به گزارش قدس آنلاین، سجاد مهرگان، کارگردان سریال «آقای قاضی» در این باره به خبرنگار ما میگوید: مدتهاست در مرحله پیشتولید سری دوم هستیم ولی چون بودجهای بدست ما نرسیده حتی ضبط کار هم شروع نشده است.
او درباره اینکه پس از پایان فصل اول، چند بار زمان پخش برای فصل دوم سریال اعلام شد، دلیل تأخیر در ساخت سری دوم سریال چیست؟ توضیح میدهد: وقتی اثری دیده میشود مشکلاتی هم برایش به وجود میآید. بزرگترین مشکلی که موجب شده فصل دوم آقای قاضی تا به امروز ساخته نشود، نبود بودجه است. ما اکنون در مرحله پیشتولید فصل دوم هستیم و هنوز پیشپرداختی برای پیشتولید نگرفتیم.
وی به محدودیتها و مشکلات مالی صدا و سیما اشاره کرده و میگوید: همه مدیران سازمان با این سریال همراه هستند و میخواهند فصل دوم آن ساخته شود ولی در شرایط فعلی، سازمان مشکل بودجه دارد و بیشتر آثاری هم که دارد ساخته میشود با کمک اسپانسرهاست.
* قول اول مرداد را برای تخصیص بودجه دادند
مهرگان با اشاره به استقبال مخاطبان از سری اول سریال «آقای قاضی» خاطرنشان میکند: مجموعههای زیادی تمایل دارند که اسپانسر فصل دوم سریال شوند اما انتخاب سازمان صدا و سیما این است که سریال آقای قاضی را در اختیار اسپانسر نگذارد و تلاش دارد خودش بودجه آن را تأمین کند.
این کارگردان اضافه میکند: ما به دنبال این بودیم که آقای قاضی را به پخش در نوروز ۱۴۰۲ برسانیم ولی بودجه آن تأمین نشد. میخواستیم آن را به آنتن تابستان امسال برسانیم ولی باز هم بودجه تأمین نشد. امیدواریم بودجه کار زودتر تأمین شود تا وارد مرحله تولید شویم و سریال را به پخش در زمستان امسال یا نوروز ۱۴۰۳ برسانیم. ما هنوز وارد مرحله تولید هم نشدیم چون بودجه سریال تأمین نشده است.
او با بیان اینکه هیچ پیشپرداختی هم بابت پیشتولید نگرفتهاند و به محض تخصیص بودجه، تولید کار را کلید میزنند، عنوان میکند: بودجه برسد وارد مرحله نوشتن فیلمنامه، انتخاب بازیگران و طراحی صحنه و دکور خواهیم شد. حتی فیلمنامه هم آماده نیست، گروه بسته شده است و منتظر رسیدن بودجه هستیم تا کار را شروع کنیم، به ما قولی برای رسیدن بودجه در اوایل مرداد ماه دادند ولی هنوز بودجهای نرسیده و منتظریم.
* چرا اسپانسر پای کار نمیآید؟
مهرگان با بیان اینکه سازمان صدا و سیما علاقهای ندارد برای «آقای قاضی» اسپانسر بگیرد، میگوید: اتفاقاً اسپانسرهای خصوصی و دولتی علاقهمند به مشارکت مالی در ساخت سری دوم سریال هستند اما سازمان صدا و سیما دوست ندارد پای اسپانسر خصوصی به کار باز شود و تمایل به مشارکت اسپانسرهای دولتی هم ندارد چون بر این باور است که بودجه ساخت سری دوم «آقای قاضی» را بایستی خودش تأمین کند، حتی قوه قضائیه هم چندین بار اعلام کرده که حاضریم بودجه ساخت سری دوم سریال آقای قاضی را بدهیم ولی نمیدانم چه اتفاقی افتاده که سازمان موافقت نکرده است.
