به گزارش قدس آنلاین، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در مورد آخرین وضعیت لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس، اظهار داشت: بررسی کمیسیونهای تخصصی در مورد لایحه هفتم تمام شده و کمیسیونها پیشنهادهای اعضای خود را در قالب پیشنهاد کمیسیونهای تخصصی به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ارائه کردند و به زودی جلسات کمیسیون تلفیق تشکیل و پیشنهادها در آن بررسی میشود.
وی گفت: در کمیسیون تلفیق ابتدا کلیات لایحه برنامه هفتم بررسی و تصویب میشود که بعد از آن این کلیات به صحن اصلی مجلس وارد میشود و بعد از تصویب کلیات در صحن مجلس دوباره به کمیسیون تلفیق برمیگردد تا احکام برنامه جداگانه بررسی و نهایی شود و برای تصویب نهایی، مجدد به صحن مجلس ارائه میشود.
میرتاجالدینی گفت: کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تشکیل و آئیننامه داخلی آن هم تصویب شده است و در هفته جاری وارد کلیات این لایحه برنامه هفتم میشویم و بعد از آن حدود ۵۰ پیشنهادی که از سوی نمایندگان در مورد برنامه هفتم ارائه شده است، بررسی و تصویب میشود.
وی در مورد پیشنهاد نمایندگان گفت: در مورد مسائل دستگاههای مختلف پیشنهادهایی از سوی نمایندگان به کمیسیون تلفیق ارائه میشود از جمله اینکه در مورد بررسی سابقه پنجسال منتهی به بازنشستگی افراد که توسط نمایندگان پیشنهاد دولت اصلاح شده و نیاز به بررسی مجدد دارد، به این صورت که نمایندگان پیشنهاد کردند سوابق منتهی به بازنشستگی افراد به صورت پلکانی اضافه شود؛ یعنی در سالهای منتهی به بازنشستگی، سوابق افراد به صورت پلکانی لحاظ شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد اینکه فعالان تعاون میگویند بخش تعاون در لایحه برنامه هفتم مغفول مانده است، گفت: من هم چیزی در مورد تعاون ندیدم اما مطمئنا نمایندگان در کمیسیون تلفیق یا در صحن مجلس برای تعاون احکامی را اضافه میکنند.
نماینده تبریز در پاسخ به این پرسش که نمایندگان میتوانند چقدر به لایحه دولت برای برنامه هفتم اضافه کنند؟ گفت: چون برنامههای پنجساله توسعه احکام کلی است، برخی از احکام قانون برنامه ششم در آن تنفیذ میشود و برخی احکام جدید به آن اضافه میشود و نمایندگان محدودیتی برای اضافه کردن و یا کم کردن پیشنهادهای دولت در لایحه برنامه هفتم ندارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد اینکه معمولا قوانین برنامه توسعه در نهایت بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اجرا میشود، آیا این مربوط به قانونگذاری و یا عدم تمایل دولتها در اجرای برنامه است؟ گفت: در اینکه چرا قوانین برنامه اجرا نمیشود، باید گفت چون در برنامههای توسعه، هدفهای بلندمدت درنظر گرفته میشود که برای رسیدن به آن اهداف نیاز به اعتبارات و امکانات است که گاهی اعتبارات اجازه آن را نمیدهد و ما هر چه تلاش کنیم از کلامگویی و کلینگری در برنامه پرهیز کنیم و برنامه هفتم مسئلهمحور و قابل سنجش باشد، امکان عملیاتی و اجرا شدن آن بیشتر میشود.
باید سالی یک درصد به رشد اقتصادی اضافه شود
به گفته میرتاجالدینی در برنامه هفتم باید بدانیم که از چه نقطهای میخواهیم به کجا برسیم و رشد اقتصادی ۸ درصد در پایان برنامه مدنظر است. بر این اساس باید سالی یک درصد به رشد اقتصادی اضافه شود که در پایان برنامه به رشد سالانه ۸ درصد برسیم. همچنین در مورد کنترل تورم، هدفگذاری شده است که سالی ۱۰ درصد از نرخ تورم کاسته شود تا در پایان برنامه هفتم نرخ تورم زیر ۱۰ درصد و حداکثر ۹.۵ درصد شود. این اهداف قابل سنجش و ردیابی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین در مورد نرخ بیکاری گفت: در برنامه هفتم پیشبینی شده است در بخش اشتغال، به یک میلیون شغل در سال برسیم و اگر این هدف محقق شود خود به خود نرخ بیکاری در کشور کاهش پیدا میکند و روند نزولی نرخ بیکاری را شاهد خواهیم بود.
نظر شما