تحولات منطقه

نظامیان صهیونیستی اذعان کردند که عامدانه مانع از حملات شهرک نشینان به فلسطینیان نشده‌اند.

چراغ سبز صهیونیست‌ها به شهرک نشینان برای حمله به «حواره»
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رسانه‌های رژیم صهیونیستی صبح امروز اذعان کردند ارتش این رژیم به شهرک نشینان برای سوزاندن شهرک «حواره» در جنوب شهر نابلس در کرانه باختری در ۲۶ فوریه گذشته چراغ سبز نشان داده است.

یکی از نظامیان صهیونیست در این باره فاش کرد: ما به شهرک نشینان اجازه دادیم که به شهرک حمله کنند و فلسطیینان را مورد تعدی قرار دهند. ده‌ها نظامی در شهرک در کنار «شاباک» و دیگر تشکلات اسرائیلی در شهرک بودند و از تهدید شهرک نشینان آگاه بودند اما کاری برای ممانعت از آن نکردند و در کنار صدها شهرک نشین حمله کننده به شهرک قرار گرفتند.

یک نظامی دیگر هم اعلام کرد که می‌شد جلوی حمله شهرک نشینان و آتش زدن دارایی‌های فلسطینیان را در صورتی که نیروهای مستقر در منطقه وارد عمل می‌شدند را گرفت.

بر اساس گزارشی که «سی ان ان» آمریکا اعلام کرده است، حمله به شهرک حواره پس از فراخوان در شبکه‌های اجتماعی برای انتقام گیری از فلسطینیان رخ داد و سرمنشاء این تحرکات به «بن گویر» بر می‌گردد.

 در شب ۲۶ فوریه گذشته، شهرک نشینان حمله وحشیانه به منازل فلسطینیان در شهرک حواره و روستاهای مجاور آن در جنوب نابلس در کرانه باختری انجام دادند و ۳۰ منزل و مرکز تجاری و شمار زیادی خودرو را به آتش کشیدند و نظامیان اشغالگر اجازه ورود خودروهای آتش نشانی برای خاموشی منازل را هم ندادند. در این حمله وحشیانه یک جوان فلسطینی به نام «سامح اقطش» ۳۷ ساله به شهادت رسید و ۱۰۰ فلسطینی دیگر هم زخمی شدند.

حمله شهرک نشینان به جنوب بیت لحم

شهرهای مختلف کرانه باختری شب گذشته و بامداد امروز جمعه صحنه درگیری های فلسطینیان با نظامیان صهیونیست بود. شهرک نشینان امروز جمعه به منطقه «براک سلیمان» در جنوب «بیت لحم» در کرانه باختری حمله کردند.منابع امنیتی اعلام کردند که گروهی از شهرک نشینان با حمایت نظامیان صهیونیست به این منطقه حمله کردند. این منطقه هرازگاهی در معرض حمله شهرک نشینان قرار می‌گیرد و در این راستای یهودی سازی آن است.

نظامیان صهیونیست طی شب گذشته و بامداد امروز جمعه به شهرهای طوباس، الخلیل، قدس اشغالی و نابلس یورش بردند. در جریان این حملات مبارزان فلسطینی به مقابله با این متجاوزان برخاسته و با آنان درگیر شدند.

اشغالگران صهیونیست در جریان این یورش ها به سوی فلسطینیان گلوله‌های گاز اشک آور شلیک کرده و شماری از فلسطینیان را بازداشت کردند.

۲۳ عملیات مقاومتی مبارزان فلسطینی

مبارزان فلسطینی طی شبانه روز گذشته در ادامه فعالیت های مبارزاتی و مقاومتی خود علیه دشمن صهیونیستی دست به ۲۳ مورد عملیات مقاومتی زدند.

مرکز داده ورزی ملی فلسطین «المعطی» طی گزارشی، ضمن اشاره به این مطلب، اعلام کرد که مبارزان فلسطینی طی ۲۴ ساعت گذشته دست به ۸ مورد عملیات تیراندازی، ۳ مورد عملیات پرتاب نارنجک، ۱ مورد پرتاب بطری آتش زا، ۱ مورد به آتش کشیدن پایگاه نظامی اسرائیلی،۱ مورد رویارویی با شهرک نشینان یهود، ۱ مورد شکستن خودروی شهرک نشین اسرائیلی و ۸ مورد درگیری با نظامیان صهیونیست زدند.

