در این توضیح آمده است: تلاش وزارت بهداشت بر حل مسائل حوزه بهداشت و درمان است و سیاست واردات در قبال داروهایی که با کمبود آنها در بازار مواجهیم، اتخاذ میشود. به نحوی که ۳.۵میلیارد دلار ارز برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک نوزادان در سال ۱۴۰۲ اختصاص داده شده و ماهانه حدود ۳۰۰میلیون دلار آن برای تأمین کامل نیازهای این حوزه اختصاص مییابد.
همچنین به هر میزان که صادرات دارو توسط شرکتهای دارویی صورت پذیرد به صورت فصلی، گزارش مربوط توسط سازمان غذا و دارو به بانک مرکزی ارسال و عدد مزبور به سهمیه ارزی حوزه دارو اضافه میشود.
سازمان غذا و دارو آمار کمبودهایی را که بعضاً مقطعی و یا جهانی است به صورت برخط دارد. این سازمان همچنین به منظور جلوگیری از قاچاق معکوس و قطع دست دلالان بازار دارو سعی دارد بسیاری از داروهای مورد نیاز بیماران خاص را با احراز هویت این افراد مستقیماً از طریق داروخانههای مورد تأیید به دستشان برساند.
سازمان غذا و دارو تلاش دارد مسیر دریافت دارو را برای تمامی افراد جامعه تسهیل کند تا هر مصرفکننده بتواند داروی مورد نیاز خود را به میزان مشخص و در زمان مناسب دریافت کند.
سازمانهای بیمهای و دولت محترم نیز عزم و اهتمام خود را بهکار گرفتهاند تا شرکتهای تولیدی و وارداتی در حوزه دارو و ملزومات پزشکی بتوانند در کمترین زمان به نقدینگی لازم برای تأمین دارو و ملزومات پزشکی دست یابند؛ در این خصوص طی توافق وزارت بهداشت با بانک مرکزی ۳۰هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید در قالب سرمایه در گردش از طریق بانکهای عامل به شرکتهای دارویی اعطا میشود.
در این توافقنامه مقرر شده سازمان غذا و دارو بانکهای عامل و فهرست شرکتهای دارویی را به بانک مرکزی معرفی کند تا سهمیه بانکهای عامل توسط بانک مرکزی تعیین و ابلاغ شود.
تا پایان سال ۱۴۰۲ ثبت سفارشات ارسالی توسط سازمان غذا و دارو در تالار اول پس از اعمال اولویت از سوی این سازمان و همچنین ثبت سفارشات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در تالار دوم براساس تاریخ ایجاد گواهی ثبت آماری حداکثر طی ۷۲ ساعت تخصیص مییابد.
دولت سیزدهم تمام تلاش خود را بهکار گرفته تا با تمهیدات و برنامهریزیهای صورت گرفته، دسترسی مردم به دارو با قیمت متعادل و پوشش بیمهای داروهای پر مصرف تحقق یابد.
نظر شما