تحولات منطقه

یک مقام نظامی ارشد ائتلاف ناتو هشدار داد، با افزایش چشمگیر قیمت مهمات دیگر افزایش دادن بودجه‌های نظامی اعضای ائتلاف به صورت خودکار منجر به افزایش امنیت نمی‌شود و خواستار سرمایه‌گذاری خصوصی بیشتر در شرکت‌های نظامی شد.

مقام ارشد ناتو: با افزایش قیمت مهمات، دیگر قادر به تقویت امنیت نیستیم
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، رابر بائر، دریاسالار هلندی و رئیس کمیته نظامی ناتو بعد از نشست روسای نظامی ارشد ائتلاف در شهر اسلو، پایتخت نروژ گفت: "قیمت‌های تجهیزات و مهمات دارند سر به فلک می‌گذارند. هم اکنون هزینه‌ای که ما دقیقا برای یک حجم یکسان از مهمات می‌‍پردازیم دارد بیشتر و بیشتر می‌شود. معنی آن این است که نمی‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که افزایش هزینه نظامی عملا به امنیت بیشتر منجر می‌شود."

ناتو برای افزایش تولیدات نظامی خود با هدف پاسخ به افزایش چشمگیر تقاضا برای تسلیحات و تجهیزات از زمان حمله روسیه به اوکراین تحت فشار قرار گرفته است. اعضای این ائتلاف نه فقط به دنبال ارسال کمک‌های نظامی برای کی‌یف بلکه همچنین به دنبال پر کردن انبارهای تسلیحات خود نیز هستند.

یکی از نگرانی‌های عمده اعضای ائتلاف مربوط به کمبود ذخایر گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری توپ است، در حالی که بر طبق برآوردها کی‌یف از این مهمات با نرخ ۱۰۰۰۰ گلوله در هر روز شلیک می‌کند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در ماه فوریه هشدار داد، نرخ شلیک این گلوله‌ها توسط کی‌یف بسیار سریع‌تر از نرخ تولید آنها توسط غرب است.

بائر خواستار افزایش بیشتر سرمایه‌گذاری‌های خصوصی در بخش نظامی با هدف افزایش ظرفیت تولید شده و از بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی خواست دست از زدن برچسب غیراخلاقی به سرمایه‌گذاری‌های نظامی بردارند.

او ادعا کرد: "ثبات بلند مدت باید بر سودهای کوتاه غلبه یابد. همانطور که ما در اوکراین مشاهده‌ کرده‌ایم، جنگ رخدادی مربوط به کلیت یک جامعه است. یک چنین سرمایه‌گذاری همچنین در راستای نفع استراتژیک بخش خصوصی نیز است."

او متذکر شد: "۴۰ درصد از اقتصاد اوکراین در اولین روزهای جنگ تبخیر شد. این میزان تا حد زیادی شامل پول‌های بخش خصوصی بود. این پول از بین رفت."

این مقام رده بالای ائتلاف ناتو همچنین از رهبران تجاری خواست تا روند گسترش ظرفیت تولیدات نظامی را تقویت کنند.

به ادعای بائر، ارتباطی بین کمبود مهمات و ضد حمله طاقت فرسای اوکراین وجود ندارد.

او در توجیه پیشرفت کند ضد حمله اوکراین اظهار کرد: "دلیل اینکه این ضدحمله اینقدر زمانبر شده این است که وضعیت به شدت خطرناک  است. چون در یک میدان مین بسیار عمیق – به میزان بیش از ۱۰ کیلومتر – حجم عظیمی از مین – شامل پنج تا شش مین در هر متر مربع – کار گذاشته شده است.

او ادعا کرد که با این وجود ارتش اوکراین هر روز دارد ۲۰۰ یا ۳۰۰ متر پیشروی می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.