تحولات منطقه

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۳
کد خبر: ۸۷۴۱۸۵

محققان دانشگاه مونترال در مطالعه اخیر خود، نقش محافظتی ویتامین K در برابر بیماری دیابت را شناسایی کرده اند.

این ویتامین از بروز دیابت جلوگیری می‌کند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ ویتامین K یک ریز مغذی است که به دلیل نقش کلیدی اش در فرایند لخته شدن خون، به ویژه گاما کربوکسیلاسیون، شناخته می‌شود. سال هاست تصور می‌شود که این ویتامین و در نتیجه گاما کربوکسیلاسیون ممکن است در کاهش خطر دیابت نیز نقش داشته باشند.

نتایج چندین مطالعه نشان داد: کاهش مصرف ویتامین K با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است. با این حال، مکانیسم‌های بیولوژیکی که نقش محافظتی ویتامین K در برابر دیابت را ثابت کنند، تاکنون ناشناخته باقی مانده اند.

در این مطالعه، تیم تحقیقاتی نشان داد: آنزیم‌های دخیل در گاما کربوکسیلاسیون و مورد استفاده توسط ویتامین K، به فراوانی در سلول‌های بتای پانکراس وجود دارند؛ سلول‌هایی که وظیفه اصلی آن‌ها ترشح انسولین است.

دانشمندان اظهار داشتند: ما پروتئین جدیدی به نام ERGP را شناسایی کرده ایم که نقش مهمی در حفظ سطوح فیزیولوژیکی کلسیم در سلول‌های بتا دارد و در نتیجه از اختلال در ترشح انسولین جلوگیری می‌کند.

محققان اضافه کرده اند: یافته‌های این مطالعه نشان داده اند که ویتامین K می‌تواند راه‌های جدیدی را برای پیشگیری از دیابت باز کند و به کاربردهای درمانی جدیدی برای دیابت نوع ۲ منجر شود.

یافته‌های تحقیقاتی در مجله Cell Reports منتشر شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha