تصویر پیوند آسمانی مولیالموحدین، امام علی (ع) و بانوی آب و آینه، حضرت فاطمه (س) در زمره مضامین ناب و مقدسی است که مورد توجه هنرمندان بهویژه اهالی هنرهای تجسمی قرار گرفته. حسن روحالامین، هنرمند شناختهشده ساحت هنر آیینی ازجمله نقاشانی است که طی سالهای اخیر، همواره کوشیده تا مدح و تکریم مقام اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را سرلوحه خلق آثار خود قرار دهد.
روحالامین، متولد ۱۳۶۴، فارغالتحصیل هنرستان هنرهای زیبای تهران، دارای مدرک کارشناسی رشته نقاشی از دانشگاه هنر شاهد و دارنده درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. پایاننامهی دوره کارشناسی این هنرمند، حول موضوع عاشورا بود و در ادامه نیز این بنمایه مذهبی را در آثار خود تکرار کرد و وقایع مشهور تاریخ اسلام و تشیع را محور کارهایش قرار داد.
او در نقاشیهای خود به طرز ماهرانهای دستاوردهای نقاشی کلاسیک اروپایی را با زیباییشناسی اسلامی، درک جهان و تاریخ آن ترکیب میکند. در مرکز جستوجوی خلاق این هنرمند، تاریخ اسلام و جایگاه انسان در جهان جای دارد. در بومهای روحالامین میتوان زندگی قلبی رنجدیده و دوستداشتنی را دید که تمامی تجربههای غمانگیز و در عین حال درخشان مذهبی او را در نقاشیها مجسم میکند.
تابلوی نقاشی «مَرَجَ البحرین» برخلاف آنچه به تازگی در برخی رسانهها منعکس شده، تازهترین اثر روحالامین به شمار نمیرود. این اثر هنری نخستین بار در سال ۱۴۰۲ در نمایشگاه «دلنگاره» در موزه هنرهای شرقی مسکوی روسیه به نمایش درآمد. نمایشگاهی که دربرگیرنده ۱۴ اثر از آخرین آثار روحالامین با محوریت زندگی اهل بیت (ع) بود و به مدت دو ماه در ساختمان اصلی موزه هنرهای شرقی مسکو ادامه داشت. پس از این نمایشگاه بود که روحالامین تصویر این نقاشی را در صفحات مجازی شخصی خود با مخاطبانش به اشتراک گذاشت.
باوجود این، «مَرَجَ البحرین» را میتوان یکی از آثار نسبتا جدید این هنرمند دانست که با محوریت پیوند آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) خلق شده است. «مَرَجَ البحرین» در لغت به معنی تلاقی دو دریاست که با موضوع شب وصلت حضرت ابوتراب (ع) و صدیقه کبری (س) به تصویر کشیده شده است.
تابلوی «مَرَجَ البحرین» مانند غالب نقاشیهای روحالامین با تکنیک رنگ روغن روی بوم خلق شده است و شمایلی نورانی از بانوی دوعالم، حضرت فاطمه زهرا (س) و مولیالموحدین، حضرت علی (ع) را در شب پیوند آسمانیشان پیش چشم مخاطبان قرار میدهد.
نظر شما