قدس آنلاین: وزیر امور خارجه کشورنا در نشست خبریمشترم ا همتای سوری خود پس از دیداری دو ساعته گفت: پیگیری مصوبات و توافقنامه های 15 کانه امضا شده بین دو کشور در سفر اخیر رئیس جمهور به دمشق محور اصلی این رایزنی ها بوده است.
امیر عبداللهیان با بیان اینکه در هفتههای گذشته با کوشش سفرای دو کشور و با پیگیری مستمر وزرای کابینه در دو کشور شاهد پیشرفتهایی در اجرایی کردن توافقات اقتصادی، تجاری و فناوری بین دو کشور هستیم، اظهار داشت: تقویت همکاریهای بخش خصوصی و تجار دو کشور و افزایش پروازهای هوایی دو کشور و برخوداری تجار از حذف تعرفههای تجاری با هدف افزایش حجم تبادل تجاری بین دو کشور به موازات توسعه همکاریهای اقتصادی در حوزه ترانزیت از موضوعات پیشرفت کرده در جریان پیگیریهای هفتههای گذشته بین دو کشور است. برای پیگیری دقیقتر و مستمر روسای جمهور دو کشور و بهرهمندی دو کشور از منافع همکاریهای تجاری و اقتصادی، کمیته مشترک اقتصادی، کمیته علم و فناوری، کمیته مالی و کمیته حقوقی پیگیر موضوعات فیمابین هستند.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا تشکیل شرکت مشترک بیمه توافق برای معاملات تحاری با پول ملی که در حال اجرایی شدن است و آغاز سفر زائران ایرانی به سوریه به شکلی مناسب و با توجیه اقتصادی که هموطنان ما با سهولت به اماکن زیارتی در دمشق و سوریه دسترسی پیدا کنند در دست برنامه ریزی است.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ما اتفاق نظر داریم که صلح و امنیت در سوریه جز از طریق عدم مداخله بیگانهگان و تسهیل بازسازی و تشویق بازگشت آوارگان و لغو تحریم های یکجانبه غرب و مذاکره ملی که مورد تاکید بشار اشد و مردم سوریه است محقق نخواهد شد، به حملات ترویستی اخیر اشاره کرد و افزود: این اقدامات نشان میدهد باید با دقت زنگ خطری که در اقدامات تروریستی دوباره به صداد درآمده را جدی بگیرم. امنیت سرمایه یکپارچه ملتهای منطقه است و جمهوری اسلامی ایران ا به تلاشهای خود برای تحقق صلح و ثبات و امنیت پایداد در منطقه با قوت ادامه میدهد.
هیچ اقدام رژیم صهیونیستی بی پاسخ نمانده
میرعبداللهیان گفت: لزوم ادامه نشستهای روند آستانه در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت. تحولات مرتبط با نشست آستانه را مورد توجه قرار دادیم. اخیراً نشست بیستم کارشناسان ارشد آستانه برگزار شد و اتفاق نظر وجود دارد که این فرمت به فعالیت خود ادامه دهد و در برنامهریزیهای نشست در سطح وزرای خارجه و رؤسای جمهور چارچوب آستانه در دستورکار مشترک همه طرفها قرار دارد.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سرزمین سوریه و تداوم این حملات را صریحاً و قویاً محکوم میکنیم. این رژیم اصلی ترین منبع بی ثباتی در منطقه است. این رژیم بقای تصنعی خود را ناشی از جنگ افروزی در منطقه میداند.
وزیرامور خارجه گفت: حاکمان جعلی رژیم صهیونیستی درک کردند که هیچ اقدام صهیونیستها بی پاسخ نخواهد بود منطقه نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نیست و از این موضوع رنج میبرند.
پیشنهاد جدول زمانبندی برای خروج نیروهای ترکیه از سوریه
وزیر امور رخارجه کشورمان در بخش دیگری از این نشست درباره حضور نیروهای خارجی از جمله ترکیه در خاک سوریه با تاکید بر اینکه نگرانی های کشور برادر ترکیه را هم در خصوص مانیت مرزهای مشتذرک با سوریه درک می کنیم اما معتقدیم حضور نظامی در خاک سوریه راه حل نیست، گفت: در آخرین نشست چهار وزیر خارجه این پیشنهاد مطرح است که نیروهای نظامی ترکیه طی جدولی زمان بندی شده از سوریه خارج و پشت مرزها برگردند. متقابلا مقامات سوریه و رئیس جمهور اسد این را پذیرفته اند که همزمان با خروج نیروهای ترکیه نسبت به تضمین امنیت مرزهای مشترک اقدام کنند. تهران و مسکو هم به عنوان تهسل کننده و ضامن به تلاشهای خود ادامه میدهند.
وی اضافه کرد: پیشنهاد کردیم مرحله جدید کارشناسان ارشد و وزرای خارجه برگزار و شاهد پیشرفت در پیگیری ایدههای عملی برای بازگشت ثبات و امنیت به مرز سوریه و ترکیه میشود، باشیم.
سودآوری سرمایهگذاری در سوریه برای شرکتهای ایرانی
امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره حجم روابط تجاری بین ایران و سوریه بیان کرد: سوریه به دلیل برخورداری از امکانات قابل توجه، از امتیاز ویژه در غرب آسیا برخوردار است. پروژههای مختلفی را با دولت سوریه توافق کردیم و همکاریها در زمینه بندری، معدنی، تلفن همراه و فناوریهای پیشرفته از پروژههای مشترک در دستورکار دو کشور است. احداث نیروگاه برق در سوریه مشکل برق سوریه را کاهش داده و برای شرکتهای ایرانی دارای سودآوری و توجیه اقتصادی است. با توجه به ظرفیتهای موجود بین دو کشور در خصوص افزایش فزاینده تبادل تجاری به خصوص بین بخش خصوصی کارها در مسیر درست خود در حال پیشرفت است.
رفع مشکلات کریدور ایران، عراق، سوریه و لبنان
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی درباره ارتقای روابط اقتصادی بین ایران و سوریه و بحث ترانزیت بین ایران،عراق و سوریه خاطرنشان کرد: یکی از خطوط محوری و راهبرد ترانزیتی که بین ما توافق شده و هر روز فعالتر میشود مسیر زمینی ترانزیتی ایران به عراق سوریه و لبنان و از لبنان به سمت دیگر کشورها جریان دارد. در ماههای گذشته شاهد موانعی بودیم و با همکاری دولت های سوریه و عراق بخشی از این موانع برطرف شده و مصمم هستیم این مسیر برای گسترش همکاریهای اقتصادی روز به روز تقویت شود.
انتهای پیام/
نظر شما