پس از حمله تروریستی یکشنبه شب عوامل تکفیری داعش به حرم مطهر شاهچراغ(ع) رئیس جمهور نهادهای اطلاعاتی و انتظامی را مأمور به شناسایی سریع عوامل دخیل در این جنایت تروریستی کرد.

حمله تروریستی شیراز ثمره تروریسم انتقالی/ نگاهی به حادثه شیراز و بررسی ابعاد طرح جدید آمریکا برای گسترش تکفیری‌گری در خاک کشورهای منطقه

به گزارش قدس آنلاین، به گفته نهادهای امنیتی، علاوه بر دستگیری یکی از عناصر تروریستی با نام فرقه‌ای «سلمان اسلم‌یار» باهوشیاری حاضران در صحنه، براساس آخرین اخبار، تعداد افراد مظنون بازداشتی مرتبط با این پرونده ۱۰ نفر است. عامل این حادثه تروریستی تاجیک‌تبار و اهل ولایت بدخشان افغانستان است.

وی در این عملیات تروریستی یک سلاح کلاشنیکف با هشت خشاب و ۲۴۰ تیر جنگی همراه داشت که البته با اقدام به موقع نیروی خدماتی حرم شاهچراغ(ع)، پس از شلیک ۱۱ تیر دستگیر شد.

دولت روسیه ضمن محکوم کردن تروریسم، این حادثه را به رهبر معظم انقلاب و ملت ایران تسلیت گفت. همچنین دولت‌ها و جریان‌های سیاسی خارج از کشور از جمله دولت باکو و سید عمار حکیم رهبر حرکت ملی حکمت عراق ضمن همدردی با دولت و ملت ایران، اقدام‌های تروریستی را محکوم کردند.

احمد وحیدی وزیر کشور هم صبح دیروز با حضور در حرم شاهچراغ شیراز،  سکوت مجامع بین‌المللی را مروج اعمال تروریستی دانست. جریان رسانه‌ای معاند اما مانند سابق، علاوه برهمنوایی با تروریست‌های تکفیری سعی کردند ضمن تکرار عملیات روانی با کلیدواژه «کارخودشونه» تروریسم آمریکاساخته را تبرئه و افکار عمومی را از حقیقت این حادثه دور کنند.

یک کارشناس مطالعات تروریسم در گفت‌وگو با خبرنگار ما و در خصوص موضع‌گیری ضدانسانی برخی چهره‌های رسانه‌ای ضدانقلاب گفت: جریان‌رسانه‌ای دشمن به دلیل شکست میدانی در سوریه و عراق، به دنبال صدور نرم تروریسم به کشورهای همجوار با مراکز فعالیت تکفیری‌ها هستند تا ناکامی‌های خود را جبران کنند.  

صدور تروریسم، پروژه جدید غرب و آمریکا 
سید رحیم هاشمی، کارشناس مطالعات تروریسم و مستندساز در گفت‌وگو با خبرنگار ما تکرار حادثه تروریستی در شیراز را اقدام معنادار  سازمان غربی آمریکایی تروریسم بین‌الملل عنوان کرد و گفت: سررشته اصلی این اقدام‌ها به شکست داعش تکفیری در سوریه و عراق برمی‌گردد و آن زمانی که پایگاه تکفیری‌ها در پاییز ۱۳۹۶ در منطقه آل بوکمال عراق فتح شد و پیغام حاج قاسم در خصوص شکسته شدن کمر داعش توسط مقاومت، به گوش جهانیان رسید، جریان استکبار متوجه شد حرفی برای گفتن ندارد.

وی افزود: پس از این وقایع بود که سازمان‌های امنیتی غرب و آمریکا با منتقل کردن عناصر تکفیری داعش(اعم از سعودی‌ها، تاجیک، اویغورها، چچنی‌ها و...) از زندان‌های سوریه به مناطق مختلف از جمله مرزهای ایران، عربستان، لیبی، تاجیکستان و افغانستان فرایند صدور تروریسم را آغاز کردند.

