تحولات لبنان و فلسطین

۳۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷
کد خبر: 897165

کتاب صوتی «آفتاب بر نی اثر» نوشته زینب عطایی همزمان با محرم ۱۴۴۵ توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.

کتاب صوتی«آفتاب بر نی» منتشر شد

به گزارش قدس آنلاین، کتاب صوتی «آفتاب بر نی اثر» نوشته زینب عطایی پنجمین عنوان از مجموعه چهارده جلدی چهارده خورشید، یک آفتاب، مجموعه‌ای از صد داستان کوتاه از زندگی امام حسین (علیه السلام) به تازگی و همزمان با محرم ۱۴۴۵ توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

واقعه کربلا با مرگ معاویه بن ابی‌سفیان در ۱۵ رجب سال ۶۰ قمری و شروع حاکمیت فرزندش یزید آغاز شد و با بازگرداندن اسیران کربلا به مدینه پایان یافت.

حاکم مدینه تلاش کرد از امام حسین (ع) برای یزید بیعت بگیرد؛ از این‌رو حسین بن علی (ع) برای گریز از بیعت، شبانه از مدینه خارج شد و به طرف مکه حرکت کرد. در این سفر، خانواده امام حسین (ع)، شماری از بنی‌هاشم و برخی از شیعیان او را همراهی می‌کردند.

امام حسین (ع) حدود چهار ماه در مکه ماند. در این مدت نامه‌های دعوت اهالی کوفه به دست او رسید. امام برای اطمینان از محتوای نامه‌ها مسلم بن عقیل را به سمت کوفه و سلیمان بن رزین به سمت بصره فرستاد. با وجود احتمال ترور امام حسین (ع) در مکه به دست عاملان یزید و نیز دعوت کوفیان و تأیید سفیر امام از درست بودن دعوت کوفیان، امام در ۸ ذی‌الحجه راهی کوفه شد.

امام پیش از رسیدن به کوفه، از پیمان‌شکنی کوفیان باخبر شد و پس از برخورد با سپاه حر بن یزید ریاحی به سمت کربلا رفت و در آنجا با لشکر عمر بن سعد روبه‌رو شد که عبیدالله بن زیاد، آن را به سمت امام فرستاده بود.

دو سپاه در ۱۰ محرم معروف به روز عاشورا با هم جنگیدند. پس از آن که امام حسین (ع) و یارانش شهید شدند، در عصر روز عاشورا سپاه یزید به خیمه‌های امام حسین (ع) حمله کرد و آنها را آتش زد و سپس بازماندگان امام را به اسارت برد. سپاهیان عمر بن سعد سرهای شهیدان را به نیزه زدند و به همراه اسیران به کوفه نزد عبیدالله بن زیاد و از آنجا به شام نزد یزید بردند.

کتاب «آفتاب بر نی» نوشته زینب عطایی از ۱۰۰ داستانک با زبان ساده و روایت اجمالی تشکیل شده است. داستان‌های این کتاب درباره ولادت، امامت و شهادت و سیره و سبک زندگانی امام سوم شیعیان است. از عناوین دیگر مجموعه چهارده خورشید و یک آفتاب می‌توان به آفتاب در محراب، مادر آفتاب، آفتاب دانش، آفتاب هشتمین، وسعت آفتاب، در محضر آفتاب، تا همیشه آفتاب، آفتاب در سجده، آفتاب در محاق، آفتاب غریب، آفتاب نیمه‌شب اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.