تحولات منطقه

بخشدار مرکزی گنبدکاووس گفت: در سه ماهه اول امسال مبلغ ۳۳ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌ها بخش مرکزی واریز شد که نسبت به مدت مشابه دو برابر افزایش داشته‌است.

واریز ۳۳ میلیارد تومان به دهیاری‌های بخش مرکزی گنبدکاووس
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش  قدس آنلاین، مرتضی احمدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران بمناسبت روز دهیار اظهار کرد: یکی از چالش‌ها و مشکلات امروزی سرقت‌های خرد بوده و در راستای اقدامات پیشگیرانه و ایجاد امنیت در روستاها که اغلب فضاهای آن باز است، نصب دوربین‌های نظارتی و پلاک‌خوان در روستاها در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در گذشته ۱۴ دوربین نظارتی در روستاها فعال شده بود که در ۶ ماه گذشته این تعداد به ۵۰ دوربین نظارتی در ۵۰ روستا افزایش پیدا کرده و در هشت روستا نیز در حال نصب این دوربین‌ها هستند.

بخشدار مرکزی گنبدکاووس خاطرنشان کرد: علیرغم همه محدودیت‌های مالی و تحریم‌های ظالمانه، اعتبارات عمرانی دهیاری‌ها با توجه به نگاه دولت سیزدهم به توسعه روستایی افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در سه ماهه اول امسال مبلغ ۳۳ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های بخش مرکزی گنبدکاووس واریز شده که این مبلغ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان، بیش از دو برابر افزایش یافته‌است.

احمدی با اشاره به سیاست دولت سیزدهم  مبنی بر توسعه اقتصادی روستاهاگفت: در استان گلستان تعداد ۱۱۰ روستا به عنوان روستاهای هدف توسعه اقتصادی انتخاب شدند که از این تعداد ۶ روستا در بخش مرکزی گنبدکاووس قرار دارد و با پیگیری‌های انجام شده این روستاها به ۹ روستا افزایش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در این روستاها کمیته‌هایی تشکیل و با استفاده از ظرفیت نخبگان، معتمدین، پایگاه‌های بسیج و دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی مزیت‌های نسبی هر روستا شناسایی و بررسی و مطالعات کارشناسی انجام شد.

بخشدار مرکزی گنبدکاووس ابراز کرد: این مزیت‌ها به عنوان یک برند در روستاها مورد توجه قرار گرفت و با آموزش‌های لازم به زنان و دختران این روستاها، تولید این مزیت‌ها در دستور کار قرار گرفته که منتج به توانمندسازی خانواده‌ها و زنان روستایی خواهد شد.

وی یادآور شد: تولید پوشاک بچگانه در روستای «ارازمحمدآخوند» از صفر تا صد و ارسال آنها به استان‌های دیگر و صادرات این محصول، تولید گیاه «آلوئه‌ورا» در روستای «جلاین‌تپه»، تولید و چاپ روسری ترکمن در روستای «سارلی علیا» از جمله مزیت‌های نسبی شناخته شده در روستاهای بخش مرکزی است.

احمدی خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا این مزیت‌ها را به ۳۰ روستا برسانیم و در حال حاضر ۲۲ مزیت در ۲۰ روستای بخش مرکزی شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های مهم در روستاها ساخت‌وسازهای غیرمجاز است بیان کرد: برای پیشگیری، جلوگیری و مقابله با هرگونه تجاوز به اراضی ملی و ساخت‌وساز غیرمجاز در اراضی روستایی، کمیته «ده‌گردشی»  تشکیل شده که هر دو هفته یک بار این کمیته با حضور نمایندگان جهادکشاورزی، بنیاد مسکن، بخشداری، دهیاران، منابع طبیعی و در صورت ضرورت نمایندگان شرکت‌های آب، برق و گاز از سطح روستاها بازدید می‌شود.

بخشدار مرکزی گنبدکاووس ابراز کرد: در سال گذشته تعداد ۳۸ فقره پرونده در خصوص ساخت‌ و ساز غیرمجاز به کمیسیون ماده ۹۹ و در سه ماهه اول امسال تعداد ۶۹ مورد شناسایی شده که از این تعداد ۱۵ مورد به کمیسیون ماده ۹۹ ارجاع شده و تاکنون برای ۹ پرونده رای صادر شده است.

وی ساماندهی املاک تجاری در روستاها را یکی از برنامه‌های مهم بخشداری مرکزی بیان کرد و گفت: متاسفانه تاکنون به این موضوع توجه نشده و بخشداری مرکزی با تشکیل هسته قوی، با اولویت روستاهای اقماری، فرایند ممیزی کردن املاک تجاری را در دستور کار قرار داده است.

احمدی افزود: حدود سه هزار واحد تجاری در روستاهای اقماری گنبدکاووس فعال بوده و فرآیند ممیزی کردن آنها در روستاهای « آق‌قایه»، «گدم‌آباد» و «تقی‌آباد» آغاز شده است.

وی در حوزه آرد و نان گفت: با بررسی‌های به عمل آمده در ۴۲ روستای بخش مرکزی گنبدکاووس واحد خبازی برای پخت نان وجود نداشته که از این تعداد ۳۹ روستا نماینده‌ای را برای دریافت سهمیه آرد برای نان خانه‌پز معرفی کرده و بر اساس سرانه جمعیت روستا آرد خود را دریافت کرده‌اند.

گفتنی است، بخش مرکزی گنبدکاووس دارای ۱۳۹ روستا بوده که از این تعداد ۱۳۱ روستا دارای دهیاری، هشت روستا فاقد دهیاری و ۲۲ نقطه جمعیتی دارای سکنه است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.