به گزارش قدس آنلاین، با انتخاب کیومرث هاشمی به عنوان وزیر ورزش و جوانان از سوی مجلس شورای اسلامی حالا چشم امید اهالی ورزش به ویژه فوتبالیها به تصمیم گیری وزیر ورزش و جوانان در خصوص چالشهای جدید این حوزه به ویژه پرونده مغفول خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس است.
به همین دلیل به سراغ سید کاظم اولیایی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال رفتیم تا با وی در خصوص مشکلات و موانع موجود بر سر راه خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس گفت و گو کنیم.
*با انتخاب وزیر جدید ورزش و جوانان حالا همه منتظرند ببینند، آیا کیومرث هاشمی قادر است مشکلات موجود در ساختار مدیریتی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را حل و فصل کند یا اینکه همچنان همان مشکلات قدیم و ادوار گذشته بر قوت خود پایدار است؟
پیش از هر نکته ای باید به این مساله اشاره کنم که با شناختی که از کیومرث هاشمی دارم، امیدوارم شناخت کامل وی از حوزه مدیریت ورزش و چالش های موجود در این حوزه به کمک او بیاید تا اشتباهات گذشته اصلاح و به سمت جبران ناکامی ها برویم، حقیقت بزرگی که به هیچ وجه نمی توان آن را انکار کرد اینست که ورزش ایران گرفتار انتخاب های اشتباه و غلط شده و همین موضوع سبب شده افکارعمومی نسبت به عملکرد مدیران کاملا دلخور باشند، به همین علت امیدوارم کیورمرث هاشمی که از لایه های پائین مدیریت در ورزش رشد کرده و امروز به این جایگاه رسیده با استفاده از تجربیات خود بتواند شرایط بحرانی امروز را به درستی مدیریت کند تا دوباره اعتماد افکارعمومی بازیابی شود.
* در فرایند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس با بحران جدی مواجه هستیم، به گونه ای که دیگر نمی توانیم توقع داشته باشیم که مردم به راحتی با مقوله خصوصی سازی و فروش سهام کنار بیایند.
صد در صد با این حرف موافقم، به همین دلیل در جلسه ای که با حضور دکتر رئیسی و وزاری اقتصاد و دارایی و ورزش و جوانان در حضور صاحبنظران برگزار شد، عنوان کردم که شیوه کار را باید به کلی تغییر دهیم، ما ده درصد از سهام این دو باشگاه را در گام اول با یک فرایند کاملا غلط و اشتباه به مردم واگذار کردیم، هر چقدر پول کف خیابان و در حساب مردم بود به عنوان درآمد فروش سهام به حساب این دو باشگاه واریز کردیم اما در نهایت چه اتفاقی افتاد، در کمال ناباوری همه پول ها هزینه خرید بازیکن و پرداخت بدهی ها شد و دوباره همان داستان همیشگی تکرار شد! در حالی که قرار بود با این سرمایه دو باشگاه به عنوان دو بنگاه اقتصادی فعالیت مناسب و استاندارد داشته باشند اما امروز این دو باشگاه مانده اند و کلی وام تسویه نشده و پولی هم در بساط نیست!
اگر بناست که مشکلات را حل کنیم باید به سمت راه حل های منطقی برویم، من بارها عنوان کردم که این دو باشگاه باید به عنوان دو پروژه مجزا به مدیریت پیمان واگذار شوند، در غیر این صورت این باشگاه ها با همین روال نامناسب رو به رو خواهند بود.
*تصور می کنید با این وضعیت فعلی اگر باقیمانده سهام دو باشگاه در بازار فرابورس عرضه شود، آیا مردم رغبتی برای خرید سهام باقیمانده داشته باشند؟
به هیچ عنوان چه کسی حاضر است در یک بنگاهی که حساب و کتاب آن مشخص نیست سرمایه گذاری کند؟ ما روال اشتباهی را برای خصوصی سازی این دو باشگاه انتخاب کردیم، همان روز اول گفتم که این روال اشتباه محض است ما راه را به سمت بیراه هدایت کردیم، و چاره ای جز پذیرش روند اشتباه خود نداریم، اگر تصمیمات اشتباه و احساسی برخی نهادها و سازمان ها نبود و به توصیه کارشناسان و صاحبان فن توجه می کردیم شاید امروز با چنین مشکلاتی مواجه نبودیم.
