تحولات منطقه

مخالفت کنگره با توقف کمک نظامی به اوکراین، عدم اعتماد به قول کی‌یف در استفاده محدود از مهمات خوشه‌ای، اختصاص ۴۰۰ میلیون یورو برای بازسازی اوکراین، عواقب الحاق کی‌یف به ناتو و شرط ادامه همکاری روسیه با توافق غلات، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ است.

اعتراف پنتاگون به عدم موفقیت کی‌یف در اجرای ضدحمله
زمان مطالعه: ۱۸ دقیقه

به گزارش قدس‌آنلاین،  مقامات پنتاگون اعتراف می‌کنند که ارتش اوکراین در حال اجرای عملیات ضد حمله با سرعت ناکافی است. ژنرال داگلاس سیمز، مدیر عملیات ستاد مشترک ارتش آمریکا، شب گذشته در یک نشست خبری در این باره به خبرنگاران گفت: «ضد حمله ممکن است به آن سرعتی که ما انتظار داشته و دوست داریم پیش نرود.»

وی در مورد نتایج فعلی ضد حمله، یادآور شد که نیروهای مسلح اوکراین مجبور به نبردهای سنگین جدی هستند و با موانع از قبل به خوبی آماده شده طرف روسی مواجه هستند.

ژنرال سیمز همچنین فاش کرد که مهمات خوشه‌ای از قبل به اوکراین منتقل شده است. وی یادآور شد که کی‌یف این نوع مهمات را نه تنها از ایالات متحده، بلکه از کشورهای دیگر نیز دریافت کرده است.

این مقام نظامی در عین حال تاکید کرد که تحویل جنگنده‌های F-۱۶  به اوکراین نابهنگام است. سیمز توضیح داد که چنین تصمیمی با توانایی‌های قابل توجه روسیه در زمینه دفاع هوایی مرتبط است.

پیش از این روز پنج شنبه، یک مقام نظامی اوکراینی نیز  تایید کرد که ارتش مهمات خوشه‌ای را از ایالات متحده دریافت کرده است. ژنرال الکساندر تارناوسکی، فرمانده گروه عملیاتی-استراتژیک نیروهای "تواریا" در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان گفت که تصمیم برای استفاده از بمب‌های خوشه‌ای در مناطق خاص و توسط مقامات عالی رتبه نظامی کشور اتخاذ خواهد شد. وی افزود، ظاهراً کی‌یف به طور کتبی به واشنگتن تضمین داده که از این نوع سلاح علیه غیرنظامیان استفاده نخواهد کرد.

سیمور هرش، محقق و روزنامه نگار آمریکایی نیز یادآور شد که موضوع ضد حمله اوکراینی به دلیل عدم موفقیت نیروهای نظامی اوکراینی از سرفصل روزنامه های آمریکایی محو شده است. 

او در مقاله‌ای نوشت: «خوانندگان باهوش واشنگتن پست و نیویورک تایمز ممکن است حدس بزنند که ضد حمله فعلی در اوکراین شکست خورده است، زیرا موفقیت یا عدم پوشش آن در هفته های اخیر تا حد زیادی از صفحات اول ناپدید شده است.» هرش افزود، در عین حال، تمام گزارش‌هایی که در رسانه‌های آمریکایی منتشر می‌شود به نقل از مقامات وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید جمع‌آوری شده  که هیچ اطلاعی از وضعیت واقعی در میدان جنگ ندارند.

علاوه بر این، ین محقق آمریکایی یادآور شد که مهمات خوشه‌ای که واشنگتن با ارسال آنها به کی‌یف موافقت کرده، نمی تواند روند درگیری را تغییر دهند و روسیه در مقابل این نوع تسلیحات نیز از خود به خوبی دفاع خواهد کرد.

