به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی افزود: ما از همه طرف ها می خواهیم که فورا حملات را متوقف کرده و از گسترش بیشتر درگیری ها جلوگیری کنند.
در بیانیه این سه کشور آمده است: مسئولان این اقدامات باید پاسخگو شوند. دسترسی کامل به مناطق متاثر از درگیری باید اعطا شود تا بتوان اقدامات غیر قانونی را به درستی بررسی کرد و همچنین کمک های بشردوستانه نجات بخش به بازماندگانی که نیاز فوری به آن دارند، برسد. ما به شدت نگران گزارشهای مربوط به تجمع نظامی در نزدیکی الفاشر، دارفور شمالی، و نیالا، دارفور جنوبی هستیم. در این مناطق خشونت بیشتر غیرنظامیان بیشتری را در معرض خطر قرار میدهد.
آمریکا، انگلیس و نروژ افزودند: گسترش درگیری بیهوده و ویرانگر بین نیروهای حمایت سریع و نیروهای مسلح سودان (SAF) به دارفور باعث رنج و عذاب انسانی فراوان شده است. کسانی که مسئول هرگونه جنایت علیه غیرنظامیان هستند، به ویژه مواردی از جمله خشونت جنسی مرتبط با درگیری و هدف قرار دادن عوامل امداد بشردوستانه، پرسنل پزشکی، باید پاسخگو باشند.
این سه کشور اضافه کردند: ما تعهدات طرف های درگیر تحت قوانین بین المللی بشردوستانه مربوط به حمایت از غیرنظامیان را یادآوری می کنیم و از همه طرفهای درگیر میخواهیم که دسترسی بشردوستانه را در دارفور و سراسر کشور سودان فراهم کنند.
آمریکا، انگلیس و نروژ تاکید کردند: دو طرف درگیر باید اسلحه های خود را کنار بگذارند و از طریق مذاکره راهی برای پایان درگیری پیدا کنند. نیروهای امنیتی باید قدرت را به یک دولت انتقالی غیرنظامی واگذار کنند که آرزوهای مردم سودان برای آزادی، صلح و عدالت را برآورده کند.
پیش از این، سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که غیرنظامیان در سراسر سودان در جریان درگیری بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در وحشت غیرقابل تصوری زندگی میکنند.
این سازمان حقوق بشری ۱۲ مرداد ماه در گزارشی که جزئیات آن را در وب سایت خود منتشر کرده است، افزود: جنایات جنگی در مقیاس بزرگ در سودان انجام میشود.
در این گزارش، جنایات جنگی و رنج غیرنظامیان در سودان، تلفات گسترده غیرنظامیان در حملات عمدی توسط طرفهای متخاصم مستند سازی شده است.
«اگنس کالامار» دبیرکل سازمان عفو بین الملل، گفت: غیر نظامیان در سراسر سودان هر روز در وحشت غیرقابل تصوری زندگی میکنند در حالی که نیروهای پشتیبانی سریع و نیروهای مسلح سودان برای کنترل قلمرو با یکدیگر در ستیز هستند.
وی افزود: مردم در خانههای خود یا در حالی که ناامیدانه به دنبال غذا، آب و دارو هستند کشته میشوند.
پیش تر سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل "فائو" اعلام کرده بود بیش از ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر که بیش از ۴۲ درصد از جمعیت سودان را تشکیل میدهند، با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند.
آخرین آمار سازمان بین المللی مهاجرت نشان میدهد که بیش از سه میلیون نفر در داخل سودان آواره شدهاند و تقریباً یک میلیون نفر دیگر از مرزهای آن به کشورهای همسایه پناه بردهاند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها ثمری نداشته است.
تاکنون چندین بار در سودان با وساطت عربستان و آمریکا آتشبس اعلام شده است اما طرفهای درگیر به طور مداوم آن را نقض میکنند.
نظر شما