تحولات لبنان و فلسطین

همزمان با شکست توطئه برخی سازمان‌ها و نهادهای خارجی برای لغو سخنرانی رئیس‌جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دکتر سیدابراهیم رئیسی بامداد دیروز به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرد.

هت‌تریک دیپلماتیک / سفر رئیس‌جمهور به نیویورک همزمان با ورود تیم عربستانی به تهران و آزاد شدن اموال بلوکه شده ایران چه پیامی دارد؟

به گزارش قدس آنلاین، رئیس جمهور کشورمان در بدو ورود به فرودگاه جان ‌اف‌کندی نیویورک مورد استقبال محمدسعید ایروانی، سفیر و نماینده ‌دائم ایران در سازمان ‌ملل و جمعی از دیپلمات‌های جمهوری ‌اسلامی ایران قرار گرفت. 


ملت ایران در مبارزه با تبعیض و فساد حرف برای گفتن دارد
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن ملت ایران را در آن اظهار و سیاست ‌خارجی‌ جمهوری‌ اسلامی ایران را تبیین کرد. ما از این فرصت استفاده می‌کنیم که صدای ملت ایران را برسانیم و این صدا امروز رساتر از همیشه است؛ چراکه سال گذشته پیروزی بزرگی را در مقابل جنگ شناختی و ترکیبی که دشمن علیه ملت ایران به راه انداخت، پشت سر گذاشتیم.

رئیس‌جمهور افزود: دشمن تصور می‌کرد با این تکانه‌ها درخت تنومند انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود اما دشمن مثل گذشته دچار اشتباه محاسباتی شد و ملت ایران در این مبارزه پیروز بیرون آمد. این پیروزی پیام‌های مهمی دارد که باید تبیین شود که ملت بزرگ ایران در حق‌خواهی، عدالت‌خواهی و مبارزه با تبعیض، بی‌عدالتی و فساد حرف برای گفتن دارد. 

سازمان ملل صدای همه ملت‌ها باشد 
رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه امیدوارم به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران آنچه را که اقتضای این نمایندگی است، مطرح کنم با اشاره به اینکه «سازمان ملل باید صدای ملت‌ها باشد نه صدای قدرتمندان» اضافه کرد: انتظار ملت‌ها از سازمان ملل آن است که سازمان ملت‌ها باشد و اگر سازمان دولت‌ها شد، این صدای ملت‌هاست که شنیده نمی‌شود. بنای ما این است که صدای ملت‌ها باشیم. سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن ملت ایران را در آن اظهار و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد.

برنامه رئیس‌جمهور در حاشیه مجمع 
حسین امیرعبداللهیان که در این سفر حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی را همراهی می‌کند، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: علاوه بر سخنرانی آقای دکتر رئیسی در مجمع عمومی، دیدار با سران کشورها، جمعی از ایرانیان مقیم و شخصیت‌های اندیشکده‌ای، اجتماعی و رسانه‌ای در آمریکا از جمله برنامه‌های هیئت عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران است.

امیرعبداللهیان همچنین قرار است در نشست وزیران خارجه هشت کشور حوزه خلیج فارس که به ابتکار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل برگزار می‌شود، شرکت کند.

علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان هم که قرار است در این سفر حضور داشته باشد، پیش از این از برگزاری نشستی با طرف‌های ذی‌ربط مذاکرات رفع تحریم‌ها در نیویورک خبر داده و گفته بود: در حاشیه نشست مجمع عمومی در نیویورک تاریخ‌هایی را برای مذاکره با دست اندرکاران مذاکرات تعیین کرده‌ایم.

فصل شکوفایی دیپلماسی ایران در سازمان ملل 
دکتر ثمانه اکوان، کارشناس ارشد مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار قدس در تحلیل ابعاد سفر رئیس‌جمهور و هیئت بلندپایه ایرانی به نیویورک گفت: این سومین دور حضور دولت سیزدهم در سازمان ملل است. دور اول همزمان با همه‌گیری کرونا بود و دور دوم آن ‌هم مقارن با سومین روز از آغاز پروژه شکست خورده غرب و آمریکا برای براندازی و جنگ داخلی در ایران برگزار شد. اکنون شاهد سومین دور سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در مجمع عمومی ملل متحد هستیم با این تفاوت که ما در عصر اوج شکوفایی و اوج دیپلماسی هوشمند قرار گرفته‌ایم. ثمانه اکوان افزود: برخلاف دوره‌های گذشته ما در موضع قدرت قرار داریم و این طرف غربی و آمریکایی و به خصوص رژیم تروریست صهیونیستی هستند که با روحیه (خراب) دور میز مجمع حاضر می‌شوند.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها از پرونده جاسوسی رابرت مالی تا قضیه درز اطلاعات و انتشار آن توسط رسانه‌های ایرانی نگران هستند، گفت: رودست خوردن آن‌ها در میز مذاکرات و افزایش اهرم‌های ایران آن‌ها را به هم می‌ریزد. در دوره‌های گذشته جهان ‌درگیر مسائل دیگری چون جنگ اوکراین، کرونا، اغتشاش‌ها در ایران و مسائلی از این دست بود اما امروز ایران با شرایط متفاوتی در میدان می‌درخشد. 