در عین حال روز گذشته ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که در جهت گیری دونتسک، گروه‌ نظامی جنوبی، نیروهای هوا-فضا و توپخانه فدراسیون روسیه ۳۰ حمله نیروهای مسلح اوکراین را با موفقیت دفع کردند. به گفته وی، در شبانه روز گذشته، نیروهای مسلح روسیه بیش از ۲۴۰ نظامی اوکراینی و همچنین بیش از ۲۰ واحد تجهیزات نظامی سنگین آنها را منهدم کردند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

کنگره آمریکا اصلاحیه مربوط به توقف کمک‌های نظامی به اوکراین را رد کرد

بامداد امروز، جمعه مشخص شد که در نشست مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده، اصلاحات پیشنهادی در رابطه با کاهش کمک‌های نظامی به اوکراین به تصویب نرسید. نمایندگان کنگره با تغییرات پیشنهادی در قانون دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۴ که توسط برخی اعضای مجلس نمایندگان برای توقف و مسدود کردن کمک‌های نظامی آینده به اوکراین پیشنهاد شده بود، مخالفت کردند.

در این نشست هر اصلاحیه به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، نمایندگان مجلس سفلی اصلاحاتی را رد کردند که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده را ملزم به ارائه استراتژی دقیق برای حمایت از اوکراین به کنگره می کرد.

نماینده کنگره آمریکا تامین مالی اوکراین را محکوم کرد

مارجوری تیلور گرین، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده، در سخنرانی خود در کنگره، تامین مالی اوکراین را محکوم کرده و  یادآور شد که این کشور عضو ناتو نیست. 

سناتور گرین گفت: «می‌خواهم دوباره به کنگره یادآوری کنم که اوکراین نه پنجاه و یکمین ایالت آمریکا است و نه متحد ما در ناتو. بنابراین دلیلی برای تامین مالی آن وجود ندارد.»

این نماینده کنگره  با تأکید کرد که مالیات دهندگان آمریکایی هر روز برای محافظت از مرزهای کشور خود کار می کنند و نه برای تأمین مالی جنگ های خارجی دائمی، یادآور شد: «تصویب قانون مجوز دفاع ملی آمریکا نباید شامل تأمین مالی جنگ‌های خارجی بی‌پایان شود، در حالی که کهنه‌سربازان بی‌خانمان آمریکایی در خیابان‌ها خوابیده‌اند و از آنها حمایت مالی نمی شود».

آمریکا متعهد شده سلاح های هسته‌ای خود را در مکان‌های جدید در اروپا مستقر نکند

دفتر مطبوعاتی سفارت آمریکا در مسکو به روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که مقامات ایالات متحده هنوز برنامه ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای خود در خارج از سایت های ذخیره سازی موجود در برخی کشورهای عضو ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) ندارند. 

در اواخر ماه ژوئن، لهستان اعلام کرد که مایل است به برنامه اشتراک هسته‌ای ناتو بپیوندد، که شامل استقرار توان بالقوه هسته‌ای در کشورهای عضو ائتلاف است که آن را ندارند. آنطور که مقامات ورشو توضیح دادند، دلیل این تقاضا، تصمیم رهبری روسیه برای استقرار سلاح های هسته‌ای تاکتیکی خود در خاک بلاروس است.

در سفارت آمریکا در مسکو یادآوری شد که ایالات متحده و متحدانش در ناتو دائماً در حال ارزیابی وضعیت امنیتی در حال تغییر در منطقه اروپا هستند. در حال حاضر، ایالات متحده هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای خارج از تأسیسات ذخیره سازی سلاح های موجود ناتو ندارد.

سفارت آمریکا در عین حال یادآور شد که سیاست این کشور «تأیید یا تکذیب» وجود یا عدم وجود این گونه تسلیحات در هیچ «محل  خاص یا عامی» نیست.

در حال حاضر، حدود صد بمب «بی-۶۱»، از جمله اصلی‌ترین تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده - در پنج کشور اروپایی ناتو: بلژیک، آلمان، در دو سایت در ایتالیا، هلند و ترکیه ذخیره می شود.

در عین حال، بر اساس گزارش کمپین بین‌المللی برای از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای (ICAN)، واشنگتن در سال ۲۰۲۲، ۴۳.۷ میلیارد دلار برای این نوع تسلیحات هزینه کرده که بیش از مجموع تمام قدرت‌های هسته‌ای دیگر است.

تردید روسیه درباره پایبندی اوکراین به محدودیت استفاده از مهمات خوشه‌ای 

سفارت روسیه در واشنگتن امروز جمعه اعلام کرد که ارتش اوکراین هنگام استفاده از مهمات خوشه‌ای از هیچ محدودیتی تبعیت نخواهند کرد.