هاشمی با اشاره به کشف ۱۰۰ خانه تیمی تروریستی انفجاری و انغماسی در ماه‌های اخیر توسط نیروهای امنیتی کشورمان گفت: کاخ سفید و  موساد پروژه نیمه‌تمام تجزیه ایران از طریق داعش‌پیرامونی را این‌بار در پوشش تروریسم خانگی دنبال می‌کنند و برنامه جدید غربی‌ها انتقال تروریست‌های شاخص به کشورهای هدف و تجهیز آن‌هاست.

«تل آویو» محور توسعه تروریسم پیرامونی 
این فعال مبارزه با تروریسم ادامه داد: رژیم صهیونیستی و به ویژه شخص «الی کوهن» در پروژه اغتشاشات سال گذشته بر اساس شیوه‌مسبوق به سابقه‌ای که دارند، جبهه‌ای را در مرزهای غربی ایران و اقلیم کردستان عراق باز کردند و در بخش‌های دیگر این پازل شاهد تجهیز گروه‌های تکفیری در آذربایجان و مرزهای شمال غربی با جمهوری باکو هستیم.

سید رحیم هاشمی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در همه ابعاد به دنبال کنار زدن مقاومت و عادی‌سازی روابط است و توسعه تروریسم پیرامون ایران را دنبال می‌کند، گفت: افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در آذربایجان، توسعه ارتباط آن‌ها با تاجیکستان و ارتباط گیری‌ با برخی لایه‌ها در افغانستان و همچنین روابط تنگاتنگ آن‌ها با آنکارا ابعاد پروژه ترانزیت تروریسم را روشن‌تر می‌کند.

وی از جمله ابعاد این طرح را تفرقه‌اندازی میان ایران و کشورهای منطقه دانست و با یادآوری ضرورت خنثی سازی این پروژه گفت: اگرچه با هوشمندی سربازان گمنام امام زمان(عج) بیشتر گروهک‌های تروریستی ناکام می‌مانند، اما در آینده احتمال بروز حوادثی از این دست دور از نظر نیست.

این کارشناس مطالعات تروریسم بااشاره به ابعاد مخرب اجتماعی این حوادث گفت: هدف دیگر دستگاه‌های امنیتی غربی ایجاد بی‌نظمی اجتماعی از طریق مسموم کردن اذهان مردم نسبت به اتباع کشورهای همسایه و ایجاد تردید و در نهایت درگیری است. در حالی که ما با بیشتر ملت‌های همسایه علاوه بر اشتراکات فرهنگی، تاریخی روشن از برادری و مبارزه با ظلم و تکفیر داشته‌ایم. 

ضرورت الگوگیری از مدل مبارزه سردارسلیمانی  
هاشمی تصریح کرد: پروژه‌ فرسایشی  کردن مسائل امنیتی  ایران و همسایگان بر اساس مدل ضربانی امروز، به دنبال تخریب روابط ما با افغانستان و کاهش علاقه‌های میان مردم دو کشور بوده و ممکن است در آینده به سمت تخریب علقه‌های ملت ایران با دیگر کشورهای همسایه نیز سوق پیدا کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان با بیان اینکه باید هوشمندی به خرج دهیم و با برنامه‌ریزی دقیق مانع از توسعه آسیب‌های تروریسم در لایحه‌های اجتماعی کشورمان بشویم، گفت: الگوگیری از مدل حاج قاسم سلیمانی در دفاع از حرم و جلوگیری از گسترش داعش به مرزهای ایران روشی مناسب است؛ زیرا با باز کردن دایره مرزهایمان به خارج از کشور و عقب زدن تکفیری‌ها با همکاری کشورهای دوست و همسایه می‌توانیم سطح دستیابی آن‌ها به داخل کشور را کاهش دهیم و همزمان دست نهادهای امنیتی برای اقدام پیشگیرانه علیه آن‌ها باز خواهد بود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.