دست پر ایران در نشست مجمع 
ثمانه اکوان با اشاره به دستاوردهای برجسته ایران در طول سال و ماه‌های گذشته تصریح کرد: عضویت ایران در بریکس، پیوستن به سازمان همکاری شانگهای، تثبیت قدرت منطقه‌ای در زمینه سیاسی، امنیتی و اقتصادی، افزایش شاخصه‌های بازدارندگی و افزایش هژمونی، بازدارندگی دفاعی و راه‌کنشی، لغو تحریم‌های موشکی در روزهای آینده و در عرصه منطقه‌ای نیز به صورت خاص دیپلماسی همسایگی قوی و توازن روابط با غرب آسیا و آسیای مرکزی از جمله شاخصه‌های موفقیت ایران در این دور از سخنرانی رئیس‌جمهور و حضور هیئت بلندپایه ایرانی در مجمع است.

وی افزود: دیپلماسی و سیاست خارجی دولت سیزدهم هدفمند بوده و انزواپذیر نیست؛ چرا که یکجانبه‌گرا نبوده و هوشمند پیش می‌رود.

این کارشناس مسائل آمریکا افزود: امروز همزمان با سفر تیم ایرانی به نیویورک شاهد تبادل زندانیان میان تهران- واشنگتن هستیم و اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی آزاد خواهد شد.

اکوان با بیان اینکه دیپلماسی دولت سیزدهم در آینده پیشروی خواهد داشت گفت: با وجود کارشکنی آمریکا دست ایران باز است و ما باید به عنوان یک بازیگر موفق منطقه‌ای این موضوع را برجسته کنیم که ساختار تحریم‌ها فرو ریخته و دست ما در روابط خارجی باز است.   

هت‌تریک از تهران تا نیویورک 
همزمان با سفر رئیس‌جمهوربه نیویورک اما دو رویداد مهم دیگر پازل هت‌تریک تهران تا نیویورک را تکمیل کرد؛ رویداد نخست اینکه منابع قطری از انتقال دارایی‌های ایران به ارزش ۶ میلیارد دلار از کره جنوبی به حساب‌های بانکی در دوحه خبر دادند و فرزین، رئیس بانک مرکزی از واریز ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون یورو از منابع بلوکه شده ایران به حساب ۶ بانک ایرانی در دو بانک الاهلی و الدخان در قطر خبر داد و گفت: دسترسی به منابع ارزی در چند کشور در حال انجام است.

در همین روز تبادل زندانیان هم انجام ‌شد و پنج زندانی شهروند ایرانی از زندان‌های آمریکا آزاد ‌شدند. البته دو نفر از این تعداد به ایران باز خواهند گشت، یک نفر هم به کشور ثالثی نزد خانواده‌ خود می‌رود و دو نفر دیگر هم اظهار تمایل کرده‌اند که همچنان در آمریکا باشند و متقابلاً پنج زندانی هم به آمریکا تحویل داده شدند. رویداد دوم دیگر به روزهای روشن حل و فصل پرونده‌های اختلافی روابط ایران و عربستان برمی‌گردد.

روز گذشته، کاروان تیم فوتبال النصر عربستان با ستاره‌هایش برای دیدار با پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا وارد فرودگاه امام خمینی(ره) شد و مورد استقبال مسئولان باشگاه پرسپولیس و حضور پرشور مردم و هواداران قرار گرفت. اتوبوس‌های تیم النصر در حالی وارد محوطه هتل اسپیناس پالاس شدند که محوطه مملو از جمعیت علاقه‌مندان به فوتبال و هواداران ستاره پرتغالی بود. ازدحام جمعیت به قدری زیاد بود که گاهی از میان جمعیت چند نفر به سمت اتوبوس النصر فرار می‌کردند و مأموران تأمین امنیت را برای گرفتن و بازگرداندن آن‌ها به زحمت می‌انداختند. در ادامه نیز جمعیت حاضر در محوطه هتل با اصرار و هیجان خود را به داخل لابی هتل رساندند تا وضعیت به شدت پیچیده و عجیب شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.