در بیانیه ای که در کانال تلگرام سفارت روسیه منتشر شده، آمده است: «تردیدی وجود ندارد که نیروهای نظامی اوکراین هنگام انتخاب اهداف خود از هیچ محدودیتی تبعیت نمی کنند، زیرا به دلیل تلفات سنگین و ناتوانی در دستیابی به موفقیت در جبهه نبرد، در حالت ناامیدی شدید به سر می برند و از هر وسیله ای برای رسیدن به اهداف خود استفاده خواهند کرد.»

دفتر نمایندگی دیپلماتیک روسیه یادآور شده که اظهارات نمایندگان دولت آمریکا در مورد "وعده"های توخالی کی‌یف برای استفاده "دقیق و محتاطانه" و "مناطق مناسب" از مهمات خوشه‌ای تنها تلاشی برای توجیه اقدام تحریک آمیز آنها در ارسال این نوع سلاح به اوکراین است.

سفارت روسیه تاکید کرد: «همه کسانی که روند توسعه درگیری نظامی در اوکراین را دنبال می‌کنند می دانند که کی‌یف از کمکهای نظامی ایالات متحده برای نابودی اهداف غیرنظامی استفاده می کند به این امید که ما را مرعوب کند و "تا حد امکان روس‌های بیشتری را نابود کند.»

پیش از این شب گذشته، داگلاس سیمز، مدیر عملیات ستاد مشترک ارتش آمریکا، تایید کرد که مهمات خوشه‌ای قبلاً به اوکراین منتقل شده است. وی همچنین یادآور شد که این نوع مهمات به طور همزمان نه تنها از ایالات متحده، بلکه از سایر "کشورهای ثالث" نیز به کی‌یف رسیده است.

در  عین حال، شبکه سی.ان. ان گزارش داد، ظاهراً کی‌یف به طور کتبی به واشنگتن تضمین داده است که از این نوع سلاح علیه غیرنظامیان استفاده نخواهد کرد.

لوپن تصمیم ماکرون برای انتقال موشک‌های دوربرد به اوکراین را غیرمسئولانه دانست

به نقل از روزنامه لوموند، مارین لوپن، رهبر حزب راستگرای «رالی ملی» فرانسه شب گذشته تاکید کرد که، تصمیم برای تامین موشک های دوربرد از نوع SCALP به کی‌یف اقدامی بسیار غیرمسئولانه از سوی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه است.

این سیاستمدار یادآور شد که درک نمی‌کند چرا رهبر فرانسه مذاکرات صلح را برای پایان دادن به درگیری نظامی کنونی سازماندهی نمی‌کند و در عوض به ارسال تسلیحات بیشتر برای شعله ور کردن بیشتر جنگ ادامه می دهد.  به عقیده وی، عرضه تسلیحاتی که بتوان از آنها برای حمله به "کشور ثالثی" استفاده کرد، می تواند منجر به جنگ جهانی سوم شود. مارین لوپن افزود: ما نمی دانیم که یک کشور ثالث چه واکنشی ممکن است داشته باشد، اگره تحت تأثیر تسلیحات ارائه شده توسط فرانسه قرار بیرد.

فرانسه در آستانه برگزاری نشست سران ناتو در ویلنیوس، تصمیم به انتقال موشک به اوکراین گرفت. به گفته ماکرون، پاریس به دکترینی پایبند است که هدف آن کمک به تقویت توان نظامی کی‌یف به منظور دفاع از قلمرو خود است.

 قصد اروپا برای اختصاص ۴۰۰ میلیون یورو برای بازسازی اوکراین 

دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین شب گذشته اعلام کرد که  بانک سرمایه گذاری اروپا (EIB) و کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند بیش از ۴۰۰ میلیون یورو برای بازسازی پس از جنگ اوکراین انتقال دهند.

اشمیگال در توییتر خود نوشت: اعتبار تخصیص یافته به مناسب‌ترین پروژه های کشور اختصاص خواهد یافت. به گفته وی، ابتدا اعتبارات برای بازسازی تاسیسات زیرساختی حیاتی کشور اختصاص خواهد یافت.

