تحولات لبنان و فلسطین

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: نظارت و کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآورده‌های خام دامی در اقصی نقاط استان خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و بویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می‌گیرد.

تشدید نظارت‌های دامپزشکی و کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده‌های خام دامی

به گزارش قدس خراسان به نقل از اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، محمدمهدی احمدی اظهار کرد: با توجه به نقش حیاتی و عمده‌ای که کنترل سلامتی فرآورده‌های خام دامی در تامین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می‌کنند و نیز افزایش نذورات از سوی خیرین و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فرآورده‌های خام دامی در تهیه غذاهای نذری بویژه در این ایام، دامپزشکی به عنوان متولی بهداشت و سلامت فرآورده‌های خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظرین بهداشتی، به منظور تامین سلامت عزاداران حسینی، بطور ویژه با راه‌اندازی گروه‌های ثابت و سیار بازرسی نسبت به برخورد با موارد غیرمجاز کشتار دام در سطح معابر عمومی، کلیه مراکز مرتبط با فرآورده های خام دامی نظیر؛ آشپزخانه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز عرضه سطح شهر، سردخانه‌ها، مساجد، تکایا، محل‌های استقرار هیئات مذهبی، موسسات خیریه، زائرسراها، مامورسراها، ایستگاه‌های پذیرایی صلواتی بین راهی و ... را که تامین کننده مواد لازم برای هیات مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آن ها تهیه و تامین می‌شوند، نظارت خواهد کرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، کشتار غیرمجاز دام در معابر عمومی و نیز استفاده از گوشت و فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی و موارد مشابه را از جمله مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی خواند و در این زمینه به ماده ۶۸۸  قانون مجازات اسلامی گفت: به موجب این قانون، هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود ممنوع بوده و برای مرتکبین آن از سوی مراجع قضایی مجازات در نظر گرفته شده است.

وی افزود: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می کند که تمام صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآورده‌های خام دامی اعم از اشخاص و موسسات و شرکت‌های خصوصی و یا دولتی و یا وابسته به دولت هر نوع شرکت و سازمانی که به هر نحوی به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآورده‌های خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی کشور هستند.

احمدی از مسئولین هیئات مذهبی نیز خواست تا در تهیه غذا، از گوشت و فرآورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کرده و رعایت بهداشت را در تمام مراحل آماده‌سازی، نگهداری و به کارگیری این مواد در نذورات و تغذیه هیئت‌ها دقت لازم را داشته باشند و نیز به منبع و مرکز عرضه کننده و تاریخ تولید و انقضاء آن توجه کنند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در پایان از شهروندان خواست تا در صورت هرگونه ابهام در این مورد یا مشاهده تخلف در حوزه بهداشتی فرآورده‌های خام دامی با شماره پیامک ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان ارتباط برقرار کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.