حمایت فلسطینیان از عملیات مقاومتی علیه اشغالگران

بر اساس جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط مرکز فلسطینی پژوهش‌های سیاسی و مسیحی که از ۷ تا ۱۱ ژوئن در نوار غزه و کرانه باختری انجام شده بیشتر فلسطینیان با تشکیل گروه‌های مسلح برای مقابله با اشغالگران اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی موافق هستند.

۷۱ درصد از فلسطینیان با تشکیل گروه‌هایی مانند «عرین الاسود» و «گردان جنین» موافق هستند به شرطی که این گروه‌ها تحت اوامر تشکیلات خودگردان نبوده و بخشی از نیروهای امنیتی رسمی نباشند.

همچنین ۸۰ درصد از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی با تسلیم شدن و خلع سلاح گروه‌های کنونی در برابر تشکیلات خودگردان مخالف بوده و تنها ۱۶ درصد با این مساله موافقت کرده‌اند.

۸۶ درصد از افرادی که در این نظرسنجی مورد پرسش واقع شده‌اند تاکید کردند تشکیلات خودگردان فلسطین حق ندارد افراد گروه‌های مسلح را به بهانه مقابله با اشغالگران بازداشت کند.

در این نظرسنجی ۵۸ درصد اعتقاد داشته‌اند گروه‌های مسلح در مناطق دیگر کرانه باختری توسعه یافته و ۵۰ درصد نیز وخامت اوضاع امنیتی تا حد آغاز انتفاضه سوم را پیش بینی کرده‌اند.

بخش دیگری از نتایج این نظرسنجی بیانگر آن است در صورتی که انتخابات ریاستی با حضور «ابومازن» و «اسماعیل هنیه» برگزار شود نسبت مشارکت ۴۶ درصد خواهد بود و از این میان ۵۶ درصد به هنیه و ۳۳ درصد به ابومازن رای می‌دهند.

همچنین نتایج این نظرسنجی در مورد انتخابات پارلمان فلسطین حاکی از مشارکت ۶۶ درصدی است که در آن ۳۴ درصد از کرسی‌های پارلمان به حماس و ۳۱ درصد به فتح خواهد رسید. ۶۳ درصد افراد تاکید کرده‌اند بقای تشکیلات خودگردان به نفع رژیم صهیونیستی بوده و ۳۴ درصد نابودی آن را به نفع این رژیم اعلام کردند.

۵۱ درصد از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی اعتقاد داشته‌اند مردم فلسطین در آینده می‌توانند سرزمین خود را به طور کامل پس گرفته و آوارگان بازگردند اما ۴۵ درصد با این مساله مخالفت کردند.

۳۵ درصد از فلسطینیان اعتقاد دارند جدایی کرانه باختری و نوار غزه خطرناک‌ترین اتفاق پس از نکبت(فاجعه اشغال) برای مردم فلسطین بوده و ۳۲ درصد اشغال کرانه باختری و نوار غزه در سال ۱۹۶۷ و ۲۵ درصد ادامه مشکل آوارگان را بدترین مشکل توصیف کرده‌اند.

از دیگر نتایج این نظرسنجی آن است که ۲۴ درصد از فلسطینیان بهترین تحول برای مردم فلسطین پس از نکبت را تاسیس گروه‌های اسلامی مانند جهاد اسلامی و حماس دانسته، ۱۸ درصد تاسیس سازمان آزادی بخش فلسطین، ۱۴ درصد تاسیس تشکیلات خودگردان در دهه ۹۰ قرن گذشته میلادی و ۹ درصد تاسیس جنبش فتح در دهه ۶۰ میلادی را بهترین اتفاق توصیف کردند.

هشدار حماس به تداوم حملات اشغالگران به مسجدالاقصی

«موسی ابومرزوق» عضو دفتر سیاسی حماس نسبت به تداوم حملات اشغالگران به مسجد الاقصی با هدف تقسیم زمانی و مکانی آن هشدار داده و تاکید کرد لازمه چنین وضعیتی ادامه فراخوان به این مکان مقدس و اعتکاف در آن از ابتدای ماه ذی الحجه است.

