تحولات منطقه

معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: موضوع تقدم پیشگیری بر درمان از جمله مسایل مورد تاکید در این مجموعه است اما با این وجود باز هم بیشتر نگاه‌ها به حوزه درمان و تجهیزات پزشکی وابسته به آن است.

نگاه پیشگیرانه هنوز در وزارت بهداشت حاکم نشده است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، حسین فرشیدی روز شنبه در نخستین کنگره بین المللی "سواد سلامت و چهارمین کنگره بین المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت" که با حضور دانشمندان و صاحب نظرانی از سراسر ایران و سایر کشورها در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این در حالی است که اگر این نگاه‌ها در موضوع پیشگیری باشد، سودآوری به مراتب بهتری در حوزه سلامت خواهیم داشت و از تحمیل بسیاری از هزینه‌های دارویی و درمانی جلوگیری می شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: وقتی که صحبت از سلامت می‌شود باید تمامی موضوعات انسانی، حیوانی و زیست‌محیطی به‌طور یکپارچه و به‌صورت یکسان دیده شود زیرا هر سه حوزه در بحث سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت بوده و هست و در برنامه‌های وزارت بهداشت به دنبال آموزش سلامت به مردم و توجه بیشتر به موضوع پیشگیری هستیم.

وی اضافه کرد: زمانی که سخن از سواد سلامت و ارتقای آن می‌شود به این معناست که باید برای تحقق این مهم همه در کنار هم باشند و ما در این رویداد بین‌المللی شاهد حضور پررنگ مجموعه‌های داخلی و خارجی هستیم.

فرشیدی گفت: موضوع عدالت در سلامت در دولت سیزدهم در قالب طرح "سلامت خانواده" پیاده‌سازی شد و با همکاری تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در حال اجراست که این طرح به طور قطع می‌تواند منشا خیرات و برکات بسیار در بحث ارتقای سواد سلامت جامعه و در جهت ارائه خودمراقبتی‌های صحیح باشد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که در یک دوره زمانی نگرانی خانواده‌ها در موضوعاتی چون اسهال و سل بود افزود: ما در همان زمان برنامه های آموزشی برای بهورزی را اجرا و بر استفاده از آب آشامیدنی سالم و ایمن سازی تاکید کردیم که این امر موجب جلوگیری از بسیاری از مرگ و میرها شد همچنین واکسیناسیون اطفال در عدم مرگ و میر کودکان بسیار موثر بود.

وی بیان کرد: در دوران شیوع بیماری کووید ۱۹ که بیماری نو ظهوری بود تمام تلاش و مشارکت ها برای حفظ سلامت و در راستای افزایش سطح سواد سلامت جامعه بود که متولیان سلامت به خوبی پای کار بودند به گونه ای که روزانه بیش از یک میلیون و ۶۷۰ هزار دز واکسن توسط همکاران در مراکز بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت تزریق می شد.

فرشیدی گفت: هم اکنون نیز برای ارتقای سواد سلامت جامعه باید نخست به داشته هایمان توجه و یک راهبرد درست برای آن تعریف کرد و از ظرفیت استادان پیشکسوت و تاثیرگذار در این راستا بهره برد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان این که ما در دولت سیزدهم به‌طور ویژه روی موضوع جوانی و افزایش جمعیت کار می‌کنیم افزود: معتقدیم که تحقق این مهم ضمن جلوگیری از پیری زودرس جمعیت، از تحمیل هزینه‌های دارویی و درمانی بسیار جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: ما باید از ظرفیت فناوریها با نگاه و دید به آینده استفاده کنیم و موضوعات "هوش مصنوعی و پزشکی از راه دور" نمونه‌های موفق آن است و ما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده دریافت تمامی نظرات و پیشنهادات در جهت رشد و پیشرفت در بحث رفتارهای بهداشتی و کاهش بیماری‌ها با رعایت درست نکات پیشگیرانه هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.