به گزارش قدس آنلاین، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه بهصورت تلفنی با «هاکان فیدان» همتای ترکیهای خود گفتگو کرد.
در تاریخ ۱۸ می سال ۲۰۲۲ بود که پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، دولتهای سوئد و فنلاند رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.
وزارت خارجه آمریکا طی بیانیهای ضمن اعلام این خبر، گفت که بلینکن در گفتگو با فیدا، بر اهمیت حمایت آنکارا از پیوستن سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کرد.
فنلاند در ماه آوریل به ناتو ملحق شد اما دولت ترکیه به دلیل نگرانیهای امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی میشود. در ماه جاری آنکارا بار دیگر گفت که سوئد باید تجمعات و راهپیماییهای ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب کند تا موافقت این کشور را کسب نماید.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه آمریکا بر اهمیت اتحاد [همه اعضای] ناتو در چنین زمان حساسی اشاره کرده و خواستار حمایت ترکیه از ورود سوئد به این ائتلاف شد».
ترکیه معتقد است سوئد اعضای گروهک تروریستی «پ.ک.ک» پناه داده است. جدای از آنکارا، دولت مجارستان نیز هنوز با درخواست استکهلم برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نکرده است.
طبق این گزارش، گفتگوی تلفنی بین وزرای خارجه آمریکا و ترکیه در آستانه نشست آتی سران کشورهای عضو ناتو در لیتوانی انجام شده و در آن به اهمیت تمدید توافق صادرات غلات از بنادر اوکراین نیز اشاره شد.
سوئد اخیراً قانون جدیدی را برای سختتر کردن تأمین مالی یا حمایت از گروههای تروریستی تصویب کرده که به گفته استکهلم، این قانون به معنای اجرای تعهدات توافقنامه با ترکیه است.
پیش از این، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفته بود تا زمانی که سوئد به میزبانی از گروههای تروریستی و ضد ترکیه پایان ندهد، نباید انتظار موافقت آنکارا با عضویت خود در ناتو را داشته باشد. (جزئیات بیشتر)
نظر شما