به گفته وی مدیران صدا و سیما، سریال «آقای قاضی» را یک سریال تحولی در صدا و سیما میدانند که آوردههای زیادی برای تلویزیون داشته است. او توضیح میدهد: این سریال حدود ۳۰۰ بازیگر تئاتر را به تلویزیون معرفی کرد در حالی که پیدا کردن این تعداد بازیگر ممکن است برای صدا و سیما چند سال طول بکشد. از سوی دیگر به دلیل ساختار اپیزودیک کار، زمینه خوبی برای تربیت نویسنده بود. در سری اول ۱۲ نویسنده نوقلم داشتیم که به عنوان استعدادهای جدید به تلویزیون معرفی شدند از این منظر، سازمان «آقای قاضی» را به عنوان اثری استراتژیک میبیند و دوست دارد تا حد امکان، بودجه ساخت سری دوم را خودش تأمین کند.
* ساخت سریال با بودجه یک برنامه تلویزیونی
او درباره اینکه بودجه تخمینی ساخت سری دوم سریال نسبت به سری اول چقدر تغییر کرده است، توضیح میدهد: سری اول را در سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ ساختیم و بودجه پیشنهادی سری دوم هم با توجه به رشد تورم در این سه سال، نزدیک به رقم بودجه سری اول در شرایط اقتصادی آن سالهاست.
این کارگردان میگوید: بودجه تخمینی سری دوم سریال حدود سه برابر بودجه فصل اول است که تقریباً متناسب با تورم، مشابه بودجه سری اول است. ما سری اول این سریال را جهادی ساختیم. ضمن اینکه بودجه ساخت سری دوم سریال هم قابل قیاس با بودجه سریالهای تلویزیونی در این تعداد قسمت (۵۰ قسمت) نیست.
مهرگان با بیان اینکه بودجه ساخت سری اول سریال به اندازه یک برنامه تلویزیونی بود نه یک سریال تلویزیونی، یادآور میشود: خوشبختانه مدیران سازمان علاقهمند به ساخت سری دوم آقای قاضی هستند ولی مشکلات و بروکراسی زیادی در صدا و سیما وجود دارد و ما هم نمیدانیم که چرا این بودجه تأمین نمیشود. یک تیم جوان با ارزشها و آرمانهای شفاف و شریف پای کار ایستاده است که سریالی با دو سال کار و بودجهای اندک را روی آنتن ببرد که مخاطبان زیادی را جلب کرد.
* احتمال از دست دادن بازیگر اصلی سریال
کارگردان سریال آقای قاضی با بیان اینکه احتمال دارد بازیگر اصلی سریال یعنی «بهزاد خلج» را به دلیل تداخل کاری از دست بدهیم، اظهار میکند: او چندین ماه برای شناخت این نقش زمان گذاشت، با قضات زیادی صحبت کرد، به دادگاههای مختلف رفت و کتابهای زیادی خواند تا بتواند به این نقش نزدیک شود، بهترین بازیگر برای ایفای نقش «آقای قاضی» خود بهزاد خلج است و نگرانیم در صورت تأخیر طولانی برای ساخت سری دوم، این بازیگر را به دلیل تداخل کاری از دست بدهیم. او ادامه میدهد: تیم تولید، تیم نویسندگان و تیم بازیگری سریال هم از داراییهای صدا و سیما هستند و اگر ساخت سری دوم سریال بیشتر به تأخیر بیفتد، گروه دلسرد میشود.
مهرگان میگوید: ما با بودجه یک برنامه تلویزیونی، سریالی پرمخاطب در یک شبکه غیرسریالی یعنی شبکه۲ ساختیم آن هم بدون بازیگر چهره و در یک لوکیشن، در واقع ما با گفتن قصه توانستیم حدود ۳۰درصد مخاطب تلویزیون را پای این سریال بنشانیم. علاوه بر اینکه در تلویزیون دیده شدیم در شبکههای اجتماعی هم بخشهایی از سریال توسط مردم وایرال شد. ما هیچ هزینهای برای تبلیغات سریال انجام ندادیم و این حجم از استقبال مردم از سریال نشان میدهد سازمان با یک ظرفیت خوب مواجه است که متأسفانه به خاطر بروکراسی اداری دارد از بین میرود.
نظر شما