در اواخر ماه ژوئن گزارش شد که بر اساس یک حسابرسی مستقل از بودجه مالیات دهندگان آمریکایی که به کی‌یف اختصاص داده شده، ایالات متحده ۴.۵ میلیارد دلار برای پرداخت بدهی عمومی اوکراین هزینه کرده است.  طبق این اطلاعات، ۴.۵ میلیارد دلار برای هر شهروند آمریکایی ۳۰ دلار است. در حالی که ۴۰ درصد آمریکایی‌ها توانایی درخواست آمبولانس در مواقع ضروری را ندارند.

پیش از این در اواخر ماه ژوئن، نشریه آمریکایی "The American Conservative" گزارش داد که اروپا از تامین مالی اوکراین خسته شده است و در صورت وقوع جنگ واقعی با روسیه، برای آن آماده نخواهد بود و قدرت مقابله ندارد.

روزنامه چینی "گلوبال تایمز" نیز نوشته است که رهبران اروپایی، علیرغم لفاظی‌های تند خود، امیدوارند که درگیری نظامی در اوکراین هرچه زودتر متوقف شود، زیرا اروپا تاکنون به اندازه کافی از بحران اوکراین آسیب دیده است.

زلنسکی از آمادگی شش کشور دیگر برای پیوستن به بیانیه گروهG۷ خبر داد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، شب گذشته اعلام کرد که شش کشور اروپایی آماده پیوستن به بیانیه رهبران کشورهای عضو گروه G۷ در مورد تضمین های امنیتی اوکراین هستند.

وی در پیامی تصویری در کانال تلگرامی خود در این باره صحبت کرده و گفت: «تنها یک روز پس از نشست ویلنیوس (اجلاس سران ناتو) می گذرد و در حال حاضر شش کشور به هفت کشور دموکراتیک بزرگ جهان ملحق شده‌اند که ما دیروز بر سر تضمین های امنیتی با آنها توافق کردیم.  این کشورها شامل جمهوری چک، دانمارک، هلند، نروژ، اسپانیا و سوئد هستند. من مطمئن هستم که دایره ضامن‌های امنیتی ما باز هم افزایش خواهد یافت.»

کشورهای گروه G۷ در مورد اصول کلی تضمین‌های امنیتی بلندمدت برای اوکراین، از جمله در مورد افزایش عرضه تسلیحات به کی‌یف، توافق کردند. این مسئله در بیانیه مشترکی که روز چهارشنبه در  نشست سران ناتو در ویلنیوس تصویب شد، بیان شده است. بر اساس این سند، ضمانت‌ها شامل افزایش عرضه هوانوردی، کشتی‌های نظامی و تجهیزات مدرن زمینی است. همچنین گفته شده که اولویت با سامانه های پدافند هوایی است. کمک به تضمین امنیت سایبری اوکراین و آموزش پرسنل نظامی این کشور نیز انجام خواهد شد.

گروشکو: ناتو می‌داند که پذیرش اوکراین منجر به عواقب فاجعه‌بار خواهد شد

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که مقامات ناتو خود عواقب فاجعه بار پذیرش اوکراین در این ائتلاف را درک می کنند. آن‌ها همچنین می‌دانند که از این طریق نمی‌توان به تقویت امنیت قاره اروپا دست یافت.

این دیپلمات شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: تعداد کمی از مردم به این واقعیت توجه می کنند که همه مقامات کشورهای عضو ناتو با چنین چهره محکمی گفتند که اوکراین تنها در صورت فراهم شدن شرایط در ناتو پذیرفته خواهد شد. شرط اول - این یک سند رسمی است - بیان می‌کند که هر گونه گسترش باید امنیت اتحاد را تقویت کند. واضح است که اگر اوکراین در ناتو پذیرفته شود، این امر به عواقب فاجعه باری برای امنیت اروپا، برای اوکراین و برای خود ائتلاف منجر خواهد شد.

او همچنین اهدافی را نام برد که ناتو برای آنها نیاز به افزایش مداوم تعداد متحدان خود دارد. گروشکو تصریح کرد: ناتو بدون وجود دشمن خارجی نمی تواند به موجودیت خود ادامه دهد و به همین دلیل این ائتلاف نظامی-سیاسی از طریق گسترش خود از بروز رویارویی در جهان حمایت می‌کند.

رئیس جمهور فنلاند از آمادگی کشورش برای میزبانی پایگاه نظامی آمریکا خبر داد

سائولی نینیسته، رئیس جمهوری فنلاند ( Sauli Niiniste ) روز گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که این کشور برای بحث در مورد امکان استقرار پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در خاک خود آمادگی دارد.

