به گزارش قدس آنلاین، سی و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشتماه آغاز شده و تا ۳۰ اردیبهشت در شبستان مصلی امام خمینی (ره) به کار خود ادامه میدهد. امروز در ششمین روز نمایشگاه، از کتاب «حجاب و آزادی روابط» به قلم مرحوم علی صفایی حائری، با حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت و حجتالاسلام محمدعلی علیگو کارشناس مسائل مذهبی، در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.
این کتاب آخرین اثر حائری نویسنده، متفکر و اندیشمند مذهبی است. انتشارات لیلةالقدر زحمت جمعآوری اثر را کشیده و در غرفه همین انتشارات در نمایشگاه کتاب برای عموم قابل خریداری است.
۲۰ اثر دیگر از صفایی منتشر میشود
در ابتدای مراسم علیگو اشاره کرد که به زودی ۲۰ اثر دیگر از استاد صفایی منتشر خواهد شد و ادامه داد: کتاب «حجاب و آزادی روابط» مکتوب ۲ سخنرانی استاد صفایی در سال ۷۶ است که در ۴ فصل تنظیم شده است. تیمی که این کار را برعهده گرفته، شبانهروزی مشغول تنظیم و انتشار آثار استاد هستند.
این کارشناس با اشاره به نظاممند بودن دین تأکید کرد: نباید همه احکام دین را بیتوجه به کوچکی و بزرگی آن بر دیگران تحمیل کنیم.
مرحلهای بودن و هدف داشتن ۲ ویژگی مهم دین
وی توضیح داد: نظام دینی ۲ ویژگی مهم دارد. اولاً هدف دارد و هدف آن هدایت و تربیت است تا روحی شود برای تمام احکام دینی. پس اگر ما حجاب را طوری عرضه کنیم که مطابق هدایت و تربیت نباشد، این نظام دیگر نظامی دینی نیست.
علیگو ادامه داد: دومین شاخصه نظاممند بودن دین مرحلهای است. اگر عملی را به کسی که فکر و قلب او آماده نیست، عرضه کنیم، جواب نمیدهد. اما اگر فکر و قلبش آماده شد، هم از جنبههای فردی و هم اجتماعی با شما به طور عملی همراهی میکند. مراحل داشتن و هدف داشتن ۲ ویژگی مهم دین است. مقوله دین را باید با این نگاه تحلیل کرد. در غیر این صورت نتیجه عکس میدهد.
این کارشناس در توصیف این کتاب گفت: استاد صفایی در این کتاب زمینههای حجاب، حکم حجاب، شبهات کاربردی حجاب با پاسخهای کاربردی و نحوه برخورد با مسئله حجاب را برای ما توضیح میدهد.
صفایی مسئله فردا را میدید
در ادامه مراسم علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت گفت: کتاب «حجاب و آزادی روابط» کتابی است که به یکی از مسائل اساسی روز جامعه پرداخته است. استاد صفایی بخاطر جایگاه فرهیخته و نخبگانی که داشت، پیشنگر بود. یعنی امروز، مسئله فردا را میدید و به آن میپرداخت.
سخنگوی دولت توضیح داد: سخنرانی استاد در این کتاب برای سال ۷۶ است؛ یعنی ۲۵ سال پیش اما وقتی کتاب را میخوانیم انگار برای امروز و فرداها نسخه دادهاند. یعنی از گذشته، آینده را میدید و برای آن نسخه، برنامه و پاسخ میدهد. این ویژگی از هر اندیمشندی برنمیآید، بلکه از کسی برمیآید که بتواند از زمان و مکان عبور کند. بطوری که امروز باید تأمل، تحقیق و تدبر کنیم تا شاید بتوانیم کلام ۲۵ سال پیش او را بفهمیم.
قلم و ادبیات صفایی منحصر به فرد بود
وی ادامه داد: مسئله دوم نظام فکری او است که در تمام آثار ایشان ریشه داشته و خط و مسیر آن دیده میشود. یعنی وقتی قلم ایشان را میخوانیم لازم نیست گفته شود که قلم استاد صفایی است، بلکه از نوع قلم و ادبیات متن میتوان فهمید برای ایشان است.
صفایی به جای ماهی دادن، ماهیگیری یاد میداد
جهرمی گفت: استاد تلاش میکند بجای ماهی دادن، به مخاطب ماهیگیری یاد دهد؛ یعنی با فنآموزی به او بیّنات، کتاب و میزان بدهد تا از او دستگیری کند. استاد صفایی سعی دارد با این مدل رشد دادن مخاطب، خود مخاطب را صفایی دومی کند. ما وقتی مسیر را بیآموزیم خودمان میتوانیم پاسخ مسائل را پیدا کنیم.
صفایی به جای بیان احکام، بینش افراد را دگرگون میکرد
سخنگوی دولت تصریح کرد: استاد در این کتاب هم سعی میکند به جای باید و نباید کردن و پرداختن به حکم مسائل، بینش او را دگرگون کند. یعنی همان مسیری که در سایر آثار ایشان نیز دیده میشود. او در این اثر تلاش میکند با نشان دادن جایگاه و عظمت وجود انسان، نوع نگاه و تلقی انسان از مقوله انسان، هستی، استعدادهای درونی، آنچه هست و آنچه باید باشد را تغییر دهد.
وی ادامه داد: این تغییر نوع نگاه باعث میشود مسئله حجاب مسئلهای متفاوت از جنس رشد منِ انسان، میزان مشارکت «من» در رشد سایر افراد تشکیل دهنده اجتماع و نحوه پرداختن به شبهات، سوالات و ابهامات شود.
بهادری جهرمی در پایان بیان کرد: امید است در ذهنها، باورها، اعتقادات، چه در برنامهریزی، چه در اجرا چه در حوزه حکمرانی و چه در حوزه مردمی به مسائل اساسی جامعه را با این روشها و این مدل نگاه بپردازیم و برنامه داشته باشیم.
بازدیدکنندگان میتوانند برای تهیه این کتاب به غرفه انتشارات لیلةالقدر به آدرس غرفه ۳ راهرو ۱۴ شبستان اصلی مصلی امام خمینی (ره) مراجعه کرده و کتاب «حجاب و آزادی روابط» را خریداری کنند.
پایان پیام/
نظر شما