ابومرزوق  اعلام کرد اشغالگران و شهرک نشینان تلاش زیادی برای تحمیل واقعیت‌های میدانی در مسجد الاقصی و قدس اشغالی انجام داده‌اند که از جمله آنها هدف قرار دادن نمادهای ملی فلسطینی و اسلامی و ادامه اخراج شهروندان از مسجد الاقصی است.

وی افزود در شرایطی که اشغالگران مسجد الاقصی را به صورت برنامه ریزی شده هدف قرار می‌دهند باید امت عربی و اسلامی در سطوح رسمی، مردمی و حزبی اقدام نموده و ضمن اتخاذ مواضع قاطعانه از مردم قدس و حافظان مسجد الاقصی حمایت همه جانبه انجام دهند.

ابومرزوق همچنین با اقدام اشغالگران در تکمیل ساخت گنبد «کنیسه جواهر اسرائیل» به عنوان پروژه‌ای در راستای یهودی سازی در چند صد متری مسجد الاقصی مخالفت کرده و آن را خطری بزرگ برای آینده هویت عربی و اسلامی توصیف کرد.

این عضو دفتر سیاسی حماس از سوی دیگر به تجاوزاتی که قدس اشغالی و مسجد الاقصی هم اکنون شاهد آن بوده و همچنین جنایات اشغالگران در شهر نابلس و منطقه «یعبد» در جنین که منجر به شهادت و مجروحیت فرزندان ملت فلسطین می‌شود اشاره کرد.

ابومرزوق تاکید کرد ملت فلسطین همچنان از طریق افزایش سطح درگیری به مقابله با نیروهای اشغالگر در تمام مناطق کرانه باختری ادامه داده تا اجرای بیشتر سیاست‌های متجاوزانه تخریب منازل خانواده‌های شهدا و اسرای فلسطینی را محدود نماید.

واکنش مدیر مسجد ابراهیمی به تحرکات تل آویو

از سوی دیگر «غسان الرجبی» مدیر مسجد ابراهیمی اعلام کرد: راه اندازی آسانسور در این مکان مقدس توسط اشغالگران صهیونیست تلاشی واضح برای سرقت این بنای اسلامی و تجاوز آشکار به مقدسات اسلامی فلسطینی و ادامه تحریک احساسات مسلمانان به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: اشغالگران و شهرک نشینان از دو سال قبل برای احداث این آسانسور جهت تسهیل حملات خود به حرم ابراهیمی تلاش کرده و هم اکنون در برابر انظار عمومی جهان به صورت تحریک آمیز آن را افتتاح کردند.

وی افزود تمام اقدامات اشغالگران حاکی از تلاش آنان برای سرقت این بنای اسلامی بوده اما آنها باید بدانند که این اقدامات با شکست مواجه خواهد شد. فلسطینیان هرگز از حرم ابراهیمی عقب نشینی نخواهند کرد و این مکان مقدس را به اشغالگران اسرائیلی و شهرک نشینان تسلیم نمی‌کنند.

از سوی دیگر« نضال الجعبری» رئیس اوقاف الخلیل نیز افتتاح این آسانسور را تعرض به اختیارات این نهاد و تاریخ حرم ابراهیمی توصیف کرد و افزود بازسازی حرم ابراهیمی بر اساس توافقات و قوانین بین المللی تنها از صلاحیت‌های اوقاف بوده و همگان از ابتدا با احداث این آسانسور مخالفت کردند.

الجعبری از تمام نهادهای داخلی، عربی و بین المللی خواست به مسئولیت‌های خود در این زمینه عمل کرده چرا که این اقدام تعرض به تاریخ حرم ابراهیمی بوده و از این پس تجاوزات اشغالگران علیه این مکان مقدس افزایش خواهد یافت که هدف آن ایجاد تغییر در بناهای اسلامی فلسطینی برای تسلط کامل بر آنها است.

اشغالگران صهیونیست در آگوست سال ۲۰۲۱ با اجرای یک پروژه یهودی سازی به مساحت ۳۰۰ متر مربع در اطراف حرم ابراهیمی موافقت کرده که شامل احداث یک پارک توراتی و آسانسور برای تسهیل حملات شهرک نشینان به این مکان مقدس می‌شود و بودجه‌ای ۲ میلیون «شِکلی» برای آن اختصاص داده شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.