به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، دانیکا گروجیچیچ، وزیر بهداشت صربستان میگوید که دولت و مردم اوکراین نباید اجازه استفاده از گلولههای حاوی اورانیوم ضعیفشده را در خاکشان بدهند زیرا این مهمات عواقب بلندمدت و مخربی برای نسلهای آینده خواهند داشت.
گروجیچیچ گفت: پیشتر در چندین مصاحبه سعی کردم تا به تصمیمگیرندگان در اوکراین به ویژه شهروندان این کشور که همچنان در آنجا زندگی میکنند، پیامی مخابره و مجبورشان کنم که درک کنند تمام این آلودگی (رادیواکتیوی)، برای آنها و فرزندانشان، عواقب دارد.
وی اضافه کرد: چگونه میتوانید اجازه استفاده از اورانیوم ضعیفشده را در خاکتان بدهید؟ آیا این یعنی شما قصد دارید به جایی دیگر کوچ کنید و نمیخواهید آنجا بمانید؟ پیامدهای این مهمات بر سلامت انسان، تا سالهای سال باقی خواهد ماند. بدتر اینکه، این مهمات بچهها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وزیر بهداشت صربستان اضافه کرد که پس از بمباران ۱۹۹۹ ناتو در یوگوسلاوی سابق، پیشبینی ابتلای بیماران به سرطان دشوارتر شد و علاوه بر این، این سرطانها مرگبارتر هم شدند.
وی تاکید کرد: اطمینان دارم که آزمایشی انجام شده که همچنان سلامت نه تنها مردم ما بلکه کرواتها، مجارستانیها و آلبانیتبارها را هم تحتالشعاع قرار داده است. اگر به آمار نگاه کنید، خواهید دید که بالاترین نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان در این سه کشور است؛ صربستان، مجارستان و کرواسی. ما سه کشور فقط گاهی جایمان را در سه رده اول عوض میکنیم.
وزیر بهداشت صربستان بر این باور است که نرخ بالای مرگ و میر به دلیل خدمات درمانی ضعیف و پیشرفت کُند پزشکی نیست زیرا در سالهای اخیر درمانهای خلاقانه و روشها و ابزارهای جدید در این کشور بهکار گرفته شده است.
وی تاکید کرد: معتقدم که تومورهای مردم ما بدخیمترند. جوانانی هستند که ظرف یک یا یک ماه و نیم میمیرند و این در حالی است که روشها و درمانهای جدید را هم امتحان کردند و تمام علائم هم از زندگی طولانی آنها حکایت داشت! آنها اما یکباره مردند و نمیدانیم که چرا این اتفاق افتاد. باید تحقیق و بررسی کنیم و پروژههای زیادی داریم.
پس از رویارویی مسلحانه بین جداییطلبان آلبانی از ارتش آزادیخواه کوزوو و ارتش صربستان در سال ۱۹۹۹، نیروهای ناتو جایی را که در آن دوران جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگوسلاوی نامیده میشد و صربستان و مونتهنگرو را نیز در بر میگرفت، بمباران کردند. این عملیات بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد و برپایه اتهامات کشورهای غربی مبنی بر پاکسازی نژادی آلبانیتبارهای کوزوو به دست مقامات یوگوسلاوی، انجام شد.
فرمانده نیروهای مسلح انگلیس در اواخر آوریل گفت که این کشور هزاران توپ برای تانکهای چلنجر۲ به اوکراین ارسال کرده که در آن ها از اورانیوم ضعیفشده بهکار رفته است. او اذعان کرد که لندن محل استفاده از آنها را ردیابی نخواهد کرد و درباره بررسی و رسیدگی به عوارض و تاثیرات استفاده از تسلیحات یادشده پس از اتمام جنگ نیز هیچ تعهدی نداده است!
نظر شما