تحولات منطقه

۲۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۹
کد خبر: ۸۹۵۲۸۸

رئیس کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری شرکت کرد.

 پاداش ۵۰۰ میلیونی برای طلای پاراآسیایی
زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، غفور کارگری رییس کمیته ملی پارالمپیک در اولین نشست خبری خود با اشاره به نقش رسانه‌ها در این حوزه اظهار کرد: ما به حمایت رسانه‌ها در مقوله پارالمپیک نیازمند هستیم. ما دست یاری به سوی آنها دراز می‌کنم. انعکاس شایسته و به حق مطالب مربوط به اخبار نابینایان و ناشنوایان و پارالمپیک است. الان به حق نیست. در حال حاضر مسابقات جهانی دوومیدانی در پاریس برگزار می‌شود. ورزشکار ایران طلا می‌گیرد رصد کنید ببینید خبر چندم منتشر می‌شود. این مساوی با ظلم است. ظلم در کار تاثیر می‌گذارد. اینکه یک ایرانی بر سکوی افتخار جهانی می‌ایستد افتخار است. بیشترین افتخار آفرینی برای ورزشکاران پارالمپیک است. ما به احقاق حق این ورزشکاران نیازمند هستیم.

کارگری افزود: نیاز داریم شما در روند کارهای مربوط به پارالمپیک کمک انتقادی و پیشنهادی کنید. می‌دانم هم آشنایی و هم دغدغه دارید و صاحب نظر هستید. نظرها را حتی در بعد انتقادی به ما بگویید. اگر به دور حاشیه باشد استفاده می‌کنیم. ما به حاشیه‌ها توجه نمی‌کنیم. شاید شما اطلاعاتی داشته باشید که ما نداشته باشیم و از پیشنهادهای شما استقبال می‌کنیم. من خیلی علاقه به مصاحبه ندارم ولی می‌دانم عدم ورود به کار هم ظلم است. به نظرم سالی دوبار این نشست مطبوعاتی را داشته باشیم و جلسه هم‌اندیشی داشته باشیم. 

کارگری در ادامه گفت: باید از زحمات آقای خسروی‌وفا تشکر کنم. اکنون مشکلات در این حوزه‌ها کم است چون آقای خسروی وفا خیلی از مشکلات را حل کرده است. رویکرد ما ایجاد تحول است. هر مدیری که وارد مجموعه ای می‌شود باید در هر نقطه‌ای که هست به سمت بهتر شدن حرکت کند. آن هم نه به صورت سطحی و آرام آرام چون فرصتی نیست. زمان مثل ابر و باد می‌گذرد. سریع باید همفکری، تصمیم‌گیری و اجرا کرد. نگاه ما در پارالمپیک رو به بالا است. برای تحقق این رویکرد تحولی چند اصل را بنیادی می‌دانیم. اولین اصل ما فرمایشات رهبری در فضای ورزش است. من به عنوان فردی که ۳۰ سال در ورزش هستم اعتقاد دارم اگر نظرات مقام معظم رهبری را در ورزش پیاده کنیم شتابان جلو خواهیم رفت. به طور مثال بعد از المپیک آتن کیفیت‌گرایی یکی از سیاست‌های ما شد. در آخرین دیدار رهبری با ورزشکاران از کیفیت‌گرایی صحبت شد. اولویت بندی رشته‌ها هم مهم است. 

وی افزود: اصل بعدی این است که کارهای ما در پارالمپیک هدفمند و برنامه محور باشد. یک سند راهبردی ۵ ساله داریم که مباحث را مدیریت و اجرا می‌کنیم. اصل سوم آسیب‌شناسی است. اجازه تکرار خطا و اشتباه به لحاظ ملی، مالی و حیثیتی را نداریم. این اشتباهات در ادبیات مدیریتی آسیب شناسی است. بعد از یک رویداد مهم باید نقاط قوت را بنویسیم و آن را تقویت کنیم. همچنین اشتباهات و ایرادات را باید برطرف کنیم. بنابراین شناخت آسیب‌ها و برطرف کردن آن را باید انجام دهیم. اگر اشتباهات جاکارتا در هانگژو تکرار شد به ما نقد کنید. البته برخی مشکلات و معایب خارج از اختیارات ما است. 

