در روزهای اخیر نحوه اعطای وام اربعین از سوی یکی از بانکها، موجب نارضایتی بسیاری از زائران قرار گرفته است. بگونه ای که برخی از آن ها خواستار اصلاح سود وام اربعین شده و میگویند: «وام اربعین که با تودیع ۲۵ میلیون ریال و با سود ۲۳ درصد (نزدیک به ۷۰۰ هزار تومان پورسانت یا سود) با بازپرداخت ۶ ماهه به زائران حسینی پرداخت میشود، با چه مفادی بسته شده است؟ آیا این میزان سود، عادلانه است؟».
سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین میگوید: پرداخت وام به زائران اربعین بدون هماهنگی با ستاد مرکزی اربعین توسط یکی ازبانکها اعلام و منجر به انتقاداتی شده است. از وزیر اقتصاد و دارایی میخواهیم که به این مسأله ورود کند.
یکی از بانکها در روزهای گذشته با تبلیغات مختلف از اعطای وام اربعین خبر داده است و حتی زمان ثبتنام و افتتاح حساب برای دریافت این وام که در روزهای گذشته به پایان رسید، از سوی این بانک مجدد تمدید شد.
بسیاری از مردم نسبت به نحوه پرداخت این وام و سود آن گلایه داشتهاند؛ تا جایی که حتی این موضوع را به ستاد مرکزی اربعین متصل کرده و تبلیغاتی درباره ثبتنام نکردن در سامانه سماح هم میکنند. در حالی که این وام از سوی ستاد مرکزی اربعین تعیین و تصویب نشده است.
البته دبیر شورای فقهی بانک مرکزی درباره اعطای وام اربعین از سوی یکی از بانکها گفته است: ورود شبکه بانکی به تأمین مالی سفر اربعین اقدام ارزشمندی است که باید مورد تقدیر قرار گیرد. وام پرداختی برای سفر اربعین تحت عقد قرض نیست، بلکه در قالب عقد مرابحه است.
اختصاص ۲۰۰ هزار دینار به زائران اربعین ۱۴۰۲
تاکنون تسهیلاتی که از سوی ستاد مرکزی اربعین برای زائران پیشبینی شده، ۲۰۰ هزار دینار عراق است. سال گذشته ستاد مرکزی اربعین ۱۰۰ دلار با قیمت ارز صرافی به زائران اربعین داد. وام اربعین برای یارانهبگیران سرپرست خانوار نیز پیشبینی شده بود که برخی از زائران موفق به دریافت این وام شدند.
نظر شما