وی تاکید کرد که اکنون فنلاند و آمریکا در حال بررسی نکات توافقنامه‌ای در خصوص همکاری دفاعی بین دو کشور هستند. نینیسته در پایان به خبرنگاران گفت: «هنوز خیلی چیزها در این باره نامشخص است، اما ما آماده بررسی این موضوع هستیم و می دانم که شریک ما نیز بسیار باز است. پس باید منتظر ماند و دید که چه خواهد شد.»

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده  روز پنج شنبه وارد هلسینکی شد و در اجلاس سران ایالات متحده و کشورهای اسکاندیناوی شرکت کرد. او مدعی شد که در سه ثانیه در مورد ورود فنلاند به ناتو تصمیم گرفته است. نتیجه این نشست قولی برای ادامه حمایت از اوکراین و تقویت روابط  فراآتلانتیکی بود.

مخالفت پنتاگون با تحویل فوری جنگنده‌های F-۱۶ به اوکراین

داگلاس سیمز، مدیر عملیات ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، روز پنج شنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که اکنون زمان ارائه هواپیماهای جنگنده F-۱۶ به اوکراین نیست.  این مقام پنتاگون گفت: شرایط برای استقرار F-۱۶ در خاک اوکراین ممکن است ایده آل نباشد. وی توضیح داد که چنین تصمیمی با توجه به توان بالقوه قابل توجه روسیه در زمینه دفاع هوایی مرتبط است.

در همان روز، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که انتقال جت‌های جنگنده F-۱۶ توسط آمریکا و ناتو به اوکراین، تهدیدی برای استفاده از سلاح هسته‌ای بوجود خواهد آورد. به عقیده وی، این واقعیت که ارتش اوکراین دارای جنگنده هستند، از سوی روسیه به عنوان تهدیدی از سوی کشورهای غربی در حوزه هسته‌ای تلقی خواهد شد.

اردوغان قصد دارد قبل از پایان اعتبار توافق غلات با پوتین مذاکره کند

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه قصد دارد پیش از پایان مدت اعتبار توافقنامه غلات در تاریخ ۱۷ جولای (۲۶ تیر ماه)، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفتگو کند.

 عمر چلیک، سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی این مسئله را اعلام کرد. وی با اشاره به اینکه "مذاکره در این باره مورد انتظار است"، افزود: با وجود تصمیم آنکارا برای تسریع در روند تصویب پروتکل پذیرش سوئد در ناتو، هیچ بحرانی در روابط دوجانبه میان ترکیه و روسیه بوجود نیامده است.

چلیک همچنین احتمال سفر پوتین به ترکیه را که طبق گفته های قبلی اردوغان ممکن است در ماه آگوست انجام شود را رد نکرد.

گفتگوی معاونین وزرای خارجه روسیه و ترکیه درباره سرنوشت توافق غلات 

سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه با بوراک آکچاپار، همتای ترکیه‌ای خود روز پنج شنبه در مورد اجرای توافقنامه صادرات غلات که در تاریخ ۱۷ جولای (۲۶ تیر ماه) منقضی خواهد شد، گفتگو کرد. 

طبق اطلاعات وزارت خارجه روسیه،  این گفتگوی تلفنی روز گذشته و به ابتکارعمل طرف ترک انجام شد. ورشینین و آکچاپار در مورد اجرای توافقات منعقد شده در استانبول در ۲۲ ژوئیه سال گذشته با هدف کاهش خطر فقر غذایی و کمک به کشورهای نیازمند مانند آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین گفتگو کردند.توجه ویژه این مذاکرات به اجرای ابتکارعمل  دریای سیاه برای صادرات مواد غذایی اوکراینی معطوف شد.

وزارت دفاع ترکیه با روسیه و اوکراین در مورد توافق غلات در تماس خواهد بود

وزارت دفاع ترکیه به تماس‌های خود با روسیه، اوکراین و سازمان ملل برای تمدید توافقنامه صادرات غلات ادامه خواهد داد. زکی آکتورک، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع  به TRT Haber گفت: تماس های ما با مقامات سازمان ملل، روسیه و اوکراین در خصوص امکان تمدید ابتکارعمل صادرات غلات از طریق دریای سیاه که در ۱۷ جولای به پایان می رسد، با هماهنگی وزارت امور خارجه ادامه دارد.

