به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، کتاب «میاندار» به قلم احمد مصطفایی توسط انتشارات سوره مهر و با همکاری حوزه هنری استان کرمانشاه به چاپ رسید.
این کتاب خلاصهای از زندگی و فعالیت های مذهبی، نظامی-دفاعی و فرهنگی حاج محمد طالبی، یکی از بنیانگذاران تیپ نبی اکرم(ص) سپاه کرمانشاه و یکی از فرماندهان بسیجی تأثیرگذار در دوران دفاع مقدس است که به اخذ نشان فتح از دست مقام معظم رهبری مفتخر شده است.
نویسنده در این کتاب با اشاره به سختیهای دوران کودکی راوی، اهداف، انگیزهها و نحوه ورود این فرمانده را به فضای نظامی و فرماندهی در دفاع مقدس را شرح میدهد و به شرح مختصر عملیاتهای مختلفی را که ایشان در آن شرکت داشته اند، میپردازد. مجروحیت ها، ازدواج، شیوهی فرماندهی، رابطه با رزمندگان و نیروهای تحت امر یا مافوق، تشرف به حج، وضعیت جبهه های پدافندی و حال و هوای عملیات ها، اسارت و شهادت همرزمان و دوستان نزدیک و رفتار خاص راوی در این مواقع و فعالیتهای فرهنگی راوی پس از پایان جنگ، مطالبی است که می توان در این کتاب مطالعه کرد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
« به سختی روبهروی آیینه اتاق قرار گرفتم تا خود را برانداز کنم؛ تصویری ناآشنا دیدم، با سروصورتی باندپیچی شده؛ فقط چشم ها و دهانش پیدا بود. با دیدن تصویر آن ناشناس، نگاهی به اطرافم انداختم تا صاحبش را پیدا کنم. اما کسی غیر از من در اتاق نبود. لبهایم را بدجوری بخیه زده بودند؛ نخها از هر طرف آویزان شده بود. صدایم هیچ شباهتی به قبل نداشت؛ صدایی نازک و البته کم رمق. گلوله ی تانک کنارم خورده بود. ترکش ها و موج انفجار دست به دست هم داده بودند تا بدن و مغزم را از هم بپاشند. امّا شهادت توفیقی بود که سعادت میخواست و من باز هم زمینی و راه های آسمان به رویم بسته مانده بود. در این حالت به یاد رفقای شهیدم افتادم. رسم بود بعد از عملیاتها به دیدار خانوادههای آنان میرفتیم و همیشه از اینکه آنها شهید شده و ما سالم مانده بودیم، شرمنده خانواده هایشان میشدیم. از شدت جراحتها، اسیری تخت بیمارستان، سختی عمل و بداخلاقی های برخی پرستاران گلایه نداشتم و حتّی خوشحال بودم، چراکه این بار در دیدار با خانواده ی شهدا شاید کمتر شرمنده می شدم.»
کتاب «میاندار» با شمارگان ۱۲۵۰ نسخه و در قالب ۳۶۸ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
نظر شما