به گزارش قدس آنلاین، در بیانیه نهایی که پس از مذاکرات سهجانبه در بروکسل توسط چارلز میشل، رئیس شورای اروپایی قرائت شد، تصریح شد باکو ۲۹هزارو۸۰۰ کیلومترمربع خاک ارمنستان را به رسمیت شناخته که این امر معنایی جز الحاق قرهباغ کوهستانی به خاک جمهوری آذربایجان ندارد.
به نظر، باکو میخواهد ارمنیهای قرهباغ کوهستانی را به عنوان اسیر و برای امتیازگیری بعدی از ایروان نزد خود نگه دارد، آنها را تحقیر کرده و در نهایت از سرزمین مادری خود بیرون کند. روسیه باوجود مخالفتش با این رویدادها، اراده جدی برای تغییر موازنه قوا ندارد و تلاشهای دیپلماتیک اروپا برای اعمال فشار بر باکو نیز جدی نیست. در ایران نیز اهمیت این مسئله هنوز بهطور جدی درک نشده است.
در همین زمینه، یک نماینده پارلمان ارمنستان در گفتوگو با قدس و در تحلیل رویدادهای اخیر معتقد است این اتفاقات ثمره انفعال نیکول پاشینیان است.
«آنا مگردیچیان» نماینده پارلمان و عضو حزب جمهوریخواه ارمنستان با بیان اینکه دولت امروز ارمنستان پشت میز مذاکرات حضور ندارد، بلکه یک طرف میز، دشمن ارمنستان یعنی جمهوری آذربایجان نشسته و در طرف ارمنستان نیز شخصی که حامی منافع باکو است حضور دارد، تصریح کرد: موضع ما این است که ایروان باید به صورت واقعی به مذاکرات بازگردد و این تنها با تغییر دولت و کنار رفتن نخستوزیر کنونی امکانپذیر خواهد بود. از این رو این مذاکرات هیچ نتیجهای دربرنخواهد داشت.
دوستی با ایران مسیر درست را به ما نشان میدهد
وی با بیان اینکه ملت ارمنستان روی دوستی هزاران ساله خود با ملت ایران حساب بازکرده، گفت: واضح میگویم با توجه به تاریخ همسایگی دو ملت، ما باید روابطمان را مستحکم و بحران پیش آمده در منطقه را به روش صحیح حل و فصل کنیم.
«آنا مگردیچیان» افزود: اینکه آذربایجان و متحدانش به روابط ایران و ارمنستان واکنش شدید نشان میدهند بیانگر این است که شما در مسیر درستی قرار دارید. وقتی در اتحاد ترکیه و آذربایجان چنین احساسات ضدایرانی و ارمنی بروز میدهند پس باید گفت که عمق روابط بسیار درست و در راستای منافع ملی و امنیتی دو کشور است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا عقبنشینیهای پاشینیان و تسلیم قرهباغ به صلح منجر خواهد شد، گفت: تسلیم آرتساخ به آذربایجان که به جریان افتاده است، خونریزی، جنگ جدید و تبعید اجباری ارمنیان را به همراه خواهد داشت. زیرا ترکیه و آذربایجان بهوضوح اذعان میکنند با وجود و حضور ارمنیان و کشوری به نام ارمنستان در منطقه مشکل دارند.
مگردیچیان با اشاره به این مهم که برای ترکیه و الهام علیاف فقط یک سرزمین لازم است که بتوانند از طریق آن نخست به اهداف پان تورانیستی خود برسند و دوم از طریق آن بتوانند کریدور، جاده و خطوط انتقال انرژی خود را پیاده کنند، افزود: امروز مردم آرتساخ از خود مقاومت بسیار ستودنیای نشان میدهند و من فکر میکنم مردم ارمنستان نیز باید با آنها همسو شده و این مصیبتی را که بیش از چهار سال است گریبان ما را گرفته از خود دور کنیم.
ارمنستان حاکم لایق ندارد
این نماینده پارلمان ارمنستان با اشاره به نقشآفرینی متناقض و منافقانه آمریکا و اروپا در رابطه با ایروان میگوید: تویوو کلار، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در قفقاز جنوبی توییت کرده و بهجای استپاناکرت از نام دیگری استفاده میکند و دلیل آن این است که ارمنستان امروز صاحب ندارد.
وی تصریح کرد: آنها عجله دارند پیمان بهاصطلاح صلح را منعقد کنند، زیرا بسیار خوب میفهمند نمیتوانند مادامالعمر پاشینیان را در قدرت نگه دارند و دیگر امکان اینکه شخصی مانند پاشینیان را پیدا کنند نیز بسیار کم است. غربیها در طول۳۰ سال که ارمنستان بهصورت شفاف با جهان در رابطه و تعامل بود از یک طرف دست دوستی دراز میکردند و از سوی دیگر در جستوجوی فردی بودند که مقاصدشان را پیاده کند.
این فعال سیاسی ارمنستان با بیان اینکه منطقه ما امروز با زورگویی ترکیه و جمهوری آذربایجان مواجه است که حتی در مورد مقاصدشان پنهان کاری نمیکنند، عنوان کرد: رفتار و کردار آنها نشان میدهد حاضرند به هر نحوی حتی با زیر پا گذاشتن تمامی موازین حقوق بینالملل به مقاصد خود برسند. این در حالی است که متأسفانه در دنیای امروز، مجامع قانونی و حقوقی بینالمللی هیچ کاراییای نداشته و آنکارا و باکو با درک این موضوع سعی دارند بیشترینها را به نفع خود برداشت کنند. از این رو ایجاد یک اتحاد نظامی سیاسی منطقهای میان تهران و ایروان برای حفظ حقوق بحق دو ملت بهمنظور مقابله با توطئههای پیچیده لازم و ضروری است.
نظر شما