به گفته وی، تاکنون و با کمک بیش از هزار کشتی، حدود ۳۳ میلیون تن غلات از بنادر اوکراین به بازارهای جهانی صادر شده است. آکتورک افزود: کشور ما آماده کمک است و به ارائه ابتکارات سازنده در این زمینه ادامه خواهد داد. به گفته وی، تلاش وزارت دفاع ترکیه تنها بر تمدید توافقنامه غلات متمرکز شده است.

پوتین گفت که نامه گوترش درباره توافق غلات را ندیده است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز پنج شنبه در مصاحبه با خبرنگاران پس از نشست انجمن "فناوری های آینده"  اعلام کرد که نامه‌ای از طرف آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد درباره توافق غلات دریافت نکرده است.

پوتین گفت: «من این نامه جدید را ندیده‌ام، البته ما با مقامات سازمان ملل در تماس هستیم. یک بار دیگر تکرار می‌کنم: آنها واقعاً تلاش می‌کنند تا کشورهای غربی را به اجرای تعهدات خویش تشویق کنند، ولی تاکنون موفق نشده‌اند»

پیش از این خبرگزاری رویترز گزارش داد که گوترش نامه‌ای به پوتین ارسال کرده است که در آن پیشنهاد داده که این توافق برای چند ماه دیگر باقی بماند تا اتحادیه اروپا بتواند مشکلات مربوط به اتصال بانک کشاورزی روسیه به سیستم سوئیفت را برطرف کند.

رئیس‌جمهوری روسیه درباره احتمال تمدید قرارداد غلات، بعید ندانست که  این کشور ممکن است مشارکت در معامله غلات را به حالت تعلیق درآورد. وی تاکید کرد: موارد مربوط به منافع روسیه کاملاً نادیده گرفته می‌شود. در این رابطه، مسکو ممکن است مشارکت خویش در توافقات را تعلیق کند و تنها زمانی به اجرای آنها بازگردد که وعده هایی که به ما داده شده، محقق شود.

پوتین از جمله شرایط بازگشت روسیه به قرارداد غلات، اتصال به سیستم سوئیفت بانک کشاورزی روسیه و همچنین حل و فصل مسائل لجستیکی از جمله ورود کشتی های خارجی به بنادر فدراسیون روسیه را نام برد.

خشم پوتین از عدم تحقق هیچیک از وعده‌های داده شده به روسیه

رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با خبرنگاران اعلام  کرد که بسیاری از کشورهای اروپایی شروع به امتناع از واردات غلات اوکراینی کرده‌اند. ولادیمیر پوتین گفت: «من قبلاً بارها اعلام کرده‌ام: از کل حجم مواد غذایی صادر شده از خاک اوکراین، در وهله نخست غلات، فقط سه و نیم درصد آن به فقیرترین کشورهای جهان می رسد. همه چیز دیگر برای یک اروپای خوب و مرفه فراهم شده است. البته همانطور که همه میدانند  بسیاری از کشورهای اروپایی شروع به امتناع از غلات اوکراینی کردند، آنها شروع به تبعیض قائل شدن علیه غلات اوکراینی کرده ند، نه ما.»

به گفته وی، شرایطی که روسیه با آن موافقت کرد تا صادرات غلات اوکراینی را تضمین کند، باید منافع روسیه را در نظر می گرفت، اما تا به امروز هیچ کاری برای این منظور انجام نشد. پوتین افزود: «در مورد شرایطی که تحت آن توافق کردیم تا ایمنی صادرات غلات اوکراینی را تضمین کنیم، بله، بندهایی از این توافقنامه با سازمان ملل وجود داشت که طبق آن باید منافع روسیه در نظر گرفته شود - این مسائل لجستیکی است، مشکل بیمه، انتقال پول مربوط به پرداخت هزینه محصولات ما و بسیاری موارد دیگر است. من می خواهم در اینجا بر این نکته تأکید کنم که تاکنون هیچ کاری در رفع این مشکلات انجام نشده است. همه اینها یک بازی یک طرفه است.» رئیس جمهوری روسیه با عصبانیت این مسئله را مورد توجه قرار داد.

