تحولات منطقه

پایگاه خبری "میدل‌ایست‌آی" در مطلبی نوشت: ناتو از پشت به اوکراین خنجر می‌زند و در حالیکه این ائتلاف نظامی مسئول اصلی آغاز جنگ با روسیه و تداوم آن است، همین نبرد را بهانه رد عضویت اوکراین در این پیمان قرار داده‌است.

میدل‌ایست‌آی: ناتو از پشت به اوکراین خنجر می‌زند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نشست هفته گذشته سران ناتو در پایتخت لیتوانی تنها یک پیام داشت و آن تاکید بر ریاکاری کامل رهبران غرب بر ادامه جنگ نیابتی در اوکراین با هدف تضعیف روسیه و برکناری ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری آن.

این پایگاه خبری مستقر در لندن در مطلبی با عنوان "ناتو از اوکراین دفاع نمی کند بلکه از پشت خنجر می زند"، آورده است: آمریکا و آلمان پیش از نشست رهبران ائتلاف نظامی ناتو که با محوریت بررسی تقاضای اوکراین برای عضویت در این پیمان نظامی برگزار شده بود، به صراحت اعلام کرده بودند که نمی توانند با پیوستن این کشور آن هم در حین جنگ با روسیه موافقت کنند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین هم در واکنش به این تصمیم ناتو تصمیم آن را پوچ و ضعیف دانست.

نویسنده این مطلب در توضیح مخالفت غرب با پیوستن اوکراین به ناتو می نویسد: غرب نگران است در پی موافقت با این امر، کشورهای دیگر عضو به صورت خودکار وارد جنگ با روسیه شوند. از همین رو کشورهای غربی جنگ نیابتی با روسیه مجهز به تسلیحات هسته‌ای را به نبرد مستقیم با آن ترجیح می دهند.

میدل ایست آی همچنین تاکید می کند: ناتو که اکنون مخالف پیوستن اوکراین است خود مسبب جنگ کنونی و حمله روسیه است.

ناتو ثابت کرد که پوتین تصمیم درستی برای جنگ گرفت

این پایگاه خبری استدلال می کند که این ناتو بود که کی‌یف را وارد جنگ خونبار با روسیه کرد و حالا نمی خواهد راهی برای خروج پیدا کند.

میدل ایست آی یادآور می شود: این ناتو بود که از سال ۲۰۰۸ به بعد آشکارا روابط نزدیکی با اوکراین برقرار کرد و وعده عضویت داد به امید روزی که بتواند با گسترش بازوی نظامی خود تهدیدی برای روسیه باشد. این انگلیس بود که هفته‌ها پس از آغاز جنگ در اوکراین به دستور واشنگتن، برای برهم زدن مذاکرات میان کی‌یف و مسکو که می توانست در همان روزهای نخست آغاز جنگ آن را متوقف کند، مداخله و مانع تراشی کرد.

بی تردید توافق در آن زمان بسیار آسانتر از اکنون بود، اما اکنون دستکم کرملین باید نخست به غرب اعتماد داشته باشد تا بتواند پای میز مذاکره بنشیند. آن هم در صورتی که غرب اساسا اجازه مذاکره را به اوکراین بدهد.

این پایگاه خبری مدرک دیگر خیانت ناتو به کی‌یف را ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته از سوی اروپا و آمریکا به میدان جنگ اوکراین می داند.

به باور نویسنده این مطلب، رهبران ناتو اکنون از همین جنگ برای بهانه تراشی در مسیر اوکراین با هدف پیوستن به ائتلاف نظامی استفاده می کند. به عبارت دیگر، ناتو با جنگ در اوکراین این پیام را به پوتین فرستاده که تصمیم کاملا درستی برای حمله به این کشور گرفته است.

بنابراین زلنسکی از تداوم جنگ در کشورش و رد الحاق به ناتو چه نتیجه ای می تواند بگیرد؟ اینکه تا زمانی که پیروز نشود که به نظر می رسد نمی تواند، مگر اینکه ناتو مایل به جنگ مستقیم با روسیه و پذیرفتن خطر یک رویارویی هسته ای باشد، همچنان از پیوستن به این ائتلاف نظامی محروم خواهد ماند.

تحویل بمب خوشه‌ای به اوکراین؛ نمونه بارز جرائم جنگی

میدل ایست آی یکی دیگر از معماهای نه چندان غیرقابل حل در جنگ کنونی را تصمیم دولت جو بایدن برای ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین می داند. بمب هایی که سالها بی عمل در زمین باقی می مانند و دهه ها بعد غیرنظامیان را کشته و معلول می کنند.

این پایگاه خبری پافشاری بایدن برای ارسال تسلیحات اینچنینی به اوکراین را نمونه بارز جرائم جنگی دانسته و می افزاید: یکی از دلایلی که شخص بایدن برای ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین عنوان کرده، پایان ذخایر تسلیحاتی است و بر این واقعیت صحه گذاشته که نه مسکو بلکه کی‌یف و متحدانش از نظر نظامی تضعیف شده اند.

این پایگاه خبری انگلیسی، با یادآوری جنگ ها در لیبی، عراق، سوریه و ویتنام خاطرنشان می کند که در طول جنگ ۵۰ سال پیش ویتنام، لائوس به عنوان یکی از قربانیان پنهان این جنگ شاهد استفاده بیش از ۲۷۰ میلیون بمب خوشه ای آمریکایی بود که ۸۰ میلیون از آنها هنوز عمل نکرده اند.

گزارش ها نشان می دهد که از سال ۱۹۷۳ تاکنون دستکم ۲۵ هزار شهروند لائوسی که ۴۰ درصد آنها کودک بوده اند در اثر برخورد با این بمب ها کشته و یا مجروح شده اند.

میدل ایست آی در ادامه یادآور می شود که راهبردهای ناتو پیش از این توسط استراتژیست های شناخته شده ای همچون جورج کنان پایه گذار سیاست جنگ سرد آمریکا و ویلیام برنز رئیس کنونی سیا به چالش کشیده شده است.

برنز که در سال ۲۰۰۷، سفیر آمریکا در روسیه بود در تلگرافی دیپلماتیک که بعدها از سوی ویکی لیکس افشا شد، نوشته بود: "گسترش ناتو و استقرار دفاع موشکی آمریکا در اروپا در واقع تلنگری به روسیه و ترساندن آن از محاصره است و مسکو را در مخمصه ای غیر قابل تصور قرار می‌دهد".

بر اساس این گزارش، اما واشنگتن با نادیده گرفتن این هشدارها و بدون در نظر گرفتن حفظ صلح و ثبات در اروپا، تنها به انزوای روسیه اندیشیده است. دولت بایدن می داند که با آتش بازی می کند.

بایدن سال گذشته در اظهاراتی غیرقابل پیش بینی خطر روسیه را جدی دانست و اذعان کرد: چنانچه مسکو خطر شکست را در جبهه جنگ احساس کند، آخر الزمان هسته ای به راه می اندازد.

این پایگاه خبری در پایان با اشاره به تداوم بدخواهی و خیانت ناتو نتیجه گیری کرده است که تنها ۲ راه پیش روی غرب است؛ یا منتظر آخرالزمان هسته ای باشد و یا به سقوط اوکراین همراه با پایان جاه طلبی های بدخواهانه واشنگتن برای سلطه جهانی تن دهد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.