وی افزود: نکته بعدی تمرکز بر روی اولویت‌ها است. باید کارها را اولویت بندی و روی آنها تمرکز کنیم تا کار به نتیجه برسد. اکنون اولویت بندی کردیم و اولویت اصلی ما بازیهای پاراآسیایی هانگژو است. خود را موظف کردم که هر هفته به یک اردو سرکشی کنم. اولویت اول در بودجه، وقت، هماهنگی‌ها، بررسی و فکر هانگژو است. سطح فنی ورزشکاران اولویت بعدی است. باید نگران سطح فعلی باشیم چون با این سطح نمی‌توانیم در دنیا رقابت کنیم. ارتقای سطح فنی هم یکی دیگر از اصول کار ما است. آخرین کار گسترش مباحث فرهنگی است. باید با روح پهلوانی، مروت و خودکنترلی در آمیزد. برخی از ورزشکاران بین سن و رفتارشان تناسب وجود ندارد. برخی از ورزشکاران در سن ۲۵ سالگی در شرایط و هیجانات سن خود رفتار نمی‌کنند. 

رییس کمیته پارالمپیک ادامه داد: دو رشته داریم که هم در المپیک و هم در پارالمپیک است. این دو رشته سرجمع ۲۵۰ مدال را می‌برد. دوومیدانی و شنا این دو رشته هستند که خیلی تجهیزات محور هم نیستند. ورزشکار اسطوره‌ای چکسلواکی قهرمان ماراتن بود. ما چه سهمی از این مدال‌ها داریم، سهم ما در سطح المپیک هیچ است. یک تک ستاره‌ای درخشید و رفت. در شنا حتی در پارالمپیک هم نمی‌توانیم سهمیه بگیریم. با حفظ اولویت رشته‌هایی مثل والیبال نشسته و بسکتبال، وزنه‌برداری‌، تکواندو و قایقرانی، اولویت ما شنا و دوومیدانی است. 

وی گفت: به دوستان گفتم در پارالمپیک لس آنجلس نه تنها باید سهمیه بگیریم بلکه باید روی سکو هم برویم. یک فرد خوب هم در انجمن شنا گذاشته ایم و همه دست به دست هم بدهیم و شنا را بالا ببریم. دوومیدانی را هم باید تقویت کنیم. این اولویت بندی برای هانگژو نیست‌ها برای بعد از آن است. سقف آن را هم ۶ سال دیگر گذاشته ایم.

کارگری افزود: در بین معلولیت‌هایی که در کشور داریم  ۱.۵ تا ۲ میلیون کم توان ذهنی داریم که خیلی هم به آنها بها داده نمی‌شود. می‌خواهیم فدراسیون مجازی توان خواهان ذهنی ایجاد شود و به وزیر ورزش هم نامه زده‌ایم. می‌خواهیم این فدراسیون تاسیس شود تا با استفاده از مجموعه خیرین و NGO ها سرو سامان پیدا کند. با این اقدام هم تعدادی از آنها که به ورزش می‌پردازند و هم تعداد مدال‌های رنگارنگ افزایش پیدا می‌کند.

رییس کمیته ملی پارالمپیک در ادامه در پاسخ به این سوال که محدودیت مصاحبه با ورزشکاران ادامه خواهد داشت، گفت: از نظر من در این زمینه نباید محدودیتی قائل شویم مگر در ادبیات رسانه. چهارچوب حرفه‌ای برای مصاحبه با برخی چهره‌ها وجود دارد که باید در نظر بگیریم. اگر ملاحظات را مد نظر قرار بدهیم ستاره‌ها می‌توانند کمک کنند. از نظر من محدودیت جدی وجود ندارد ولی با در نظر گرفتن ملاحظات. در بحث فضای مجازی باید فعالیت‌ها را افزایش دهیم و برای این کار لازم است کارگروهی تشکیل دهیم. در مورد پوشش رسانه‌ای هم ما در بودجه و اعتبارات مشکل داریم. علت اینکه اعزام‌ها را حتی در موارد ضروری محدود می‌کنیم همین است.

وی در خصوص تعداد نفرات و رشته‌های اعزامی قطعی گفت: در ۱۶ رشته در بازیهای پاراآسیایی هانگژو شرکت می‌کنیم. در ۱۱ رشته خانم‌ها و ۱۶ رشته مردان حضور خواهیم داشت. دوو میدانی، وزنه برداری، تیراندازی، بسکتبال با ویلچر،  والیبال نشسته، بوچیا، شطرنج، گلبال، تیرو کمان، کانو، تکواندو در مردان و زنان و در شنا، فوتبال نابینایان، جودو، تنیس روی میز، دوچرخه سواری در بخش مردان شرکت می‌کنیم. تاکنون ۲۱۲ ورزشکار هستند که ۱۲۸ ورزشکار مرد و ۸۴ خانم اعزام می‌شوند. ۱۲ نفر تعداد زنان ورزشکار نسبت به جاکارتا اضافه شده است. ۶۶ نفر هم کادر هستند که اعزام می‌شوند. تلاش بر این است که افزایشی باشد و دیگر کاهش نداریم. 

