تحولات منطقه

اگر ستاره‌های اروپا به عربستان بروند قطعا آنها با خطری بزرگ مواجه خواهند شد. حتی الان با وجود اینکه عربستان از لحاظ رفاه اجتماعی در سطح بالایی قرار دارد، ولی حضور ستاره‌ها در فوتبال این کشور باعث شده تا خانواده‌ها، بیشتر از گذشته فرزندان‌شان را به سمت فوتبال ببرند.

مجید جلالی:انتظار قهرمانی در جام ملت‌ها یک انتظار غیرمنصفانه است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در فاصله 4ماه مانده تا شروع جام ملت‌های آسیا، تیم ملی در تهران اردو زده تا آماده انجام 2بازی دوستانه با بلغارستان و آنگولا شود. ایران در حالی پا به این رقابت‌ها خواهد گذاشت که از آخرین قهرمانی تیم ملی در جام ملت‌ها نزدیک به 5دهه سپری می‌شود و اظهارنظرها در مورد شانس قهرمانی ایران در این جام هم متفاوت است.

مجید جلالی، مربی و کارشناس فوتبال در مورد شرایط تیم ملی می‌گوید: «تیم ملی در حال طی‌کردن راه خودش است و باید دید رسیدن به چه هدفی برای ما ممکن است. ما نمی‌توانیم توقع بیش از حد داشته باشیم. یک زمان تیم ملی با هدایت مرحوم دهداری، با تیم‌های باشگاهی بازی دوستانه انجام می‌داد و شرایط طبیعی و نرمال نبود. الان هم اوضاع تقریبا به همان شکل است.»

پیشرفت جزئی ما آیا ایران شانسی برای قهرمانی در جام ملت‌ها دارد؟

جلالی به این سؤال جواب می‌دهد: «فوتبال ملی ما از لحاظ مالی، ارتباطی، انجام بازی‌های دوستانه، اردوهای تدارکاتی، امکانات و برخی مسائل مهم دیگر شرایط مطلوبی ندارد. از طرف دیگر باید خودمان را با رقیبانی که در جام ملت‌ها داریم قیاس کنیم و ببینیم که آنها چه شرایطی دارند. بعد از دهه60 و آن شرایط سختی که وجود داشت، دوباره این وضعیت به‌وجود آمده و اگر کسی از تیم ملی انتظار قهرمانی در جام ملت‌ها را داشته باشد، این انتظار غیرمنصفانه است. کاری که رقیبان ما در این سال‌ها انجام داده‌اند و الان هم انجام می‌دهند خیلی وسیع‌تر از کاری بوده که ما انجام داده‌ایم. فوتبال هیچ‌وقت متوقف نمی‌شود که ما به آن برسیم. همه کشورها در آسیا با سرعت در حال پیشرفت هستند ولی پیشرفت ما خیلی جزئی بوده و قهرمانی در آسیا دور از دسترس ماست. شاید فقط یک اتفاق بتواند تیم ما را به موفقیت برساند، مثل قهرمانی عراق در آسیا.»

جوانگرایی در تیم ملی میانگین سنی بازیکنان در اردوی فعلی تیم ملی، نسبت به جام‌جهانی یک سال بیشتر است. جلالی در این مورد می‌گوید: «برای پیشرفت در فوتبال اهرم‌هایی مثل پول و برنامه‌ریزی وجود دارد که ما آنها را در اختیار نداریم، ولی نیروی انسانی خیلی قوی داریم و قطعا جوانگرایی برای تیم ملی لازم است. ما بازیکنان خوبی در تیم ملی داریم ولی وقتی به یک تورنمنت مثل جام ملت‌ها می‌روید، اگر به پایان بازی‌ها نزدیک شوید، قطعا شرایط سنی تأثیرگذار است. ما اگر به استعدادهای خودمان توجه نکنیم قطعا چیزی در آینده نخواهیم داشت. ما یک مربی ایرانی را انتخاب کردیم و منتظریم تا ببینیم که در جام ملت‌ها قرار است چه کار کند. طبیعتا همه انتظار قهرمانی دارند و از طرفی می‌گویند باید جوانگرایی هم صورت بگیرد که این دو موضوع با هم جور در نمی‌آید. طبیعتا سرمربی هم کاری را انجام می‌دهد که اطمینان بیشتری برای موفقیت داشته باشد.»

عربستان و استفاده از قدرت نرم جلالی به اقدام عربستان در جذب ستاره‌های فوتبال هم اشاره‌ می‌کند: «کاری که عربستان می‌کند یک کار فرافوتبالی و استفاده از قدرت نرم است. فوتبال، هنر، یا فضای مجازی، بر عکس اقتصاد یا سیاست، قدرت نرم هستند و عربستان می‌خواهد در این زمینه سلطه ایجاد کند. مطمئن باشید اروپا خیلی زود به این فکر خواهد کرد تا تیم‌های عربستانی را در لیگ قهرمانان اروپا شرکت دهد چون برای یوفا حق پخش و درآمدزایی بسیار مهم است. اگر ستاره‌های اروپا به عربستان بروند قطعا آنها با خطری بزرگ مواجه خواهند شد. حتی الان با وجود اینکه عربستان از لحاظ رفاه اجتماعی در سطح بالایی قرار دارد، ولی حضور ستاره‌ها در فوتبال این کشور باعث شده تا خانواده‌ها، بیشتر از گذشته فرزندان‌شان را به سمت فوتبال ببرند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha