تحولات لبنان و فلسطین

 رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با امکان پذیر دانستن افزایش دو برابری حجم تجارت دو کشور تا سه چهار سال آینده گفت: با رفتن داعش و بازگشت امنیت به منطقه فرصتهای مطلوبی برای افزایش حضور تجاری و اقتصادی ایران در عراق فراهم آمده است.

یحیی آل اسحاق: ایران مبتنی بر مزیت‌­هایی که دارد به موفقیت‌های قابل توجهی در بازار عراق رسیده است

 رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با امکان پذیر دانستن افزایش دو برابری حجم تجارت دو کشور تا سه چهار سال آینده گفت: با رفتن داعش و بازگشت امنیت به منطقه و مبتنی بر مزیتهای جغرافیایی، اقتصادی، تجاری و تاریخی، فرصتهای مطلوبی برای افزایش حضور تجاری و اقتصادی ایران در عراق فراهم آمده است.

یحیی آل اسحاق در گفتگو با خبرنگار قدس از توان بالای تجاری و صادراتی ایران در بازار عراق می گوید و معتقد است بخش خصوصی و غیردولتی عمده مطالبات خود از بازار عراق را دریافت کرده و با توجه به گشایش­های صورت گرفته و برنامه های آینده، امید می رود محدودیت­های مربوط به نقل و انتقالات مالی و بانکی بین دو کشور به طور کامل مرتفع شود.

رشد ادامه دار تجارت با عراق بدون داعش

به گفته رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، بین میزان امنیت و حجم فعالیت اقتصادی در یک کشور، رابطه مستقیم وجود دارد. آل اسحاق ادامه می دهد: حضور داعش برای منطقه و به طور مشخص عراق، آسیبهای زیادی به همراه داشت و با مختل کردن امنیت، تمام حوزه­ها به ویژه فعالیتهای اقتصادی و تجاری و سرمایه­گذاریهای این کشور با ایران و دیگر شرکای تجاری هم تحت تاثیر قرار گرفت و بعد از رفتن داعش با امن شدن فضا، عراق امکانات اقتصادی خوبی برای همسایگان به ویژه ایران ایجاد کرده است.

این فعال اقتصادی پیشکسوت خاطر نشان می­سازد: با رفتن داعش، کشورهای مختلف از جمله ایران، عربستان، ترکیه، اردن، چین و اروپایی ها و آمریکایی­ها (عمدتاً در حوزه همکاری های نفتی)  در بازار عراق فعال شده اند. حضور ایران، ترکیه و عربستان اغلب در حوزه تجارت و خدمات فنی و مهندسی است و ما مبتنی بر مزیت­های متعددی که در اختیار داریم به موفقیتهای قابل توجهی در بازار عراق رسیده ایم.

آل اسحاق می گوید: مبادلات تجاری بین دو کشور از ۶ به ۱۰ میلیارد دلار در سال گذشته رسیده است و ایران در حوزه خدمات فنی و مهندسی چه در اقلیم کردستان عراق و چه در حوزه های جنوبی این کشور، فعالیتهای قابل توجهی در راه و ساختمان سازی ( مسکن و مراکز تجاری)، پروژه های ورزشگاهی، نیروگاهی و... داشته است که این حضور ادامه دار خواهد بود.

حجم تجارت ایران و عراق در آستانه دو برابر شدن  

وی به توافق مسوولان دو کشور برای افزایش حجم تجارت بین طرفین به ۲۰ میلیارد دلار طی سه چهار سال آینده اشاره و اضافه می کند: این هدف با توجه به نیاز عراق به سرمایه­گذاری­های مشترک و خدمات فنی و مهندسی، قابل تحقق است چرا که این کشور به دلیل تحریمها و آسیبهایی که از دوران صدام و جنگ با ایران و دوران حضور داعش به خود دیده، به بازسازی و نوسازی در بسیاری از حوزه نیاز دارد و علاوه بر این نسبت به جمعیت خود، درآمد نفتی قابل توجه و امکان تامین سرمایه در بلندمدت را دارد، لذا ایران با توجه به شرایط جدید منطقه ای به فرصتهای روزافزونی برای حضور اقتصادی و تجاری در عراق دست پیدا کرده است.

آل اسحاق تاکید می کند: ایران در عراق پس از داعش قادر است در صادرات انواع کالا و خدمات فنی و مهندسی و همکاری در سرمایه گذاریهای مشترک در حوزه های زیربنایی و غیرزیربنایی عملکرد خود را به طور روزافزون ارتقا دهد، چرا که هر کالای تولیدی ما از امکان فروش در عراق برخوردار است که این کالاها طیف وسیعی از محصولات بهداشتی، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، مواد اولیه مورد نیاز صنایع عراق، مصالح ساختمانی اعم از سیمان، فولاد و ... را در بر می­گیرد و خوشبختانه تولیدات مختلف ایرانی با حجم بالا در بازار این کشور به چشم می خورد.

به گفته این فعال اقتصادی حجم زیادی از همکاری­های ایران و عراق به حوزه توریسم مربوط است و سالی سه و نیم میلیون توریست بین دو کشور تبادل می شود.

آل اسحاق می گوید: اولویت عراقی­ها در تعاملات تجاری با ایران علاوه بر کالا،  صادرات گاز و برق است و پیشنهاد و پیش­بینی آن­ها این است که ایران سرمایه­گذاری مشترک در تولیدات عراق اعم از محصولات کشاورزی، صنعتی  داشته باشد  و در قالب انواع همکاری­های خدماتی، آموزشی و توریستی برنامه­ریزی­های مختلف ارائه دهد.

بخش خصوصی مطالباتش از عراق را گرفته است

وی به محدودیتهای موجود در نقل و انتقالات مالی و بانکی بین دو کشور اشاره و اضافه می کند: با گشایشهایی که اخیرا ایجاد شده و یا در حال ایجاد است، امیدواریم این مشکلات به طور کلی مرتفع شود. عمده مطالبات ما از عراق بابت صادرات گاز و برق است که این صادرات عمدتاً از سوی دولت و نهادهای دولتی انجام می شود و ۳ میلیارد دلار آن آزاد شده است. بخش خصوصی و غیردولتی، مطالبات خود از بازار عراق را با صرف اندکی هزینه و تعلل و تاخیرهایی در انجام امور، دریافت کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق ابراز امیدواری می کند با توجه به مزیتهای متعدد جغرافیایی و زمانی، نوع و کیفیت محصولات ایرانی، شناخت تاریخی فعالان اقتصادی و نهادهای دولتی دو کشور از یکدیگر و عزمی که در مسوولان طرفین برای توسعه روابط وجود دارد، تعاملات تجاری و اقتصادی که تامین کننده منافع دو کشور است و آتیه روشنی دارد، حضور تجاری و اقتصادی ایران در عراق پس از داعش را پررنگ تر کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.