وی در ادامه در خصوص کیفیت‌گرایی گفت: دیروز به اردوی شنا رفتیم که برگشتنی در تحلیل به این نتیجه رسیدیم که فلان کشور خیلی قوی ورود کرده است و ما شانسی نداریم. فضای این حوزه از حمایتی به رقابتی تبدیل شده است. باید براساس اصل اولویت بندی جلو برویم. اگر بخواهیم تعداد ورزشکاران بیشتری را ببریم نمی‌توانیم تمرکز کنیم. با بودجه در اختیار مشخص است که ۲۰۰ ورزشکار را بهتر می‌توان مدیریت کرد. فرمول علمی مدیریتی داریم که فضای رقابتی به علاوه محدودیت منابع حاصلش تمرکز می‌شود. ورزش فضای رقابتی دارد. در آتن من سرپرست بودم یا مقام نمی‌آوردیم یا یک گونی برنز گرفتیم. اگر اشتباه نکنم ۶ یا ۷ پله در رده‌بندی سقوط کردیم. در شب آخر به این رسیدیم که باید کیفیت گرایی کنیم. قبل از اینکه ورزشکاران با رقبای دیگر کشورها رقابت کنند در داخل کشور رقابت ایجاد کردیم تا انگیزه ایجاد شود. انگیزه با دو بال نگرانی و امید ایجاد می‌شود. ورزشکار باید نگران باشد که اگر تلاش نکند اعزام نمی‌شود. امید هم این است که الان حقوق با مدال برنز کمتر است و اگر بهتر شود افزایش پیدا می‌کند. شما می‌پسندید که ورزشکاری در بین ۳۹ نفر سی‌ونهم شود؟ باید ورزشکارانی که نتیجه می‌گیرند را ببریم اما امتیازاتی را هم برای برخی قائل شدیم.

کارگری در ادامه در خصوص ارتباط با رسانه‌ها گفت: دعوای اول در کمیته پارالمپیک سر ارتباط با رسانه و مصاحبه و دعوای بعدی سر اعزام است. هیچ کس نمی‌خواهد مصاحبه کند. این یعنی فضای سالمی در این حوزه برپا است که از گذشته وجود داشته است. اگر حق ورزشکاری است نباید زیر پا گذاشته شود ولی من نمی‌خواهم زیاد دیده شوم. از این به بعد تیرهای خود را به سمت سلگی و جوانمرد داشته‌ باشید. دوستان هم باید همکاری کنند. من قبول می‌کنم که فضا تغییر کرده و امیدوارم تعامل بین حوزه کمیته و رسانه برقرار شود. 

وی در خصوص پاداش پای سکوی بازیهای پاراآسیایی گفت: پاداش پای سکو ریالی است. مدال طلا، ۵۰۰ میلیون، نقره ۲۰۰ تومان و برنزی‌ها ۱۰۰ میلیون. اگر بودجه افزایش پیدا کند امکان بیشتر شدن هم هست. افزایش آن به درصد افزایش اعتبارات بستگی خواهد داشت. 

کارگری ادامه داد: نسبت به جاکارتا بیشتر ورزشکار اعزام‌ می‌کنیم و ممکن است اضافه هم شود. در جاکارتا هم بحث مقام چهارمی زنان را هم داشتیم و در هانگژو اضافه کردیم. اگر ورزشکاری جانباز باشد و رکورد چهارمی باشد اعزام می‌کنیم. ما ورزشکاران نابینای مطلق را اگر رکوردشان در حد چهارمی باشد را اعزام‌ می‌کنیم. ورزشکارانی که زیر ۱۸ سال دارند را اعزام می‌کنیم. ورزشکاران بوچی را هم اضافه کردیم. در جاکارتا در ۱۳ رشته شرکت کردیم ولی در هانگژو در ۱۶ رشته شرکت می‌کنیم. 

او در خصوص کیفیت و مدال احتمالی کاروان گفت: فضای هانگژو رقابتی‌تر از جاکارتا است. هند در سالهای اخیر رشد کرده و در پارالمپیک بهتر شده اند. رده هند در هانگژو بالاتر از جاکارتا خواهد شد. ازبکستان هم همین شرایط را دارد. شرایط سختی در هانگژو داریم. برخی از طلایی های ما خداحافظی کرده‌اند. ۷ یا ۸ نفر متاسفانه رکورد نگرفته‌اند و طلایی نمی‌شوند. با پیدا شدن برخی رقبای جدی و حذف و تغییر برخی کلاس‌ها ما را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد. کمبود بودجه و اعتبارات هم دست و پای ما را بسته است. اینکه بخواهیم سومی را حفظ کنیم سخت است اما ما نگاه بهتر شدن را هم داریم. برخی ورزشکاران جدید داریم که توان لازم را داریم. تکواندو و کانو در جاکارتا نبودند و اکنون اضافه شده‌اند. امیدواریم مقام آبرومندانه برای کشورمان داشته باشیم اما شرایط سخت است.