*نکته نگران کننده اینجاست که علی رغم ادعاهای مطرح شده همچنان مالکیت هر دو باشگاه زیر نظر وزارت ورزش و جوانان است و این موضوع می تواند چالش بزرگی را برای هر دو باشگاه نزد کنفدراسیون فوتبال آسیا ایجاد کند، یعنی مجوز حرفه ای هر دو باشگاه با این احتساب با چالش جدی رو به رو خواهد بود.
وقتی می گویم روند کار اشتباه بود دقیقا به همین دلایل است، روزی که آقایان نامه آوردند و ادعا کردند که مالکیت دو باشگاه جدا شده ما تصور کردیم حقیقت است اما بعدا متوجه شدیم که نامه تحمیلی کاملا واهی بوده، من دقیقا همان موقع که متوجه شدم اصل داستان چیست بلافاصله به آقایان اعتراض کردم، یادداشت نوشتم و با رسانه ها مصاحبه کردم اما گوش شنوایی پیدا نشد، اما امروز می بینیم که دوستان بدون استرس و نگرانی اعلام می کنند که همچنان مالکیت هر دو باشگاه یکی است، خب این وسط تکلیف هواداران استقلال چه می شود؟ هرچند که استقلال پیش از این موضوع با مشکل عدم پرداخت بدهی به استراماچونی در آستانه حذف قرار داشت اما اگر بدهی به موقع پرداخت می شد با این اتفاق بازهم در حق آنها احجاف صورت می گرفت! پس باید قبول کنیم که ما در این فرایند منصفانه برخورد نکردیم و اگر با این فرمان ادامه دهیم قطعا و حتما با مشکلات بزرگتری مواجه خواهیم بود.
*البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که جدا از مشکل مالکیت هر دو باشگاه که همچنان به قوت خود پایدار است، ماجرای بدهی های انباشت شده باشگاه ها نیز چالش جدی تری است که نمی توان به سادگی از کنار آن عبور کرد، به عنوان مثال امروز استقلال یک و نیم میلیون دلار بدهی دارد، باشگاه پرسپولیس نیز با پنین مسائلی رو به رو است، آیا با این روند آیا می توان امیدوار بود که مشکلات مالی فراوان آنها حل شود؟
طبیعتا اگر آنها را به حال خود رها کنیم که هرگز امیدی به حل مشکل نیست اما باید دولت در این مقطع وارد عمل شود، اگر امروز استقلال گرفتار مشکلات مدیریتی است و در دام بدهی های ارزی و دلاری قرار گرفته یک سر آن به دولت برمی گردد چون وزرای دولت با تصمیمات اشتباه خود استقلال را به این مخمصه انداختند، اگر پرسپولیس گرفتار مشکلات مالی است بابت رفتارهای اشتباه مدیریت اش گرفتار شده، باید بپذیریم که دولت نمی تواند خود را بی تفاوت نشان دهد، هر دو باشگاه زیر نظر دولت اداره می شوند و باید دولت در برابر بدهی های آنها خودش را مسوول بدانند، چون این دستپخت مدیرانی است که وزرای دولت آنها را انتخاب کردند، پس به هیچ عنوان نمی توانیم شاهد حل این مشکلات بدون کمک دولت باشیم.
اگر دولت در این زمینه کمک کرد می توانیم امیدوار به حل مشکلات انبوده این دو باشگاه و خصوصی سازی واقعی آنها در جامعه باشیم در غیر این صورت مطمئن باشید با این روند این دو باشگاه تا صد سال دیگر هم راهی برای خروج از این بن بست بزرگ ندارند، من امیدوارم که وزیر جدید در این خصوص تصمیمات جدی و مهم اتخاذ کند چون باید قبول کنیم که بزرگترین دلخوشی نسل جوان ما در حال حاضر استقلال و پرسپولیس و فوتبال باشگاهی است که ما باید از این پایگاه اجتماعی به خوبی دفاع کنیم تا نسل جوان ما در این خصوص نا امید نشوند.
نظر شما