینه های این چنینی را نمی دهد. هزینه سال گذشته به مراجع مربوطه اعلام شده است.  اعلام عمومی آن در دستور کار نمایشگاه نبوده است، اما سوال من این است که آیا وقتی نمایشگاه‌هایی در حوزه‌های دیگر برگزار می‌شود آیا خبرنگاران و رسانه‌ها درباره هزینه‌کرد و بودجه آن‌ها سوال می‌کنند یا فقط از نمایشگاه کتاب سوال می‌شود.

رمضانی در پاسخ به این سوال که طبق مصوبه وزارت فرهنگ و ارشاد شما در راستای شفاف سازی باید هزینه کردها را اعلام کنید، گفت: اگر مصوبه باشد عمل میکنیم.

منبع: آنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.