رییس کمیته پارالمپیک در خصوص بدعت ورزشکار سالاری و شرایط زهرا نعمتی و ساره جوانمردی گفت: در پارالمپیک این نگرانی وجود ندارد. ساره جوانمردی بحث شخصی داشت و تازه فرزندش به دنیا آمده است. این شرایط در شکل حضورش در اردوها تاثیر می‌گذارد. با هماهنگی کامل با کمیته کارهای خود را انجام می‌دهد. اگر ورزشکاری خود مختار کاری انجام دهد می‌شود ورزشکار سالاری. زهرا نعمتی هم همین طور اینها قهرمان ملی هستند. اینها موارد را رعایت می‌کنند و نگرانی نداریم. پارالمپیکی ها متواضع و هماهنگ هستند. 

او در پاسخ به این سوال که برخی رشته‌ها مثل فوتبال یک شبه بودجه می‌گیرند، گفت: وقتی می‌گوییم کمبود اعتبار منظور این نیست که افزایش نداشتیم یا پیگیری نکردیم. ۱۱۹ میلیارد بوده که امسال به ۱۸۰ میلیارد رسانده‌ایم. طی جلساتی که داشتیم ۱۰۰ میلیارد بیشتر شد اما هزینه‌های ما بالا است. خود هانگژو به تنهایی ۱۸۰ میلیارد هزینه دارد. کل بودجه یک سال ما را به خود اختصاص می‌دهد. باز بیکار نبودیم و دنبال مسئولیت‌های اجتماعی مختلف هستیم. اگر آنها انجام شود طرح‌ها را بهتر انجام می‌دهیم.

کارگری در خصوص برآورد مدال آوری در پاراآسیایی گفت: نمی‌شود تعداد را مطرح کرد. در شرایط رقابتی نمی‌توان پیش بینی و برآورد کرد. چین، هند و ازبکستان را اشاره کردم  که رشد کرده‌اند. شرایط سخت و رقابت سنگین است. باید ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. شرایط تیمی ما خوب است، اردوهای منظم دارند. در بازدیدها هم‌مشکلات را حل می‌کنیم. در برخی از رشته‌ها عقب هستیم و باید علم و دانش برخی از مربیان را افزایش دهیم. احتمالا ما به تصمیم مربیان تمام وقت می‌رسیم. برخی از مربیان ما تمام وقت نیستند. به عوامل ۱۰ گانه رسیدم که باید تیم تقویت شود. ۵ عامل اصلی و ۵ عامل پشتیبان هم در نظر گرفتیم. در استعدادیابی با چالش جدی مواجه خواهیم شد. یکی از طرح‌های ما همین موضوع است و از آقای پولادگر درخواست کردیم که مسئولیت استعدادیابی را برعهده بگیرد چون بعد از لس آنجلس با مشکل جدی مواجه خواهیم بود. علاوه بر آن یک واحدی هم در معاونت فنی در نظر گرفته‌ایم. کارهایی را هم شروع کرده‌ایم. 

کارگری افزود: طرح تحول بانوان، هزینه زیادی می‌خواهد. ما لنگ نمانده‌ایم اما باید کار را مدیریت کنیم تا به مشکل برنخوریم. این مشکل کمبود اعتبار عمومی شده است.

او در خصوص جدایی برخی رشته‌ها از فدراسیون جانبازان گفت: در بررسی انتقال رشته‌ها به فدراسیون‌های تک رشته‌ای عجله کردیم. زیرساخت‌ها فراهم نشده است. برخی از روسا دغدغه لازم را ندارند اما برخی دیگر اینطور نیستند و پیگیر مسائل پارا هستند. ما تفاهم‌نامه‌ای را تنظیم کرده‌ایم. بودجه و اعتبارات را نظامند می‌کنیم و مسابقات کسب سهمیه ۵۰ درصد با کمیته و ۵۰ درصد با فدراسیون‌ها است. جهانی‌ها با خود فدراسیون است. در بحث ساختاری و زیر بنایی به دنبال ایجاد تغییرات در اساسنامه هستیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.