تحولات منطقه

۴۱ سازمان و نهاد وابسته به زنان آفریقا از شورای امنیت خواستند به طور رسمی جنایت نیروهای واکنش سریع سودان علیه غیرنظامیان این کشور را محکوم کند.

درخواست سازمان‌های آفریقایی از شورای امنیت درباره اقدامات نیروهای «واکنش سریع» سودان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، از اواخر فروردین ماه گذشته که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان شروع شد، رسانه‌های این کشور بارها از قتل شهروندان، سرقت اموال آنان و تجاوز به نوامیس مردم توسط نیروهای واکنش سریع اخبار و گزارش‌هایی منتشر کردند.

هرچند  فرمانده این نیروها اخبار و گزارش‌های مزبور را همواره انکار می‌کرد اما دوشنبه هفته جاری با انتشار یک فایل صوتی به ارتکاب این جنایت‌ها توسط نیروهایش اعتراف کرد و وعده داد کسانی که مرتکب این اقدامات شده‌اند در دادگاه صحرایی محاکمه خواهند شد.

سازمان‌ها و نهادهای وابسته به زنان آفریقایی در یادداشتی که  به نماینده امارات در شورای امنیت به عنوان رئیس دوره‌ای این شورا تسلیم کردند، از وی خواستند شورای امنیت به طور رسمی جنایت نیروهای واکنش سریع سودان علیه غیرنظامیان این کشور را محکوم کند.

در این یادداشت آمده‌است: نیروهای واکنش سریع به طور غیر قانونی شهروندان سودانی را  به قتل می‌رسانند، زنان را مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌دهند. اینها از جمله جرائمی است که در ذیل جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت قرار دارد؛ لذا بر اساس قوانین بین‌المللی نیروهای واکنش سریع سودان باید مجازات شوند.

۴۱ سازمان و نهاد وابسته به زنان آفریقایی در یادداشتی اعتراض خود، خواستار تحت فشار قرار دادن طرف‌های درگیر در سودان شدند تا آن‌ها مجبور شوند به نقض حقوق شهروندان پایان دهند و راه‌های کمک رسانی به آنان را بازگشایی کنند.

در این یادداشت با متهم کردن ارتش سودان به طولانی کردن جنگ و کوتاهی در حفظ جان و مال شهروندان آمده‌است: آنچه در سودان اتفاق می‌افتد نظیر حمله به غیر نظامیان و کشتار آنان بر اساس هویت قومی و نزادی آنان، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت به شمار می‌رود و ممکن است این اقدامات به نسل کشی دراین کشور منجر شود.

بر اساس این یادداشت، نیروهای واکنش سریع  در شهر جنینه ( مرکز دارفور غربی ) به طور علنی شهروندان را به قتل می‌رسانند، خانه‌هایشان را به آتش می کشند و این اقدامات براساس پیشنه نژادی شهروندان صورت می‌گیرد.

به دنبال درگیری نظامی میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در دارفور غربی، شهر جنینه شاهد درگیری قبیله‌ای بوده که در اثر آن تعدادی نامشخصی از غیرنظامیان جان خود را از دست داده و بیش از ۲۰۰ هزار آواره شده‌اند.

در یادداشت ۴۱ سازمان و نهاد وابسته به زنان آفریقایی تصریح شده‌است: مصونیت جنایتکاران و ناقضان حقوق بشر از مجازات سبب می‌شود نیروهای واکنش سریع بدون هیچ ترسی مرتکب جنایت شوند و این در حالی است که اقلیم دارفور ( غرب سودان ) تاریخ خونینی دارد.

مهم ترین امضاء کننده این یادداشت عبارتند: ابتکار راهبردی برای زنان در شاخ آفریقا (SIHA) ، مرکز کمک‌های حقوقی زنان مصر، مرکز آموزش و آگاهی حقوقی کنیا، سازمان جهانی برابری ، شبکه نجد زنان سومالی و توانبخشی ملی زنان سودان جنوبی.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha