به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، «لئو پنگیو» سخنگوی سفارت چین در واشنگتن روز گذشته (جمعه) در واکنش به جدیدترین تصمیم واشنگتن برای تخصیص بسته کمک نظامی 345 میلیون دلاری به تایوان، به خبرگزاری تاس گفت که سفارت چین در واشنگتن از ایالات متحده میخواهد که به سیاست «چین واحد» پایبند باشد و به افزایش تنشها در تنگه تایوان کمک نکند.
علیرغم هشدارهای پیاپی پکن به واشنگتن برای خودداری از اقدامات تحریکآمیز در خصوص تایوان، ایالات متحده روز گذشته (جمعه) از یک بسته کمک تسلیحاتی جدید به تایوان به ارزش حدود ۳۴۵ میلیون دلار رونمایی کرد.
خبرگزاری رویترز در این خصوص گزار ش کرد، علیرغم آنکه «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به طور علنی حاضر نشده است که درباره تسلیحاتی که قرار است در بسته کمک نظامی جدید خود به تایوان ارائه دهد، جزئیاتی فاش کند، اما در هر صورت این اقدام خشم چین را برمیانگیزد.
سخنگوی سفارت چین در ایالات متحده در این خصوص گفت: « چین قاطعانه با روابط نظامی بین ایالات متحده و تایوان و همچنین ارسال تسلیحات مخالف است. این موضع بدون ابهام و بدون تغییر است. ایالات متحده باید به سیاست "چین واحد" پایبند باشد و ارسال تسلیحات به تایوان را متوقف کند، و ایجاد عوامل پیچیده جدید را که میتواند به تنشها در تنگه تایوان منتهی شود، متوقف کند و تهدید صلح و ثبات در تنگه تایوان را متوقف کند».
شبکه ای بی سی به نقل از منابع خود گزارش کرد که کمک نظامی آمریکا از ذخایر وزارت دفاع آمریکا به تایوان ارائه خواهد شد و شامل سامانههای دفاع هوایی قابل حمل انسان، موشکها، تجهیزات شناسایی و رصد خواهد بود.
این کانال تلویزیونی خاطرنشان کرد که این اولین بار است که دولت بایدن تصمیم میگیرد بسته کمک نظامی بزرگی را از انبارهای دفاعی خود ایالات متحده به تایوان ارسال کند.
در هفتههای اخیر، چهار منبع به رویترز گفتهاند که بسته کمک نظامی جدید واشنگتن به تایوان شامل پهپادهای شناسایی «ام کیو-۹ ای» غیرمسلح می شود اما تصریح کردند که ممکن است این پهپادها از بسته کمک به تایوان حذف شوند زیرا واشنگن ممکن است برخی از تجهیزات پیشرفتهای را که تنها نیروی هوایی آمریکا اجازه دسترسی به آن را دارد، از پهپادها حذف کنند.
در بیانیه کاخ سفید، هیچ گونه جزئیاتی از تسلیحاتی که که قرار است در اختیار تایوان قرار گیرد، منتشر نشده است. وزارت دفاع تایوان نیز از ایالات متحده برای «تعهد امنیتی بسیار قاطعانه» قدردانی کرد و در بیانیهای اعلام کرد که به واسطه «توافق ضمنی» بین دو کشور آمریکا و تایوان، از ارائه جزئیات بسته خودداری میکند.
روابط چین و آمریکا بعد از سفر تحریک آمیز ماه اوت گذشته «نانسی پلوسی»، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان که خشم پکن را در پی داشت سالی پرتنش را تجربه کرد.
چند رخداد دیگر در ماههای اخیر شامل جنجالآفرینی واشنگتن بر سر پرواز یک بالون جاسوسی چینی به روی خاک آمریکا و سرنگون کردن آن و همچنین ممنوعیت اخیری که آمریکا از طریق وزارت بازرگانی خود بر صادرات میکروچیپهای پیشرفته به چین اعمال کرد، روابط دو کشور را ملتهب کردند.
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد بهرسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض میکند و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند.
نظر شما