تحولات لبنان و فلسطین

عضو هیئت رئیسه مجلس از آغاز روند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور از هفته آینده در جلسات علنی مجلس خبر داد.

بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه از هفته آینده/روند بررسی لایحه برنامه در مجلس چگونه است؟

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم،حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره زمان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در جلسات علنی مجلس، گفت: کار کمیسیون تلفیق لایحه برنامه بر روی لایحه به اتمام رسیده و گزارش کمسیون به منظور ارائه پیشنهادات نمایندگان در سامانه مربوطه بارگذاری شده است.

وی افزود: نمایندگان مجلس از ۱۳ تا ۲۳ شهریور و به مدت ۱۰ روز طبق آیین‌نامه داخلی مجلس فرصت دارند تا پیشنهادات خود درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور را در سامانه به ثبت برسانند.

عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه از یکشنبه (۲۶ شهریورماه) در صحن علنی مجلس آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام سلیمی در توضیح روند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در جلسه علنی بر اساس آیین‌نامه داخلی قوه مقننه، گفت: در جلسه علنی پس از ارائه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتدا کلیات برنامه مورد بحث قرار می‌گیرد. در کلیات ۵ نفر مخالف و ۵ نفر موافق به‌ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و حداکثر هر نفر ۱۵ دقیقه نقطه نظرات خود را مطرح می‌کنند.

وی با بیان اینکه اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات را تصویب کرد بلافاصله مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه برنامه می‌شود، گفت: در صورتی که نمایندگان مجلس به کلیات لایحه برنامه هفتم رای ندهند لایحه برای رفع اصلاحات مد نظر نمایندگان به کمیسیون تلفیق باز گردانده می‌شود.

نماینده محلات در مجلس اضافه کرد: مادام که لایحه برنامه در صحن مجلس مورد بررسی است، مجلس نطق نخواهد داشت و هیچ طرح یا لایحه‌ای جز طرح‌ها و لوایح سه ‌فوریتی و نیز تحقیق و تفحص، استیضاح و رای اعتماد در دستور قرار نخواهد گرفت و مجلس در تمامی ایام به‌ جز ایام تعطیل حداقل شش و حداکثر هشت ساعت جلسه علنی خواهد داشت. در موارد استثناء با تصویب مجلس، این زمان تا ده ساعت قابل افزایش است.

حجت الاسلام سلیمی بیان کرد: پس از تصویب کلیات و جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس، لایحه برنامه برای بررسی به شورای نگهبان ارسال و پس از تایید در شورای نگهبان به مجلس ارجاع خواهد شد تا رئیس مجلس آن را به دولت ابلاغ کند و در نهایت نیز رئیس جمهور لایحه را برای اجرا به دستگاه‌ها ابلاغ می‌کند.

گفتنی است؛  برنامه هفتم توسعه (۱۴۰۶- ۱۴۰۲) چهارمین و آخرین برنامه توسعه پنج‌ ساله کشور در مسیر سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ به شمار می‌رود.

لایحه برنامه هفتم توسعه برای سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۶ تدوین شده که دارای ۲۲ فصل و ۷ بخش است که بخش‌های اقتصادی، زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی، علمی، فناوری و آموزشی، سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی و اداری، حقوقی و قضایی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.