با این حال، پوتین تاکید کرد، طرف روسی همچنان به طور مکرر و داوطلبانه این توافقنامه را تمدید کرده است. در عین حال، به عقیده وی، افزایش قیمت مواد غذایی و کودها نه به درگیری نظامی در اوکراین، بلکه به اشتباهات کشورهای پیشرو غربی در زمینه سیاست اقتصادی مرتبط است.

پوتین: عضویت اوکراین در ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه خواهد بود

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنج شنبه تاکید کرد که عضویت اوکراین در ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه خواهد بود و در عین حال، قدرت دفاعی کی‌یف را تقویت نخواهد کرد. 

وی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «"من مطمئن هستم که این مسئله (عضویت اوکراین در ناتو)  امنیت خود اوکراین را افزایش نمی دهد و به طور کلی جهان را بسیار آسیب پذیرتر می کند و منجر به تنش بیشتر در عرصه بین المللی می شود.» 

علاوه بر این، رهبر روسیه با اشاره به اینکه بطور کلی  یکی از دلایل آغاز عملیات ویژه، تهدید پیوستن کی‌یف به ائتلاف آتلانتیک شمالی بود،  افزود:  البته اوکراین مانند هر کشور دیگری حق دارد امنیت خود را تضمین کند. ولی در دستیابی به امنیت یک کشور، امنیت کشور دیگری نباید به خطر بیفتد.

پوتین ادامه داد: پیش نویس توافقنامه بین روسیه و اوکراین که در استانبول تهیه شد و سپس توسط مقامات کی‌یف به سطل زباله انداخته شد، مسائل مربوط به تضمین امنیت اوکراین را با جزئیات کامل ترسیم کرده بود. در حالی که ما هنوز باید فکر می کردیم که آیا با همه آنچه در آنجا گفته شد موافق هستیم یا خیر. ولی در کل، من فکر می کنم که این سند برای ما قابل قبول بود.

رئیس جمهور افزود: وعده های داده شده از سوی کشورهای ناتو و "گروه هفت" (G۷) در نشست اخیر در ویلنیوس در مورد امنیت اوکراین اعلام شده است، غیرعادی و دور از انتظار نیست. و البته روسیه در این تصمیمات مداخله نمی کند، اما تحت شرط اجباری امنیت خود را نیز بطور قابل اطمینانی تامین خواهد کرد.

پوتین: عرضه تسلیحات دوربرد فایده‌ای برای اوکراین نخواهد داشت 

ولادیمیر پوتین، روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد که تحویل تسلیحات دوربرد غرب به اوکراین امیدهایی را که به آنها داده شده بود توجیه نکرده است. رئیس جمهوری روسیه گفت: «خب، بله، آنها ممکن است خساراتی را (به روسیه) وارد کنند، اما هیچ اتفاق مهم و تغییر اساسی در وضعیت منطقه جنگی با استفاده از این موشک ها رخ نخواهد داد.»

وی در مورد ارسال بسته‌های کمک‌های نظامی به کی‌یف تاکید کرد که تانک های غربی به مراتب بهتر از تانک های شوروی می سوزند. علاوه بر این، خود سربازان اوکراینی از سوار شدن به این خودروهای زرهی خودداری می‌کنند، زیرا آنها در معرض خطر تبدیل شدن به هدف جنگنده‌های روسی هستند. پوتین تاکید کرد: نیروهای مسلح روسیه به نوبه خود، از آغاز به اصطلاح عملیات ضد حمله اوکراین در تاریخ ۴ ژوئن، تاکنون ۳۱۱ تانک طرف اوکراینی را منهدم کرده‌اند. علاوه بر این، یک سوم این تعداد تانک‌های ساخت غرب، به ویژه لئوپاردهای آلمانی هستند.

پوتین ابراز عقیده کرد:  در عین حال، اگر غرب به پمپاژ تسلیحات نظامی به کی‌یف ادامه دهد، وضعیت برای طرف اوکراینی بدتر خواهد شد. اگر کسی به این موضوع (به وخامت اوضاع در اوکراین) علاقه مند است و ظاهراً چنین کسانی وجود دارد، بهترین راه برای رسیدن به این هدف، دامن زدن به ادامه درگیری نظامی و تامین سلاح های جدید است. 

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.