تحولات لبنان و فلسطین

روز گذشته برخی کشورهای اروپایی از جمله هلند، آلمان و جمهوری چک صحنه اعتراضات ضد سیاست‌های دولتی بود که در برخی مناطق منجر به دستگیری صدها نفر و وقوع برخی ناآرامی‌ها شد.

برگزاری اعتراضات ضد دولتی در آلمان، هلند و جمهوری چک

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، چندین هزار نفر روز شنبه در پراگ علیه دولت راست میانه پتر فیالا، نخست وزیر این کشور تظاهرات کردند.

اعتراضات گسترده ضد دولتی در پراگ

از جمله، آنها دولت چک را متهم کردند که به جنگ اوکراین بیشتر از مردم خود اهمیت می دهد. حزب اپوزیسیون PRO، که در پارلمان نماینده ندارد به عنوان سازمان دهنده این اعتراضات از بیش از ۱۰۰۰۰۰ شرکت کننده صحبت کرد، خبرگزاری چک CTK از مشارکت حدود ۱۰۰۰۰ تظاهرکننده خبر داد.

درخواست معترضان برای کناره گیری دولت چک

شرکت کنندگان و سخنرانان از دولت لیبرال-محافظه کار نخست وزیر پتر فیالا خواستند استعفا دهد زیرا به زعم آن ها این دولت هیچ کاری برای مبارزه با تورم انجام نمی دهد.

"هانا اسمولیکووا"، از شرکت کنندگان در این اعتراضات گفت: من برای فرزندانمان اینجا هستم. در اینجا مسئله آینده ما مطرح است و من از آینده می ترسم.

اتحادیه اروپا ,

همچنین انتقاداتی به اتحادیه اروپا و ناتو و حمایت نظامی جمهوری چک از اوکراین نیز بلند بود. "جیندریچ راچل"، رهبر حزب اعتراضی PRO ، که سال گذشته تأسیس شد، فریاد می زد: ما نه یک دولت اتحادیه اروپایی، یک دولت آمریکایی یا اوکراینی، نه یک دولت روسیه یا چین، بلکه یک دولت جمهوری چک و شهروندان چک می خواهیم.

اقتصاد جمهوری چک حدود یک سال است که دچار رکود شده است. از زمان شروع جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، جمهوری چک به طور گسترده از دولت اوکراین با کمک های بشردوستانه و نظامی حمایت کرده است.

درخواست معترضان آلمانی برای سرنگونی دولت

رسانه های آلمانی نیز از برگزاری برخی اعتراضات ضد دولتی خبر دادند.

تظاهرات کنندگان در ماگدبورگ آلمان خواهان سرنگونی دولت فدرال آلمان شدند و اقدامات آن را در خصوص کرونا جنایت خواندند.

بر اساس گزارش های پلیس، حدود ۲۰۰۰ نفر روز شنبه با شعارهایی مانند "آلمان به پا خیزید" و راه اندازی مجدد دموکراسی» علیه دولت فدرال در میدان کلیسای جامع ماگدبورگ راهپیمایی کردند.

تابلوها و پرچم هایی با نوشته هایی مانند «ما خط قرمز هستیم»، «سلامت بدون اجبار» و «سیاستمداران باید پاسخگو باشند» توسط معترضان به نمایش گذاشته شد.

اتحادیه اروپا ,

به نوشته رسانه ها همچنین شورش های خشونت آمیزی در حاشیه یک رویداد اریتره در اشتوتگارت رخ داد. سخنگوی پلیس روز شنبه به خبرگزاری آلمان گفت که بیش از ۲۰۰ نفر با سنگ، بطری و تخته های چوبی به شرکت کنندگان جلسه و افسران پلیس حمله کردند که طی آن ۲۴ افسر مجروح شدند. پلیس در آن شب ۱۷۰ نفر را محاصره کرد. این سخنگو گفت که آنها متهم به نقض جدی صلح هستند. ویدئوهایی در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که مردان با تخته های چوبی و بطری به افسران پلیس حمله می کنند.

سخنگوی پلیس گفت که پلیس از باتوم و اسپری فلفل علیه مهاجمان و معترضان استفاده کرد. افسران پلیس با هلیکوپتر به آنجا منتقل شدند. وضعیت برای مدت طولانی آشفته و ناآرام بود. مسئولان از شهروندان خواستند از این منطقه دوری کنند. از ساکنان خواسته شد در خانه بمانند.

در ماه ژوئیه هم در یک جشنواره اریتره در گیسن و هسن، شورش هایی روی داد که در آن حداقل ۲۶ افسر پلیس مجروح شدند که مخالفان این رویداد با پرتاب سنگ و بطری و انفجار بمب های دودزا به نیروهای امنیتی حمله کردند و ماموران علیه آنها از باتوم استفاده کردند.

دستگیری ۶۵۰ معترض در هلند

در لاهه هلند هم فعالان آب و هوا بار دیگر یک بزرگراه را برای هشتمین روز متوالی مسدود کردند. آنها از دولت هلند خواستند یارانه های مضر برای محیط زیست را لغو کند. پلیس در جریان این اعتراضات ۶۵۰ نفر را دستگیر کرد.

پلیس برای دور کردن تظاهرکنندگان از بزرگراه از ماشین های آب پاش استفاده کرد.

پلیس اعلام کرد که ۶۵۰ نفر دستگیر و با اتوبوس به یک استادیوم فوتبال منتقل شدند و موقتا بازداشت شدند. ماموران همچنین طبل هایی را که تظاهرکنندگان برای مختل کردن ارتباطات پلیس استفاده می کردند، ضبط کردند.

معترضان درخواست کردند که تمام یارانه های دولت برای سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز در هلند لغو شود.

فعالان معترض آب و هوایی دولت را متهم می کند که به وعده خود مبنی بر حذف معافیت های مالیاتی و سایر اشکال یارانه برای حمل و نقل هوایی، کشتیرانی، تولید برق از سوخت فسیلی و تولید نفت عمل نکرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.